29 Ekim 2012 Pazartesi

1 Julia London - Tehlikeli İlişkiler


Öncelikle kitap kapağının biraz itici bulduğumu söylemeliyim yazarın son çıkan kitaplarının kapak tasarımları çok daha iyi. Ancak yazarın dili oldukça iyi. Satırlar resmen su gibi akıyor ve bir çırpıda kitap bitiyor. Tarihi aşk romanı severlerin zevkle okuyacakları bir yazar bence. Yazarın dili oldukça akıcı, sürükleyici ve kitaba bağlayıcı. Üstelik çeviri de oldukça iyi.

Yazarın klasik tarihi aşk romanlarındaki küçük bir aldatma, ihanet ve sonunda tatlı bir aşkla bağlanan mutlu sonu yazmamış yazar. Kibatın içinde türlerinden farklı olarak ana karakterlerin ailelerindeki entrikalar, kuşkular, intikam tutkusu da yer alıyor. Bu da daha heyecanlı hale getiriyor kitabı. Hatta anne babalarının hatalarını çocukların ödediğini ve bir yerde kardeşlerin aralarına girdiğini okuyorsunuz. Kısacası şaşılacak çok olay var kitapta... ama tabi bunun yanında güzel ve beklenmedik bir aşk da var. Yavaş yavaş filizlenen bir aşk...

Ben çok sevmiştim yazarın bu kitabını her ne kadar diğer kitaplarını okuma fırsatı bulamamış olsam da en kısa zamanda okuma isteği uyandırdı. Tarihi aşk romanı severlere tavsiye edebileceğim bir kitap.


ENTRİKA, TUTKU, İHANET VEAŞK OYUNLARI İLE DOLU BİR DÜNYA 
İntikam ateşinin başlattığı önüne geçilemez olaylar, tutku dolu aşk oyunları, baştan çıkarmanın beklenmeyen sonuçları 
TEHLİKELİ İLİŞKİLER 
Romantik ve duygu dolu romanların yazarı Julia London dört kitaplık serinin intikam ve şehvet dolu ilk kitabını bizlere sunuyor. 1834 İngilteresinde süregelen olaylar trajik bir düello sonrası Kont Adrian Spencein çok sevdiği ve her zaman mutlu etmeye çalıştığı sert mizaçlı babası tarafından reddedilmesiyle başlıyor. 
Bundan sonra büyük bir çıkmaza düşen Adrian, babasının gözbebeği kardeşi Benedictin sevdiği kıza kur yaparak onu baştan çıkarıp evleniyor. İntikam için yaptığı bu seçim karısı ile birlikte kaderleriyle baş başa bırakıyor. Fakat asıl sorun tutku dolu ilişkide Adrianın içe kapanık olması ve karısı Lillianaya bir yabancı gibi davranmasından kaynaklanıyor. Sonunda bu birliktelik adeta fırtınalı bir denize dönüşüyor. Lilliana, Adrianı evine bağlamanın tek yolunun, kimseye söyleyemediği, en gizli sırlarının kilidini açıp, onun sevgiye karşı sımsıkı kapadığı kalbini keşfetmekte ararken; Benedict, çiftin arasına girebilmek için elinden geleni yapıyor.
Okurlar, inatçı çiftlerin birbirleriyle girdiği bu mücadelenin sonucunu görmek için sabırsızlanabilir, fakat Londranın yarattığı duygu dolu ve yoğun atmosferi hikâyeyi gizemli kılmaya yetiyor ve yazarın büyüleyici tasvirleri sizi görkemli aristokratik hayatın tam ortasına bırakıyor.


1 yorum :

  1. Geçen yıl elim bu kitaba çok gitti ama dediğin gibi kapağın iticiliği ve tanıtımın, bana göre, yetersizliği nedeniyle almadım. Senin yorumuna bakınca almak istedim ama ardından tanıtımı görünce yeniden vazgeçtim :D Bilemiyorum :D

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın