25 Ekim 2012 Perşembe

2 Marsha Canham - Demir Gül



Yazarın daha önce Benim Ebedi Aşkım ve Gurur kitaplarını okudum ancak bu onlara göre çok farklı geldi bana. Normalde dilini sevdiğim yazarlardandı kendisi. Genel anlamda takip ettiğim, konuları ele alışlarını sevdiğim ve detaylarında boğulmadığım bir yazardı ancak bunları bu kitap için söyleyemeyeceğim.

Kitap bana çok sıkıcı geldi. Konu olarak evet güzeldi ve alışılagelmiş tarihi aşk kitaplarından da farklıydı ama o kadar detaylara girmiş ki açıkçası bazı yerlerde sıkılıp elimden bıraktığım ve konudan koptuğum oldu. Denizcilikle ilgilenmeyen ve terimleri bilmeyenlere -benim gibi- sıkıcı gelecek.

Kitabın konusunda ise hoşuma giden taraflar kadın karakterin güçlü ve ne istediğini bilen savaşçı bir karakter olması çok güzeldi. İnsanın feminen duygularını kabartıyor. Bir de tarihi aşk kitaplarında hep erkeğin gölgesinde kalan kadın karakterleri okuduğumuz için bu kitaptaki kadın karakter ister istemez hoşumuza gidiyor.

Neyse... Genel anlamda konusu güzel ama gereksiz detaylarla sıkıcı hale gelmiş bir kitaptı. Tavsiye eder miyim bilmiyorum. Siz bilirsiniz. Eğer yazarın diğer kitaplarını okuyup da bu kitabı okumalıyım derseniz tercih sizin ben bir daha bu kitabı okumaya çalışmayacağım bile.

Kitabın konusunu aşağıda belirtiyorum:


"Tarihi Aşk Romanlarının En Başarılı Yazarlarından Biri Olan Marsha Canham'dan bir başyapıt daha!
1600’lü yılların başında Atlantik’in engin sularında nefes kesen bir macera! Bir yandan ticaret filolarını korsanlardan korumaya, öte yandan ezeli bir rekabet içerisinde deniz hâkimiyetini kaptırmamaya çalışan iki krallık: korsanlarla anlaşmak için elçi gönderen İngiltere ve onların kökünü kazımaya kararlı İspanya. Ancak iki ülkenin de göz ardı ettiği bir korsan ailesi hâkimdir Karayiplere: ünü yedi denizin dört yanına yayılmış Danteler.
Tüm bu olay halkasının merkezinde ise Korsan Kurt’un kendi gibi gözü pek kızı, Demir Gül’ün kaptanı Juliet Dante bulunmaktadır. Bilinmeyen denizlere yelken açmaya can atan genç ve güzel korsan, bunun yerine hiç bilmediği duygulara yelken açacak; İspanyollardan kurtardığı yakışıklı İngiliz elçi Varian’a gönlünü kaptıracaktır. Ne münasebet! O Demir Gül’ün erkekleri dahi dize getiren yiğit kaptanıdır!
Birçok başarılı romansın altına imzasını atan ödüllü yazar Marsha Canham’dan bir solukta okuyacağınız; okurken nefesinizi tutacağınız aşkla bezenmiş bir korsan hikâyesi…"

2 yorum :

  1. Ya ben yine mi karıştırıyorum :D Benim ebedi aşkım şu benim çok sıkıldığım roman değil miydi? Papazla nişanlısından kaçan bir kadın. Eğer oysa ben yazarı zaten sevmiyorum ne yazık ki :S

    YanıtlaSil
  2. Evet o yazarı ve ben nedense sevmiştim ama bu kitapla soğudum resmen :(

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın