30 Kasım 2021 Salı

0 Rosie Walsh - Bizi Ayıran Her Şey


~~~*~~~
Gelecek, bir rüyanın kıvrık kenarı gibi gerçek dışı görünüyordu. belki ama ikimizi de içine aldığı su götürmezdi. Birlikte.
~~~*~~~
 

Çok büyük heveslerle aldığım, okumadan önce büyük beklentilere girdiğim kitap olan Bizi Ayıran Her Şey'in yorumu ile karşınızdayım. 

Aslında kitabın kapağı, arka kapak yazısı ve okuduğum yorumlardan sonra öyle şeyler bekledim ki ama ne yazık ki beklentilerimi karşılamadı. 

Okurken çok sıkıldığımı itiraf etmem gerekiyor. kitabın akmadığını, zor ilerlediğini de söylemeliyim. Orijinali de böyle miydi, çeviriden mi kaynaklı bilemiyorum ama kitabı okumak çok zordu benim için. Belki de ben hasta olduğumdan dolayı çok zorlandım kitabı okurken bilemiyorum. 

Kitabın kısaca konusundan bahsetmek gerekirse; Sarah ve Eddie, dolu dolu geçen bir hafta geçirirler beraber, sonrasında tekrar görüşmek umuduyla birbirlerinden ayrılırlar ancak Sarah sonrasında Eddie ile bir daha iletişim kuramamaktadır. Eddie'ye bir daha ulaşamaya ve onunla iletişim kurmaya çalışırken önüne bir sürü açılmayan kapı çıkmaktadır. Diğer tarafta da Eddie'nin başına bir şey geldiğini düşünmeye başlamıştır. Hem arkadaşlarından yardım almak durumunda hem de Eddie'ye ulaşabileceği kapıları çalmak durumunda kalan Sarah kendini tam bir çıkmazda bulur. Ancak tam vazgeçtiği sırada Eddie karşısına çıkar hem de sır gibi saklanan gerçekle... 


~~~*~~~
Sadece yedi gün yan yana olduğun bir insanı  özlemenin mümkün olduğunu sanmazdım ama özlüyorum.
~~~*~~~

O aralarındaki ayrılığa sebep olan gerçek de beni şok eden bir detay olmadı, çünkü aklımdan geçen birkaç teoriden biriydi ve yanılmadım da... açıkçası daha başka şeyler bekledim. Olmasını istedi sanırım. 

Genel olarak kurguya bakıldığında evet çok güzel, ilgi çekici ve gizemli ama bir şeyler eksik gibiydi. Öncelikle Sarah iç çatışmalarına çok yer verilmişti ve onları okumak bana sıkıcı geldi. 

Eddie'ye yazdığı notlar güzel detaylardı, ulaşmak için denediği yollar da öyle... Kitabın ikinci yarısında hafif hareketli oldu ama o bile yetmedi. Üçüncü kısım ise... nedense çok hızlandırılmış gibi geldi. 

Kitaba dair çok detaylı yorum girmeyeceğim ama dediğim gibi benim beklentilerimi karşılamadı, bir şeyler olmamış, eksik, havada hissi vardı hep ve okuması oldukça zordu. Akmıyordu kitap. Sanki zoraki bir dram yapılmaya çalışılmış hissi verilmiş gibi geldi. 

Benim nazarımda 5 üzerinden 2'lik bir kitaptı. 


~~~*~~~
"Aşkın patlama gibi bir şey olması gerektiğine inanmıyorum. Aşk dramatik ya da açgözlü olmamalı, yazarlarla müzisyenlerin ona atfettiği o budalaca özelliklerin hiçbirini taşımamalı. İnandığım şey şu, biliyorsan biliyorsundur. Ben de biliyordum ve gerçek bir kavga vermeden elimden kaçmasına izin verdim, bunun için kendimi asla affetmeyeceğim."
~~~*~~~



Kitabın adı      : Bizi Ayıran Her Şey
Orijinal adı     : The Man Who Didn't Call
Yazarı            : Rosie Walsh
Çevirmen        : Seda Çıngay Mellor
Yayınevi          : Yabancı Yayınları
Sayfa sayısı     : 344

Kitabın tanıtım yazısı: 

Onlarınki ilk görüşte aşktı.

Sarah ile Eddie’nin arasında tanışır tanışmaz bir bağ kurulmuştu. Sanki yıllardır kavuşmak için bekliyorlardı ve hayat onlar için yeni başlamıştı. O yüzden Eddie uzun zaman önce planlanmış bir tatil için yola çıkıp da onu havaalanından arayacağına söz verdiğinde, Sarah’nın kuşkulanmak için hiçbir sebebi yoktu. Fakat Eddie aramadı.

Herkes Eddie’yi unutması gerektiğini söylese de Sarah onu aklından çıkaramıyordu. Bir şeyler olduğundan emindi. Bir açıklaması olmalıydı. Dakikalar, günler, haftalar geçerken Sarah’nın endişeleri de giderek artıyordu. Derken, haklı olduğunu anladı. Eddie’nin ortadan kaybolmasının bir nedeni vardı ve bu neden, paylaşmadıkları tek şeyle ilgiliydi: Gerçekle.

“Keşke hiç bitmeseydi.” —Liane Moriarty

“Bizi Ayıran Her Şey kaderin gücünü gösteren mükemmel bir ilk roman.” —Booklist (starred review)

“Walsh insanı derinden etkileyen bir aşk hikâyesine bir tutam merak uyandırıcı gizem ve bir parça acı katmış.” —Kirkus

“Kuvvetli diyaloglar ve Eddie’nin kayboluşunun ardındaki gizem oldukça tatmin edici.” —New York Times

“Kimlik, hafıza, umut ve sevdiklerimizi bulmak için aşacağımız yollara dair güzel ve dokunaklı bir roman.” —Bustle

“Birkaç çarpıcı ters köşe ve ilgi çekici bir gizemle harmanlanmış romantik bir macera olan Bizi Ayıran Her Şey bağımlılık yaratacak.” —BookPage

“Başa dönüp yeniden okuma isteği uyandıracak.” —Library Journal

“Bu kırık aşk hikâyesi, ters köşelerden hoşlanan okurları memnun edecek.” —Publishers Weekly

“Walsh, Ruth Ware tarzı bir hikâye akışıyla Bridget Jonesvari karakterleri bir araya getirerek havai fişeklerle sona eren bir gizem yaratmış.” —Martha Stewart Living

“Bitirmek için gece 2’ye kadar uyanık kaldım! Bayıldım!” —Sophie Hannah

“Müthiş. Âşık olunacak karakterleriyle etkileyici ve insanın kendinden bir şeyler bulacağı bir roman. Alınacaklar listesine ekleyin.” —Clare Mackintosh

“Bizi Ayıran Her Şey girift bir yapboz-roman. O son dokunaklı satıra dek soluksuz okudum.” —Jill Santopolo

“Walsh çok güçlü karakterler ve müthiş bir sıcaklık yaratmış. Aşk ve özleyişler hakkında yazma biçimi öyle güzel ki...” —Jane Green

“Görüp görebileceğiniz en çarpıcı ters köşeyle mükemmel bir aşk hikâyesi.” —Eve Chase





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın