8 Aralık 2012 Cumartesi

0 Heidi Betts - Bir Yumak Aşk


Sihirli Çıkrık serisinin 3. kitabını da bitirdim. İlk kitaptan son kitaba kadar eğlenerek, zevk alarak okudum. Takip edeceğim yazarlardan biri haline geldi Heidi Betts.

Yazarın dili çok akıcı, sürükleyici, sade, aşk dolu ve eğlenceli... Zaten romantik komedi tadında üçlemeydi.

İkinci kitapta Grace, Zack'i odasında başka bir kadınla yakalaşmıştı ve bu kitapta buradan devam ediyor. Sonrasında neler olduğunu... Tabi Zack her seven erkek gibi yıkılıyor... Grace'de biraz inatçı keçi dediğimiz karakterlerden.

Aralarındaki sohbetleri okumak çok eğlenceliydi özellikle köpeğin adı üzerine olan kısımlar. New York yolculuğu sırasında Zack'in babası hakkında söyledikleri gerçekten çok acıydı hani aldatıldığına inanan biri bile bu sözlerden sonra tereddüt eder ki Grace en başından beri her ne kadar aldatıldığını düşünse de içinde tereddütleri varken bir şey dememesi beni deli etti. Ama sonunda Grace'in sahada yaptığı çok tatlıydı insanın yüzünde tebessüm oluşturacak şekildeydi.

Jenna'nın en çok istediği şeye Gage'den bir bebeğe kavuşması, Ronnie'nin Dylan ile evlenecek olması ve son olarak da Grace ve Zack ilişkisinin de tatlı sona bağlanması çok romantikti. Ama... en çok hoşuma giden kısım son bölümde Charlotte'un motorlu adamla gitmesinde sırıttım. Yazarın Charlotte için böyle bir son yazmasını çok sevdim.

Genel anlamda kitabı çok beğendim ama bence - kişisel düşüncem - diğer kitaplarının (Kördüğüm ve Seviyor Sevmiyor) yanında eğlenceli anlatım bakımından biraz sönük kaldı gibi. İlk kitap daha eğlenceli ve tutkuluydu bu kitap ise çok daha romantik ve daha az eğlenceliydi. Her üç kitabı da tavsiye ederim okuyun. Ben seveceğinizi düşünüyorum özellikle Chick Lit tarzını seviyorsanız.

Serinin diğer kitaplarını da hatırlatayım. İlk kitap Kördüğüm ikinci kitabı ise Seviyor Sevmiyor

Kitabın konusunu aşağıda belirtiyorum:

Kadın, aldatıldığını düşünüp ilişkiye son veriyor. 
Dikkatli olun beyler! Grace gibi kadınlar aldatılmayı asla, ama asla affetmez. Hele de karşısındaki erkek, nişanlısı ve şehrin yakışıklı, gözde sporcusu Zackary Hoolihansa. O, her şey bitti diye diretirken, haftalık örgü sınıfındaki arkadaşları ilişkisinin devam etmesi için ellerinden geleni yaparlar. Ama ihanet yüzünden çektiği kalp acısı bir türlü iyileşmez. Zackin masum olduğuna dair açıklamasını hiç tatmin edici bulmaz. Sonunda, Zack sakatlığıyla baş başa kalınca, Grace kendini onun bakıcılığını yaparken bulur. 
Adamsa eşekten düşmüş karpuza dönüyor.
Diğer taraftan nişanlısının terk edişiyle psikolojisi altüst olan Zack, onu öyle özlüyordur ki, ne maçlara konsantre olabiliyor, ne de onunla nişanlanmadan önceki hızlı aşk hayatına dönebiliyordur. Otel odasındaki yatağına giren yabancı kadını bir türlü açıklayamamıştır. Kırık bir kalp ve sakatlanmış diziyle her şeyin bittiğine inanmak üzeredir. Eğer durum bir an önce düzelmezse sevdiği kadını, spor kariyerine devam etmesi için kritik olan eleme maçlarını ve her şeyi elinden kaçıracaktır.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın