16 Kasım 2021 Salı

0 Victoria Alexander - Prensin Gelini (Effingtons #4)


~~*~~~
"Aşk böyledir işte. Hiç beklemediğin anda sana gizlice yanaşır."
~~~*~~~ 


 Her ay bir historical romans okumaya özen gösteriyorum bunun en önemli sebeplerinden biri de blogumuz instagramda #illekitaplahistoricalokuyoruz etkinliğini yürütüyor olması ;) evet etkinlik gereği her ay bir tane historical romans okuyoruz. Benim de bu ay seçtiğim kitap Effingtons Serisi'nin 4. kitabı Prensin Gelini oldu. 

Yazarın diğer kitaplarını okudum ve şunu söylemeliyim ki severek okudum. Mükemmel değillerdi ama bu türü sevenleri tatmin edecek kurguları olduğunu da söylemeliyim. Asıl mükemmel serisi Epsilon'dan çıkan serisiymiş onu da okuyacağım sırasını bekliyor. 

Kitap akıcı, zaman zaman eğlenceli zaman zaman aksiyon dolu, gizemli ve romantik bir aşk kitabıydı tek farkı geçtiği dönem 1800'lerin Londra'sıydı ;) 

~~*~~~
"Önce onun kalbini kazan Rand. Ve sabırlı ol. Beklemene değecektir. Aşık bir kadından daha sadık, daha neşeli ve daha tutkulu bir şey yoktur. Ve bir kadın için iyi bir erkeğin aşkından daha iyi bir şey yoktur."
~~~*~~~ 


Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Jocelyn, annesinin ölümünden sonra babası bütün servetini harcamış ve çocuklarını yoksullukla baş başa bırakmış küçük bir çocukken kendi kendine söz verir ve dilek diler. Büyüdüğünde bir prens bulacak onunla evlenecek, asla yoksulluk çekmeyecek, ailesinin rahatını sağlayacaktır. Ancak planladığı gibi sonuçlanmaz hayatı. Çünkü Londra'da geçirdiği sezonda farkına varmadan şahit olduğu bir konuşma onun hayatını tehlikeye atar. Üstelik sadece onun değil sevdiklerinin de... Bu durumda hayatını kurtarmak için orada olan Rand ile zoraki evlilik yapar. Evlilik aracılığıyla da Rand'ın dayısına ait olan kalede geçici süreliğine saklanmaya giderler. Bu sırada ikili arasında aşk filizlenirken, sırlar gün yüzüne çıkar. Aslında Rand hiç de göründüğü gibi biri değildir. Sakladığı sırlar bir bir ortaya dökülürken Jocelyn'in hayatı da tehlikeye girmektedir. Bundan daha da önemlisi aşkları bir kez daha sınanmaktadır. Bu sınavdan hayatta kalıp kalmayacakları ise verdikleri tepkilere bağlı olacaktır. 

Öncelikle Jocelyn'in her ne kadar varlıklı bir pens hedefi olsa da çocukluğundan gelen sıkıntıları tekrar yaşamak istememesi ve bunun için de çırpınması çok şekerdi ama tabi bu onun oldukça yüzeysel bir kişilik gibi gösterse de aslında içinde oldukça güçlü, sevgi dolu, zeki ve sevdikleri için her şeyden vazgeçebilecek cesarette bir kadın olması çok iyiydi. 

Rand ise... her ne kadar geçmişinden kaçsa da o geçmiş onun adım adım arkasındayken hayatının gittiği yön oldukça ilginçti. Zaten bence geçmişiyle barışmasını ve onun bunu kabullenmesi de Jocelyn sayesinde oldu. 


~~*~~~
"Hayattaki en güzel deneyimlerinden bazıları sen bakmıyorken meydana gelir. Sen hazırlıklı değilken ve hiç beklemezken karşına çıkan dönemeçler.  Aşk da öyledir, anlarsın ya. Sen ona hiç hazır değilken gelir ve sertçe vurur." 
~~~*~~~ 


Alexie.. .adamım çok şekersin umarım ilerleyen zamanlarda senin de kitabını okuruz diyeceğim ama biz daha 4. kitabı okuduk ve senin kitabın 10. kitap... bu gidişle çıktığını pek göremeyiz gibi ama hadi bakalım ;) umarım kısa zamanda çıkar da okuruz diye umut etmekten başka şansımız yok sanırım. 

Thomas ve Richard çok eğlenceliydi ve hatta kitaba da çok büyük eğlence kattılar tıpkı Jocelyn'in kardeşleri gibi. Sevdim bunları ;) 

Kitaptaki en eğlendiğim satılar Alexie ve Rand'ın kadın kılığına girmek zorunda kaldıkları kısımlardı. 

Alexie'nin Jocelyn'i Avalonya'ya götürmesi ve sonrasındaki olaylar nefes kesiciydi. Sevdim o satırları. 

Genelinde kitabı sevdim, keyifle okudum ama dediğim gibi mükemmel değildi. Bu türü sevenlerin içindeki özlemi tatmin eder ama aşırı derecede de mükemmel deyip de unutulmaz hale getirmez ne yazık ki. Benim nazarımda 5 üzerinden 4'lük bir kitaptı. 

~~*~~~
Jocelyn aniden ona güvenebileceğini fark etti. Her ne sırrı olursa olsun, ona hayatını teslim edebilirdi ve bunu hiç sorgulamadan yapardı. Ve bir gün, belki kalbini de teslim edebilirdi. 
~~~*~~~ 




Effingtons Serisi




Kitabın adı      : Prensin Gelini
Orijinal adı     : The Princes Bride
Yazarı            : Victoria Alexander
Çevrimen        : Deniz Arman
Yayınevi         : Pegasus
Sayfa sayısı    : 376

Kitabın tanıtım yazısı:

 
Bir Zamanlar Bir Prensle Evlenmeyi Hayal Eden Genç Bir Kız Varmış. Bu Yüzden Londra’ya Gitmiş… Prensin Gelini Olmak İçin.

Yoksul ama gururlu genç bir kız olan Jocelyn Shelton’ın tek bir hayali vardır: Bir prensle evlenip kendisini ve ailesini rahata kavuşturmak. Hayat, onu güzelliği sayesinde dileğinin gerçekleşebileceği Londra’ya getirir. Fakat Prens’le randevusu tehlikeli bir şekilde engellenir ve bir anda kendini öpülürken bulur. Rand, yani Vikont Beaumont tarafından... Kral’ın emrinde çalışan cesur adam.

Rand, Jocelyn’in hayatını kurtarmak için onu şehir dışına götürür ve onurunu korumak amacıyla bu inatçı güzelle evlenmeyi kabul eder. Leydi Jocelyn onun eş olarak seçeceği bir kadın değildir ama genç adam onun sert mizacının altında narin bir kadın olduğunu ve ateşli ihtirasını keşfeder. Fakat Rand şoke edici bir sır saklamaktadır. Açıklarsa ya Jocelyn’in ona olan inancı sarsılacak ya da gerçek bir prens olmak için soylu kandan fazlasının gerektiğini anlamasını sağlayacaktır.

“Romans hayranlarının ellerinden düşüremeyecekleri bir hikâye.”
Publishers Weekly






Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın