15 Ekim 2012 Pazartesi

5 Julie Garwood - Gelin



Julie Garwood'un kitabını her yorumlayışımda söylüyorum. Bu kadına kesinlikle hayranım :) Gelin, kendisinin  okuduğum ilk kitabı ve yanılmıyorsam Türkçe'ye çevrilen ilk kitabı da aynı zamanda. Alec ve Jamie'yi işleyen bu kitap, beni İskoç karakterlerle tanıştıran ilk kitap.

Garwood karakterleri işlemeyi kesinlikle çok iyi biliyor. Bu, okuduğum ilk kitabı içinde geçerli. Alec ve Jamie'nin karakterleri çok iyi işlenmiş. İlk kitaplar genelde daha sonra gelenlerin yanında sönük kalırlar ama Gelin, hala "Garwood" deyince akla ilk gelen kitaplardan birisidir.

Jamie'nin Alec'e, Alec'in Jamie'ye karşı olan tavırları bana göre yerindeydi. Özellikle Alec'in kararlı ve kararkterli oluşu ki Garwood kitaplarında genelde böyledir, okuyucu açısından doyurucu bir özellik bence. Zayıf erkek karakterlerden hoşlanmayan birisi olarak Alec Kincaid'ı kesinlikle beğenmekteyim, ıhım :)

Kitaba karşı tek ve ufak bir eleştirim var: Jamie'nin başını derde sokan olaylar, birazcık basitti. Evet anlatım, yaşanan olaylar vb gerçekten size her sayfayı merakla çevirtiyor ama kitap bittikten sonra düşündükçe "orada biraz kolaya mı kaçmış" hissine kapılabiliyorsunuz. Ama buna çok da takıldığımı söyleyemeyeceğim. Garwood hikayeyi öyle güzel veriyor ki size yalnızca okuyup beğenmek kalıyor.

Eğer tarihi romanları seviyorsanız ve hala Garwood okumadıysanız hemen Gelin ile başlayın derim. Alec ve Jamie'nin aralarındaki çekişmeyi ve aşkı seveceksiniz. Jamie'nin dik başlılığı ve Alec'in de bir o kadar inatçı oluşu kitabı hayli renklendiriyor.

Okumayanlara gönül rahatlığı ile tavsiye ediyorum. Beğeneceğinizi düşünüyorum :) Öyleyse sizlerle konuyu paylaşayım.
Kralın emrine karşı gelmek olanaksızdı ve İskoçya'nın en güçlü toprak sahibi Alec Kincaid, İngiliz bir gelinle evlenmek zorunda kalmıştı. Baron Jamison'un en küçük kızı Jamie, Alec'in seçtiği gelindi. Alec'in ilk dikkatini çeken Jamie'nin menekşe rengi
gözleri ve öfke dolu cüretkar bakışları olmuştu. Bu kadın, korkusuz savaşçının adeta ruhuna dokunuyor, şehvetiyle onun bedenini kavuruyordu. Jamie her şeye rağmen duygularına söz geçirip ona teslim olacak mıydı? Yoksa zaten teslimiyetleri katışıksız, ihtirasları yatışmış mıydı? 
"Unutulmaz bir hikaye, unutulmaz karakterler..." 
Johanna Lindsey

5 yorum :

  1. Garwood'un ilk okuduğum kitabı. Aynı zamanda ilk okuduğum İskoç kitabı da :) Bende yeri çok ayrı bu kitabın ve gerçekten de çok beğenmiştim.

    Ve kesinlikle bende hayranım... Nadiren bir yazarın her kitabını okurum bu yazar da o nadir yazarlardan biri... :)

    YanıtlaSil
  2. Garwood'un ilk okuduğum ve en sevdiğim kitabı. Yanlış hatırlamıyorsam ilk çevrilen Kalp Hırsızı olmalı (:

    YanıtlaSil
  3. Yanılmıyorsam evet ilk Kalp Hırsızı çevrildi sonrasında Gölgede Dans, Sen de Yanarsın ve devamında da bunlar - İskoçlar- geldi :)

    YanıtlaSil
  4. Garwood'un okuduğum ilk romanı,bende karakterleri çok beğenmiştim:) Kesinlikle güçlü ve erdemli karakterler ( Genelde aşk romanlarında böyledir) okuyucu etkisi altına alıyor,özellikle biz bayanları:) İçten içe böyl erkekle beraber olmayı arzuluyoruz gibime geliyor..

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın