1 Mart 2013 Cuma

2 Michelle Willingham - Sadece Sen


MacEgan Kardeşler serisinin 5. kitabı Sadece Sen...

Kitap, serinin diğer kitaplarından biraz farklıydı. Yani Ewan'ın küçüklük hallerini, sakar savaşamayan hallerini bildikten ve okuduktan sonra evlenecek kadar büyümesine ve savaşçı olmasına biraz şaşırdım gerçi böyle bir şeyi beklemem gerek sonucunda kitap ne olacaktı çiftçi mi? Ama yine de farklı hissettim sanki benim küçük kardeşim de büyümesine tanık olmuşum gibi :))

Neyse uzatmayayım :)) Kitap güzeldi, akıcıydı ve bir yarış vardı daima... Ewan evlenmek isteği kızın diğer taliplerine karşı bir yarış içerisindeydi ama bir yandan da kızın ablasına da ilgi duyuyordu.
Honora'da tam bir kadın savaşçı... Ewan ile daha eskilerden bir tanışıklıkları olduğu için birbirlerini daha iyi tanıyor ve tamamlıyorlardı...

MacEgan'ların kardeşlik bağları çok güzeldi. Bunu her kitapta görüyoruz ve inanın kitap çok kötü bile olsa -ki çok güzeldi- sırf kardeşlik bağı için bile okunurdu.

Acılarla Gelen'e göre daha durgun ama Şifalı Ellere göre daha hareketliydi...  Kitabın özellikle sonları, hatta son 50 sayfası bir çırpıda bitiyor çünkü hareket, kovalamaca her şey o zaman başlıyor... Yazar yine okuyucuyu koparıp götürüyor ve kitaba hapsediyor bitirmeden elinizden bırakamıyorsunuz.

Seriyi hep tavsiye ettiğimi söylüyorum ve yine dile getirip söylüyorum eğer eski zamanlardaki savaşçıların aşk hikayelerini okumayı seviyorsanız tavsiye ederim.

Serisinin diğer kitapları şu şekilde:
  1. Yasak Tutkular
  2. Yasaklı Gelin
  3. Acılarla Gelen
  4. Şifalı Eller
  5. Sadece Sen
  6. MacEgan Olmak
  7. Warriors in Winter (henüz çevrilmedi)
Kitabın konusunu paylaşıyorum:

Honora St Leger, yün eğirmektense, kılıç kullanmayı tercih ederdi. Üstelik evliliğin ona göre olmadığını acı bir şekilde öğrenmişti. Dul bir kadın olarak kendisinden beklenen tutum, itaatkâr ve ağırbaşlı olmasıydı. Honora, ne itaatkârdı, ne de ağırbaşlı. O bir savaşçıydı ama bunu bile sır gibi saklaması gerekiyordu. 
Ewan MacEgan, evlenmek için gözüne Leydi Katherine’i kestirmiş olsa da daha ziyade onun ablası Honora’nın çekimine kapılmıştı. Hayallerinin gerçekleşmesi, Katherine ile yapacağı bu evliliğe bağlıydı ancak Ewan, Honora’yı bir türlü aklından çıkartamıyordu. 
Arzular, hayallerin önüne geçebilir miydi? 

2 yorum :

  1. Kitabı yeni bitirdim. Serinin diğer kitaplarını da sevmiştim ama Sadece Sen ve Şifalı Eller biraz ayrıldı sanırım. Hoş bir kitaptı. Akıcıydı ve kolayca bitti. Tek şikayetim: Çok kısaydı. Bu gibi kitaplar yalnızca 200 sayfa dolaylarında olmamalı :)

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın