28 Haziran 2022 Salı

0 Melekber Deniz - Zayıflamanın Tadı Hiçbir Yemekte Yok


 

Bambaşka bir kitapla karşınızdayım. Normalde bu tür kitapları okumam çünkü hiçbiri hiçbir zaman bana uymaz. Ben normalde yemek seçen ve çoğunlukla sebze ile beslenen ama bunlara rağmen de kendimi bildim bileli diyet yapan ve her şeye rağmen asla tatlıdan vazgeçmeyen biriyimdir. Dolayısıyla da bu tür kitaplar hiçbir zaman bana hitap etmez... 

Ama bu kitap...

Aradığım buymuş dedim. Çünkü kendi kendime yaptığı diyeti destekleyen bilgilerin olmasının yanında nelere dikkat etmem gerektiğini de gösteriyordu. Ayrıca bununla da kalmıyordu bana diyet yaptığımda dikkat etmediği ama etmem gereken noktaları da gösterdi. 

Çok güzel açıklamalar ve anlatımların yanında detokslar, dikkat edilmesi gerekenler... diyet listeleri... bunların yanında birkaç çeşit diyet önerisi ve bunları desteklemek için neler yapılması gerektiğini anlatan bir kitaptı.

Zaten benim hiçbir zaman uyamadığım şeydir sıkı denetim diyetler, bu kitapta da bana birçok beslenme örneği vermesinin yanında fikir vermesi de çok güzeldi ve hoşuma gitti. 

Kitaba dair daha fazla bir şey söylemeyeceğim. Sadece diyet hayatınızın bir parçasıysa mutlaka incelemenizi tavsiye ederim. :) 

 

Kitabın adı      : Zayıflamanın Tadı Hiçbir Yemekte Yok
Yazarı            : Melekber Deniz
Yayınevi          : Pika Yayınevi
Sayfa sayısı     : 176

Kitabın tanıtım yazısı: 

“Belki de yıllardır diyet yapıyorsunuz, denemediğiniz liste kalmadı, gittiğiniz bilmem kaçıncı diyetisyenin odasına girdiğinizde ‘makus kaderinizin tekrar edeceğini’ düşünüyorsunuz ancak her tecrübe farklıdır; bu kitap da sizin yeni yol arkadaşınız ve motivasyon kaynağınız olacak.”

Son zamanlarda daha sık, pazartesi başlayacak diyet planları yapıyor, yediklerinizin kalorisini hesaplamaya çalışarak zihninizde bir egzersiz takvimi oluşturuyor ancak yoğun iş hayatı, gündelik telaşlar derken bir türlü planlarınıza sadık kalamıyorsanız bu kitap tam size göre!

Diyetisyen Melekber Deniz, on bir yılın birikimiyle hayatınıza kolaylıkla uyarlayabileceğiniz, listedeki malzemeleri bulmak için market market gezmek zorunda kalmayacağınız, sürdürülebilir bir sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanmanın çok da ulaşılmaz olmadığını anlatıyor.

İster kilo verme motivasyonunu bir türlü bulamıyor, ister defalarca denemiş ama hep bir noktada vazgeçmiş olun, ister “şekeri bir bıraksam gerisi gelecek” diyenlerden, ister hamile veya emziren anne olun, ister kilo vermenizi zorlaştıracak sağlık problemleriniz olsun bu kitap size sağlıklı beslenme yolunda rehberlik edecek ve yolunuza ışık tutacak.




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın