12 Mart 2020 Perşembe

0 Victoria Alexander - Evlilik Dersi (Effingtons #3)




~~~*~~~
"Özellikle istediğim şeyi elde etmek için benden önceki her Effinton kadar azimliyimdir. Ve istediğim şey, sevgili Marrianne, sensin."
~~~*~~~

Her ay düzenli olarak en az bir tane historical romans okuyan ben bu ay Evlilik Dersi'ni okudum. Effingtons Serisinin 3. kitabıydı ve bence serinin diğer iki kitabına göre bir tık aşağıda kaldı. Detaylı yorumumda nedenlerine gireceğim ama öncelikle demek istediğim daha iyi olabilirdi. 

Öncelikle yazarın okuduğum üçüncü kitabıydı, aynı zamanda serinin de üçüncü kitabıydı. Yazarın okumaya bu kitaplarla başlamış olmam benim için daha iyi oldu sanırım çünkü Epsilon'dan yayınlanan serisi bundan çok daha iyiymiş. O seri de var tabi ki okuyacağım :D

~~~*~~~
"Eğer aşk diye bir şey varsa, o da acıdan başka bir şey vermeyecek şekilde bir kadınla bir erkeği birbirine bağlayan bir araçtır sadece."
~~~*~~~

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Marianne, kız kardeşleriyle beraber bir sezonu yaşamak için Londra'ya geldiklerinde müstakbel Roxborough Dükü Thomas Effington'un yanında kalmak zorunda kalır. Thomas bütün sezon boyunca onlara refakat edecek ve uygun kişilerle evlenmesini sağlayacaktır. Ancak Marianne, evlilik değil macera düşkünü olduğu için evliliğe sıcak yaklaşmamaktadır. Thomas ise onu evlendirebilmek için çaba harcamaktadır. Aralarındaki evlilikle ilgili atışmaların arasında gelişen olaylar sonucunda birbirlerine duydukları tutkuyu artık açıkça dışa vuran Marianne ve Thomas birlikte oldukları geceden sonra Thomas'ın evlenme isteğiyle Marianne'in başı derde girer. Çünkü genç kadın evlilik değil macera istemektedir. Üstelik Thomas'ın kendisi ile sadece onuru için evlenmek istemesi de olayı iyice çıkmaca sürüklemektedir. Bir yanda macera peşinde kocan Marianne diğer yanda evlenmek isteyen Thomas... bu çekişmeyi kimin kazanacağı ise kitapta gizli. 

Kitabın akıcı ve okurken sıkmayacak şekilde kurgulanmasını sevdim. Bir de diğerlerinin aksine kadın karakterin bu kadar ne istediğini bilen biri olmasını da çok sevdiğimi söylemeliyim. Hem cesur, hem güzel, hem maceraperest hem de ne istediğini bilen... böyle kadın karakterleri okumayı seviyorum. Yazar da tam benim istediğimi bana vermişti. 

Thomas ise... adamım öküz müsün sen? Vallaha bak... kızı evlendirmek için resmen pazarladın be... ama sonra belanı çok güzel buldun :D Marianne seni iyi süründürdü bence. Sırf bu yüzden bil Marianne'i sevebilirim. :D 

Şaka bir yana Thomas'ın tek eşekliği Marianne'i evlendirmek için yaptıklarıydı sonrasında onu kendisi ile evlenmeye ikna etme çabaları çok sevimliydi. Özellikle arının soktuğu kısımda çok eğlendiğimi itiraf etmeliyim. Okuyan bilir o sahneyi :D 


~~~*~~~
"Aşk, leydim, tüm yolların içinde en zor olanıdır."
~~~*~~~

Bir de düello ve soygunu planladığı kısımlar vardı. Ahh Thomas ah... kız maceraperest ve sen onu maceranın içine atıp korkup sana gelmesini bekliyorsun ama atladığın şey zehir gibi çalışıyor kızın kafası :D 

Pennigton ve Berkley'i çok sevdim. Hatta meşhur leoparı bile :D dürüst bir şekilde Thomas'ın hatalarını söylemeleri çok iyiydi. 

Kitap genel anlamda güzeldi. Okurken sıkılmadım, eğlendiğim yerler de oldukça oldu ama bir şeyler hep eksik geldi nedense... aşkı mı yeterli bulmadım yoksa başka bir şey miydi bilemiyorum ama ne yazık ki eksik olan bir şey var hissi hep oldu içimde. Okuyanlar lütfen bu konuda yorum yapsınlar onlar ne düşündüler merak ediyorum. 

Historical romans severlere tavsiye ederim. Severek okursunuz, ama yine de çok mükemmel bir kitap beklemeyin. Güzel bir historical romans diye düşünerek okuyun o zaman seversiniz. Serinin diğer kitaplarından da bir tık aşağıda olduğunu itiraf etmeliyim tekrardan. 

~~~*~~~
Marianne aşk hakkında da yanılmıştı. Aşk, kesinlikle romanlar ve hikayeler dışında da yaşanıyordu ve belli ki aşkı bulmak o kadar da zor değildi. Aşk en beklenmedik zamanda arkadan, hissettirmeden yaklaşırdı. İstenmeyen ve ezici bir biçimde.
Son derecede nadir olan şey, aşka karşılık verilmesiydi.
~~~*~~~



Kitabın adı    : Evlilik Dersi
Orijinal adı   : The Marriage Lesson
Yazarı           :  Victoria Alexander
Çevirmen      : Deniz Eroğlu Arman
Seri bilgisi     : Effingtons #3
Yayınevi        : PegasusYayınları
Sayfa sayısı    : 352

Kitabın tanıtım yazısı:

1. Ders: Asla Bir Genç Kadını Evlenmeye Zorlama. Asla!

Marianne Shelton Londra’ya yeni deneyimler kazanmaya, maceralar yaşamaya gelmiştir ve evlilik, planlarının bir parçası değildir. Marianne, yaşamak istediği bağımsız geleceği finanse edebilmek için bir gazeteye, taşradan gelen masum kız ile onu himayesine alan lordun anılarının yer aldığı bir dizi anonim yazı yazar. Yazıların kahramanları kısa sürede herkesin merakını uyandırır ancak kibirli erkek kahramanın müstakbel Roxborough Dükü Thomas Effington olduğunu Marianne’den başka kimse bilmiyordur.

2. Ders: Asla Bir Markiyi Reddetme.

Thomas, Marianne’in korumasını üstlenmek zorunda kalmıştır. Marianne, karşısına çıkacak ilk istekli kişiyi öpmekle tehdit edince Thomas onun öğretmenliğini bizzat üstlenmenin en mantıklı yol olduğuna karar verir. Marianne’in onurunun zedeleneceğinden korkup evlenme teklif edince genç kız onu reddeder. Ama Thomas ona önemli bir ders daha verecektir: Gerçek aşkın sonsuza dek süreceği dersini.

“Macera arayan entelektüel kız ve saygıdeğer hovardanın ilk karşılaşmalarından son kucaklaşmalarına kadar mizah ve romantik çekim dolu hikâyesi okurların gözlerini parlatacak.”
- Publishers Weekly
“Gerçek bir hazine… okurların kalbini neşe ve kahkahayla dolduracak bir kitap.”
- Romantic Times
“Evlilik Dersi gerçekten çok keyifli.”
- Stephanie Laurens



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın