10 Aralık 2012 Pazartesi

1 E.L.James - Özgürlüğün Elli Tonu


Veeee serinin son kitabı. Gerçekten diğer iki kitap bu kitabın yanında halt etmiş. Aşık, romantik erkek Christian ve korumacı, hükmedici Christian'ı görüyoruz bu kitapta da ama tabi genelde romantik erkek olarak daha fazla görüyoruz. Diğer iki kitaba kıyasla bu kitabı daha çok sevdim. Heyecan doruklardaydı.

Başlangıcı Christian ve Ana'nın balayından oldu ve gönül isterdi ki bütün heyecanıyla detaylı bir düğün okumayı ama yazarımız yazmamış. Yine de çok güzeldi. Balayındaki zaman geçirmeleri çok sevimliydi tam evli çift tadındaydılar. Aspen'deki eve giderken uçak yolculuğu çok güzeldi. Çok şekerlerdi hepsi... Hepsi kısmından kastımın ne olduğunu okuduğunuzda görürsünüz.

Elliot ve Kate arasındaki gelişmeler çok hoştu ve özellikle kitabın sonunda onları üç kişilik bir aile olarak görmek çok daha eğlenceliydi. Tabi Mia ve Ethan'da var... Onlarda güzel bir çift oldular.

Kitap baya heyecan yüklüydü. Ciddi anlamda silahlar da konuştu. Jake Hyde yine yaptı yapacağını... Ahh tabi Bayan Robinson (Elena) da yaptı yapacağını. Tam Elena yüzünden kavganın ardından Hyde olayı patlak verince Christian'a acıyasım geldi.

Christian'ın Ana'ya içini döktüğü yerler çok güzeldi. Her şeyi ile anlattığı noktalar... Elena ile olanları.. Bir de olaya biraz da olsa Christian'ı anlamamızı sağlıyor.

Kitap içeriğine girer bir yorum yapmak istemiyorum o yüzden yorum yazmak zor oldu. O kadar anlatmak, özellikle hoşuma giden yerler var ki söylemek istediğim söyleyemiyorum...

Neyse... bu paragrafta kitap içeriğine giriyorum... Kendimi tutamayacağım. :) Christian'ın Ana'nın hamileliğine tepki vermesi ve son bölümde onun nasıl bir baba olduğunu okumak çok şekerdi. Özellikle de ikinci bir bebek beklerken... Küçük oğullarının tavırları bana tıpkı Junior Christian dedirtti. Babasına çekmiş velet... Yeni evlerinde mutlu bir aile okumak çok güzeldi.

Dediğim gibi bu kitabı diğer iki kitaba göre çok sevdim. Tam benim ağzıma göreydi. Heyecanlı sahneler ve aşk dolu sahneler vardı... Ve... ve... ve... Christian'ın ağzından olan bölümler de tam bonus bölümü oldu. Onları okumak da çok güzeldi her ne kadar okumuş olsam da tekrardan okumak güzeldi.

Küçük bir hatırlatma olsun. Bu Elli Ton üçlemesinin üçüncü kitabı. İlk kitabı Grinin Elli Tonu ve ikinci kitabı da Karanlığın Elli Tonu.

Kitabın konusunu aşağıda paylaşıyorum:

Romantik, özgürleştirici ve kesinlikle bağımlılık yaratıcı…
Bu roman dengenizi sarsacak, sizi ele geçirecek ve ebediyen sizinle kalacak.
Anastasia Steele’in ne istediğini bilen, göz alıcı iş adamı Christian Grey’le tanışması, her ikisinin de hayatlarını geri dönülmez biçimde değiştiren şehvetli bir ilişkinin kıvılcımını çakmıştır. Christian’ın sıra dışı zevkleri karşısında şoka uğrayan, ondan hem hoşlanan hem de korkan Ana, daha derin bir bağlılık istiyordur. Onu yanında tutmaya kararlı olan Christian, bunu kabul eder. 
Şimdi her şeye sahiptirler; aşk, tutku, yakınlık, servet ve sonsuz olasılıklarla dolu bir dünya. Ana, Grey’i sevmenin kolay olmayacağını ve beraberliklerinin her ikisinin de tahmin edemeyeceği zorluklar getireceğinin her zaman farkında olmuştur. 
Anastasia’nın kendi benliğinden ve bağımsızlığından ödün vermeden Grey’in yaşam stiline uyum sağlamayı öğrenmesi, Grey’inse kontrol dürtüsünü aşması ve kendisini altüst eden fırtınaları arkasında bırakması gerekmiştir. 
Ama geçmişle hesapları henüz kapanmamıştır. Tam her şeye sahip gibi göründükleri bir anda, talihsizlik ve kader bir araya gelip Ana’nın en korkunç kâbuslarını gerçeğe dönüştürür… 

1 yorum :

  1. Elli Ton Üçlemesi hakkında:
    !!! SPOILER İÇEREBİLİR !!!
    Üçleme içinde Christian ile Anastasia'nın tutkularını kullanarak birbirlerine milim milim yaklaşmalarını içeren kısacık zaman oldukça ayrıntılı anlatılmış olmasına karşın,beni tatminsiz bırakan tek nokta ebeveyn olma sürecinde yaşananların atlanmış olmasıydı..sayfa sayısı yeter sayıda olduğundan,baskıya yetiştirmek için..sebep her ne olursa olsun,Christian'ın asıl içsel dönüşümü ve Anastasia'nın teslimiyeti bu dönemde gerçekleşiyor ve okunası kısım burasıydı gibi görünüyor..
    Yine de,sayfalar arasında kanınızın hızlanması sizi rahatsız etmeyecek ise bir kitapçıya uğramanızı tavsiye ederim..

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın