24 Ekim 2012 Çarşamba

4 Kristi Cook - Sığınak


Öncelikle bir seri diyerek başlıyorum. Yazarın dili fena değil, akıcı ve sürükleyici, sayfaları hızla çevirmenizi sağlayacak derecede. Ancak konunun ne kadar özgün olduğu tartışılır bence. Bana biraz bütün fantastik özellikle vampir kitaplarının harmanlanmış hali gibi geldi. Biraz Alacakaranlık serisinden biraz Gece Evi serisinden ve belki biraz da diğerlerinden. Bu iki seriyi takip ettiğimden dolayı direk gözüme çarptı benzerlikler ve muhtemelen tutulan diğer serilerin de izlerine rastlayabileceğiniz bir kitap.

Kitabı okuyup bitirdiğinizde aslında fena olmadığını fark ediyorsunuz. Evet biraz özenilerek yazılmış ve yazarında profesyonel olmadığı belli olan bir kitap ama yine de konu sürükleyici ve merak uyandırıcı bu yüzden devam kitaplarını okuma isteği uyandırıyor insanda.

Çok fazla üzerinde konuşmaya değer bir kitap olarak görmüyorum ben ama yine de fantastik okumayı sevenlere önerebilirim boş zamanınızda okuyup kitaba bir göz atabilirsiniz. Ama ölüp ölüp bayılacağınız ya da bulmak için arayacağınız bir kitap da değil bence.

Kitabın konusunu aşağıda belirtiyorum:

"Bugünden geçmişe, Amerika’dan İngiltere’ye, psişik güçleri olan genç bir kızdan sevgisi için yüreğini ortaya koyan genç bir vampire...
Bu kitap dünya içinde devinen, kendi varoluşlarının sırlarını çözmeye çalışan, farklılıklarını özgürce sergileyebildikleri bir varoluş mekânında kendi olmaya çalışan gençlerin hikayesini anlatıyor.
Violet psişik güçleriyle, Aidan bilimsel çabalarla kendini tanımaya, anlamaya, iyileştirmeye çalışıyor.
An geliyor ki kader Violet ve Aidan’ı karşı karşıya getiriyor. Ölümün gölgesi sevgiye, sevginin gölgesi ölüme dönüşüyor.
Sığınak farklılıkları kutsayanların, kendini arayanların, sevgiye ve ortaklığa umut bağlayanların kitabı. "

4 yorum :

  1. Kapağı görünce ilginç olduğunu düşünüp heyecanlanmıştım. Ama şu vampirlerden vazgeçsinler artık, lütfen...

    Teşekkürler hatunum :*

    YanıtlaSil
  2. Bir şey itiraf edeyim mi? Kitap indirimdeydi ve ben de adına ve kapağa vurularak aldım eve gelip arka kapağı okuyunca vampirli olduğunu öğrenmiştim :D

    YanıtlaSil
  3. Vallahi ben de "Sen artık vampirlerden bıkmadın mı İnci?" diye soracaktım ama son anda tuttum kendimi :D :D

    YanıtlaSil
  4. haha aslında bıktım ki uzunca bir ara da verdim vampirli kitapları okumaya şimdi bir tek Bazı Kızlar Isırır serisi var o kadar :)) başka vampirli kitap yok hayatımda :P

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın