12 Mart 2014 Çarşamba

0 Katie McGarry - Sınırları Zorlamak (Pushing the Limits #1)


Aspendos Yayınları'dan çıkan okuduğum ilk kitap "Sınırları Zorlamak". Aşk romanı olduğunu gerek konusunu okuduğunuzda gerekse kapağını görünce de anlarsınız ama sadece aşk değil bu aynı zamanda çok duygusal bir kitap.

Öncelikle yazarın kalemine değinmek istiyorum.Cidden akıcı ve merak uyandırıcı yazmış. Okurken sıkılmıyor kitabın akışına kapılıp gidiyorsunuz. Ayrıca kusursuz bir çeviri olmasının da etkisi var bunda. Cidden çevirmenimizi Tuğçe Nida'yı tebrik ediyorum :)
Ve küçük bir itirafta bulunayım normalde o kadar almak istediğim kitap varken bunu biraz sallardım ama kitabın çevirmeninin Tuğçe olması hemen alma sebebim oldu! Çevirisine güveneceğim bir çevirmen ve dilerim serinin diğer kitapları da onun çevirisi ile okuruz :) Çünkü yazarın dili kadar çevirmenin de dili önemlidir şahsen onun çeviri dilini çok sevdim akıcılığı bozmadan belki daha da akıcı yaparak kitabı bizim önümüze sundu ve diğerlerinde de aynısı bekliyorum :)

Aspendos Yayınları'nı güzel bir yazar ve güzel bir seri seçtikleri için tebrik ediyorum ama keşke orijinal kapak kullansalardı şahsen ben onu daha çok sevmiştim ve bu kapaktansa o  kapak tasarımı daha uyuyordu kitabın konusuna :) Bunu demeseydim içimde kalırdı ;) Kadın ve erkek figürü hayalimdekine göre biraz fazla 'kart' kalmışlar :)

Kitapta, sorunları olan bir genç kızı, aile sevgisi yaşayamamış, annesine ihtiyacı olduğu zamanlarda annesi ile olamamış, babasını üvey anne ile paylaşmak zorunda kalmış, tek desteği ağabeyini kaybetmiş yaralı bir genç kız... ailesini kaybeden, kardeşlerinden ayrı düşmüş tek amacı kardeşleriyle beraber olmak olan dışlanmış koruyu aileler içinde büyümüş, hayata umutla bakamayan, kendi önceliklerini önemsemeyip kardeşlerini düşünen yaralı bir genç adam...ve ikisinin tanışmaları, arkadaş olmaları, aile ilişkileri, sorunları ve daha fazlasını okuyoruz bu kitapta.

Sıradan bir aşk romanı değil! Ha sorunlu bir badboy, popüler bir genç kız ve aralarındaki aşk... tarzında basite indirgeyebileceğimiz bir kitaptan çok daha fazlası var bunda!

Zaman zaman gülümsetirken zaman zaman sinirlendiren ve bazen hiç beklemediğin bir anda olan olaylarla gözlerini dolduran bir kitap!

Kitaba başlamadan önce alıntılarla dolu bir yorum yapmak istiyordum vazgeçtim yapmayacağım aslında yapamayacağım çünkü biraz bir şeyler gizli kalsın ve sizde gidip hemen bir tane edinin bu kitaptan! :)

Ama...

Bu kitap içeriğine giremeyeceğim demek olmuyor :))

Dikkat!

Kitap içeriği =)

***

Bu uyarımı verdikten sonra rahatlıkla konuşabilirim:) aslında çok fazla girmeyeceğim kitap içeriğine ama yine de demek istediğim bir iki şey var :)
Noah cidden aşık olunası bir karakter ve Echo için yaptıkları ama en çok da erkek kardeşleri için yaptıkları çok güzeldi. Erkek kardeşlerinin yaşadıkları hayatları onlara sunamayacağını anlayıp vazgeçtiği o zaman Joe ile yapılan konuşmalar o evdeki davranışlar gözlerimi yaşarttı.Cidden bambaşka bir karakter çıktı bu Noah! Badboy desek değil ama sanki bu görüşün ardına saklanmaya çalışan yumuşacık saf bir yüreği olan bir delikanlı! Echo'ya da üzüldüm annesi cidden hasta! Ya o son karşılaştıkları sırada hiç tahmin etmemiştim böyle olacağını ya sen annesin! Nasıl bu kadar soğuk ve bencilce konuşabiliyorsun! Owen'ın Echo'ya kitabın sonundaki davranışları varya... işte baba ya.... :) Benim gibi babasına düşkün biri o satırları okuyunca fazla duygusallaştı dolayısıyla ;)

Beth ve Isaiah en sevdiğim bir diğer karakterlerdi çok eğlendim onları okurken. Onlarında kitapları varmış ama beraber oluşlarının değil de başkaları ile oluşlarının... meraklardayım Tuğçe umarım senin çevirinle kısa zamanda okuruz onları da :)

***

Yalnız bildiğiniz dayanamadım bir iki tane alıntı paylaşayım dedim :) 



"Bu sonbahar sirenleri okumuştuk; sesleriyle erkekleri büyüleyerek
istediklerini yaptıran, çok güzel kadınlar hakkında Yunan mitolojisi 
zırvaları. Görünen o ki, mitoloji saçmalığı gerçekmiş, çünkü onu her
gördüğümde aklımı kaybediyordum."

Luke beni heyecanlandırırdı. Noah heyecandan
 aklımı kaybetmeme neden oluyordu.

Onu omzuma atıp spor salonundan çıkarmalıydım. Onun yerine
 tam bir aptal gibi, ona bir seçenek sundum. 
Kalbimi yerinden söküp, bana geri verme seçeneği.

Büyümek zor seçimler yapmak demektir ve doğru şeyi 
yapmak her zaman iyi hissettireni yaptığın anlamına gelmez.

"Beni seçtiğini söyle Echo."
"Seni seçtim."
"Hiçbir zaman pişman olmayacaksın. Söz veriyorum."


Bilmeyenler için kısa bir bilgi vereyim. "Sınırları Zorlamak" kitabı şuanda 4 kitaptan oluşan bir serinin ilk kitabıydı. Hepsi genç yetişkin, günümüz aşk romanı türünde yer alıyorlar.

Pushing the Limits Serisinin Kitapları:
Ben kitaba bayıldım. Cidden güzel bir kurgu ve kusursuz çeviri birleşince ortaya çıkan lezzet paha biçilemez! 

Şiddetle tavsiye ederim okuyun okutun sonra tekrardan okuyun :)


Birbirleri için çok yanlış… ve bir o kadar da doğrular. 
Echo Emerson'ın, sporcu sevgilisi olan popüler bir kızdan, hakkında dedikodular dönen, kollarında 'tuhaf' yaralar olan dışlanmış bir kıza dönüştüğü akşam neler olduğuna dair kimsenin bir fikri yoktur. Echo bile o korkunç akşama dair tüm olanları hatırlayamıyordur. Tek bildiği, her şeyin tekrardan normale dönmesini istediği.
Oldukça yakışıklı ve siyah deri ceketli çapkın ama yalnız Noah Hutchins, şaşırtıcı anlayışıyla hayatına girdiğinde Echo'nun dünyası asla hayal edemeyeceği bir biçimde değişir. Oysa ortak hiçbir noktaları olmaması gerekirdi. İkisinin de tuttuğu sırları düşünürsek, beraber olmaları oldukça imkânsızdı. 
Fakat aralarındaki çekim bir türlü geçmek bilmez. Echo, sınırları daha ne kadar zorlayabileceklerini ve ona sevmeyi yeniden öğretebilecek tek bir adam için neleri göze alabileceğini kendisine sormak durumunda kalır.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın