19 Aralık 2012 Çarşamba

0 Gemma Halliday - Oyunbozan


A Hollywood Headline Mystery üçlemesinin ilk kitabı Oyunbozan... Aynı zamanda yazarın ülkemizde yayınlanan da ilk kitabı. Ve... ben çok beğendim. Çok eğlenceliydi ve Tina çatlak kızım benim bayıldım bu karaktere.... Kendi yöntemlerine, pes etmeyişine, saniyede uydurduğu yalanlara ve yaratıcılığına hayran kaldım. Hele hikayeleri yazışını kelime oyunları ve başlıklarına bayıldım. :)

Kitaba başlarken birazcık bilindik bir konu bekliyordum ama beni şaşırtarak kitapta çok daha fazlası ve asla tahmin edemeyeceğim bir konu çıktı ve bunu çok sevdim. İlgi çekici bir konusu vardı...

Kitabın konusundan azıcık bahsetmek gerekirse Tina bir dedikodu köşe yazarı ve bir gün bir ölüm tehdit alıyor ve bunun üzerine patrano ona bir koruma tutuyor ardından olaylar başlıyor. Haaa sankın korumaya aşık oluyor falan bilindik hikaye demeyin değil. Tina tamamen kendini tehdit eden kişiye odaklanarak kendi çapında araştırmalar yapıyor. Kitapta bunu anlatıyor... Ancak her araştırması ayrı bir olay ayrı bir macera ve ayrı bir zevkle okutuyor yazar. Ayrıca katilde hiç tahmin etmediğimiz bir kişi çıkıyor.

Tina'nın teyzeleri Millie ve Sue'yi çok sevdim... Calvin'i ise... anlatılamaz diyorum... ;) Allie... Bu kıza cidden biraz sinir oldum. Bazen sorduğu sorularda kaç yaşındasın sen dedim ve Tina'ya da hak verdim... Barbie işte :))

Kitapta ne ararsanız vardı. Cinayet, araştırma, dedikodu (tam anlamıyla cidden dedikodu), eğlenceli sohbetler ve aşk... Daha ne olsun. :)

Ben çok sevdim ve tavsiye ederim ki üçlemenin diğer kitaplarının da çıkmasını bekleyeceğim. Yalnız şöyle küçücük değineyim ona da üçlemenin diğer kitapları devam niteliğinde değil de Tina'nın iş arkadaşları Cam ve Allie'yi konu alıyor.

Kitabın konusunu aşağıda belirtiyorum:

Aşk ile gerilimin bir arada olduğu sürükleyici bir roman - Chicago Tribune
Tina Bender L. A. Informerın dedidoku sayfasında köşe yazarlığı yapmaktadır. Çevresindekiler hakkında her şeyi bilmektedir. Ve bildiklerini yayımlamak konusunda da çok cesurdur, ta ki birileri onu tehdit edene kadar.
Patronu Felix Dunn, Tinayı koruması için baştan çıkarıcı gülümsemesi ile Tinanın aklını başından alan Calvin Deani tutar. Tina kendisini tehdit edenin kim olduğunu bulmak konusunda kararlıdır ve işin içine bir de cinayet girince korumasının uyarılarına kulak asmaksızın olayın daha da üstüne gider. Olayı araştırırken Hollywood ünlüleri hakkında skandal niteliğinde bilgiler de edinir. Bu sürede tek bir kişiye güvenir, koruması Calvin Deane. 
Acaba dedikodu yazarlığı ve edindiği bilgiler Tinanın sonu mu olacak? Ya da birkaç gün sonraki köşesinin başlığı...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın