28 Şubat 2022 Pazartesi

0 Emma Chase - İtiraz (Dava Özetleri #1)



~~~*~~~
"Fırsatlara iki elinle birden sarılmalısın, çünkü bir daha karşına çıkacaklar mı bilemezsin."
~~~*~~~

Ahh... instagramda bookstagramlar arasında oldukça eleştiriye maruz kalan bir kitabın yorumuyla karşınızdayım. 

İtiraf etmek gerekirse; okuduğum yorumlardan sonra beklentim baya farklıydı ama bence abartıldığını düşündüğüm çok fazla da şey oldu. Bunların detaylarını size yorumun devamında anlatacağım. 

Emma Chase, severek takip ettiğim okuduğum yazarlardan biri. Tangled Serisi'nden sonra Royally Serisi'yle de gönlümü fetheden bir yazar. Dolayısıyla yeni kitabı çıktığında hem çok sevinmiş hem de oldukça beklentim yükselmişti. Ama yorumlar beklentimi düşürmeme neden olmuştu ancak şunu fark ettim okuyup kendim karar vermeli bazen yorumlara kulaklarımı kapamalıyım. Bu kitap kapamam gerekenlerden biri oldu. 

Dava Özetleri (The Legal Briefs) Serisi'nin ilk kitabıydı İtiraz. Her kitap bir arkadaşı konu alıyor ve duyduğuma göre ikinci kitabın da çevirisi bitmiş ve umarım çok gecikmeden çıkar. 


~~~*~~~
"Her şey geçip gittiğinde gerçekten sırtını dayayabileceğin tek şey ailedir."
~~~*~~~

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Stanton, Güney kasabalarından birinde büyümüş ve henüz lisedeyken aşık olduğu kızın - Jenny'nin hamile kalması sonucunda baba olmuş, o kıza hala aşık olduğunu sanan ama kızından ve Jenny'nin uzak yaşayarak hayatını devam ettiren Stanton Washington'da bir avukatlık bürosunda başarılı avukatlardan biridir. Her ne kadar Jenny ile evlenmemiş olsa da ve onu sevdiğini düşünse de başka kadınlarla da birlikte oluyordur. Açık ilişki yaşadıklarını düşünen ve bunda bir sorun olduğunu düşünmeyen Stanton, iş arkadaşlarından biri olan Sofia ile birlikte oluyordur. Her ikisi de hem arkadaş hem meslektaş hem de birbirlerinin seks partnerleri de olsalar aralarındaki çekimi sadece cinsel olduğunu düşünerek duyguları işin içine sokmamaktadır. Ancak bir gün Stanton, Jenny'nin düğün davetiyesini alır ve kendini kaybederek Jenny ile tartıştığında onu sakinleştiren Sofia'dan yardım ister. Sofia, onunla beraber doğduğu ve evi olan kasabaya gelecek ve Jenny'nin düğünün iptal olmasını sağlamasına yardımcı olacaktır.  Onunla giden Sofia'nın hesaba katmadığı şey kabullenmek zorunda kaldığı duyguları... Stanton'ın hesaba katmadığı şey ise Sofia'ya olan duyguları ve Jenny ile olan geçmişine olan takıntısının hayatını değişitirecek olmasıdır. 

Öncelikle evet kitapta bir aşk üçgeni gibi bir durum söz konusu. Okurların eleştirdiği şey de Stanton'ın Jenny diye sayıklarken Sofia ile beraber olması, vakit geçirmesi ve onu kaybetmek istememesi... ama zaten aşk üçgenlerinde de hep bir taraf kararsız, kimi istediğini bilemez, elindekini kaybettiğinde kıymetini bilme durumu olmaz mı? Bunda da biraz öyle bir hava vardı. 

Stanton'ın tavırlarında, sözlerinde çokça ahmaklık olduğunu kabul ediyorum ama bu durum bence büyütelecek kadar da değildi. Çünkü bu tür durumları okuduk yabancı değiliz. Ben açıkçası o kadar yorumdan daha farklı şeyler bekledim. 

Stanton'ın Jenny'i takıntı haline getirmesi, onun oradaki varlığı onun evi ve ailesi hissi vermesi ve bunları seviyorum adı altında koruma çabasından başka bir şey değildi. Ama tabi bir şeyleri fark etmesi de gerekiyordu ki elindekinin kıymetini bilsin. Zaten anladı, her kitapta olduğu gibi geç oldu ama anladı. 


~~~*~~~
Artık bunu yapamam.
Artık bunu biliyordum. Kenarda durup da onun için savaşmasına yardım ediyor gibi davranamazdım.
Çünkü onun benim için savaşmasını istiyordum. 
Bunu her şeyden çok istiyordum. 
Onun beni istemesini, sadece bir arkadaş veya aşık olarak değil, ebediyeti olarak istemesini istiyordum. 
~~~*~~~

Sofia'ya hayran kaldım. Kitaplarda güçlü kadınları okumayı severim. Özellikle kariyer sahibi, ayakları üzerinde duran ve erkeklere papuç bırakmayan kadınları. Sofia tam da öyle bir kadındı. Sevdim kızım seni... 

Kitaptaki çoğu sohbet güzel eğlenceliydi, eğlendiğim kısımlar olduğunu itiraf etmeliyim. Ayrıca şehir hayatındaki insanların yanında kasaba hayatına da değinen detaylar çok hoşuma gitti. 

Stanton'ın Sofia'ya karşı hislerini anlaması, ona tutunması güzeldi ama cesur olup önce söylemesi gerekirdi bence. Ama olsun geç olsun güç olmasın ;) 

Kitaptaki hortum detayı hoş bir detaydı çünkü Amerika eyaletlerinde, kasabalarında çokça olan bir durum ve bunu bir detay olarak okumak hoş bir değişiklikti. 

Çok detaya girmeyeceğim ama şunu söylemeliyim ki öyle hakaretler sıralanacak ya da beklenti düşürecek kadar bir kitap değildi. Her zaman okuduğumuz şapşal ve elindekinin değerini kaybettikten sonra anlayan erkeklerden biriydi Stanton. En azından ben öyle düşünüyorum herkesin düşüncesine saygım sonsuz. Sadece o kadar gömülmeyi hak etmediğini düşünüyorum. 

Kitapta yetersiz bulduğum şeyler vardı. Mesela bahsettiğim hortum detayı çok geçiştirilmişti. Kitap biraz daha uzun olabilir ve Sofia ile Stanton barışma kısmı azıcık daha detaylandırılabilirdi. 

Kitaptaki arkadaşlığı sevdiğimi de söylemeliyim. Jack ve Brent çok güzel bir arkadaşlık gösterdiler. Sevdim bu detayı da. 

Kitap benim için 5 üzerinden 4'lüktü. Romans okurlarına da tavsiye ederim :) 


~~~*~~~
Kendime engel olamadan onu izledim, yüksek sesle ve utamadan şarkıya eşlik edişine, başını savurup omuzlarını sallayışına güldüm. Sofia'yı öfkeli, inatçı, kararlı ve tahrik olmuşken görmüştüm. Fakat sevimlilik... İşte bu, onda gördüğüm yeni bir yöndü. Hoşuma gitti. Hem de çok.
~~~*~~~




The Legal Briefs (Dava Özetleri) Serisi



~~~*~~~
"Annem her zaman, ev kalbinin olduğu yerdir derdi. Fakat bunun ne anlama geldiğini hiç tam olarak anlamadım. Şu ana kadar." Sofia'ya baktım. "Sen benim kalbimsin, o yüzden sen neredeysen orası benim evim."
~~~*~~~




Kitabın adı     :  İtiraz
Orijinal adı     : Overruled
Yazarı            : Emma Chase
Çevirmen        : Tuba Özkat
Seri Bilgisi       : The Legal Briefs #1 (Dava Özetleri)
Yayınevi          : Nemesis
Sayfa sayısı     : 296

Kitabın tanıtım yazısı: 

Avukat Stanton Shaw güneyli çekiciliği, unutulmaz gülümsemesi ve büyüleyici yeşil gözleriyle hayır denmesi zor bir adamdır. Stanton için lise aşkı, yani çok sevdiği kızının annesi bir başkasıyla evleneceğini söyleyene kadar her şey yolundadır. Düğün davetiyesini alan genç adamın tek hedefi vardır: Düğünü iptal ettirmek.

Sofia Santos ise ülkedeki en saygın ceza savunma avukatı olmayı planlayan zeki bir kadındır ve ilişkilere ayıracak zamanı da yoktur. Meslektaşı ve arkadaşı Stanton yardımını istediğinde onu reddedemez hatta planına ortak olmayı kabul eder. Fakat Stanton’a karşı hisler besleyen kalbi tam tersini söyler.

Belki de düğüne sayılı günler kala, yapılan planlar arzulara yenik düşecektir.






Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın