8 Mart 2014 Cumartesi

0 J.S.Scott - Ethan's Mate (The Vampire Coalition #1)


Arada sırada da olsa İngilizce kitap okuyup bitirebiliyorum. En son Colleen Hoover okumuştum İngilizce olarak şimdi de hem yeni bir yazar hem de yeni bir seri diyerek bir kitap daha okudum ama bana zaman kaybı gibi geldi :( Beğenmedim. 

J.S.Scott kaleminden "The Vampire Coalition" serisinin ilk kitabı Ethan's Mate yani Türkçe olarak söylemek gerekirse Ethan'ın Eşi kitabını okudum. 

Bir vampir ve kapaktaki can alıcılığı duyunca ve görünce hemen saldırdım kitaba ama bana beklediğimi veremedi aslında hiçbir şey veremedi. Oldukça vasat bir kitaptı! 

Yazarın kalemine değinmeyeceğim çünkü kitap o kadar durgun, sıradan basitti ki böyle bir kitabı okuyup yazarın kalemine dair bir yorumda bulunmak... yapamam... 

Kitap, Vampir Ethan'ın eşini bulmasını konu alıyor. Bir gece bir kadının sesini duyuyor ve vampirler sadece eşi olacak kadınların seslerini bu şekilde duyuyorlar. Eşi Brianna'yı bulmak için kardeşlerinden yardım istiyor sonra bir bakmışsın ki Brianna'yı bulmuş ve olaysız, adrenalinsiz, duygusuz bir şekilde kitap puf diye bitti! 

Güya Brianna Ethan'a seslendiğinde yardım istiyordu... hani nerede tehlike? Nerede olay? Nerede kötüler? Güya Ethan'ın kardeşleri yardım edecekti... yardımın "y"sini bile edemediler. Bir anda Ethan ve Brianna aşık oldu, bir anda seks sahnesine geçiş yaptılar bir anda Brianna iyileşti falan filan... 

Çok basit sıkıcı bir kitaptı! Hiç tavsiye etmem açıkçası! Konuya ve biraz da tamam biraz değil tamamen de kapağa aldanarak indirdim ve e-book olarak okudum ama yanılmışım! Zaman kaybı gibi geldi! 
Halbuki uzun zamandır vampirli kitap okumamıştım baya bir heveslenmiştim :/

The Vampire Coalition Serisinin Kitapları:
  • Ethan's Mate
  • Rory's Mate
  • Nathan's Mate
  • Liam's Mate
  • Daric's Mate
Bu kitaplar kısa hikayeler şekliden yazılmış. Yani Kindle edisyonular ve sayfa sayıları oldukça az diyebilirim aslında az olması belki de bu kadar duygudan olaydan yoksun yazılmasına neden oldu bilemiyorum. 

Neyse kitabın konusunu İngilizce olarak paylaşıyorum. Zaten yukarıda kısaca değinmiştim konusuna o yüzden Türkçe'ye çevirmeyeyim.Okuyup anlamak ayrı çevirmek ayrı sonucunda =)


"Ethan Hale is a vampire with a mission. Together with his three brothers and a few other unmated members, he fights with The Vampire Coalition to protect humans from fallen vampires. His life is fairly simple. If he has a problem...he solves it. If it's an evil problem...he kills it. But his uncomplicated life is about to end when his mate unexpectedly calls him to her. 
Brianna Cole is weak, her life force fading away. She thinks she is suffering from a rare form of leukemia. Little does she knows that her illness is much more complicated. She's dying because she has not united with her vampire mate and given him his soul that she has been guarding since birth. 
Ethan finds Brianna and knows he needs to convince her to mate or watch her die. He's waited for her for five hundred years and he has no intention of letting her go, but she is not in any shape for the dominate, volatile mating ceremony with a vampire. He will have to win the race against time to strengthen Brianna and a battle with a stalking fallen to claim his mate. He is also at war with his mating instincts that make him burn to dominate and conquer her. But Ethan is determined, and the stubborn vampire will do whatever is necessary to possess his soul bonded mate...forever."



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın