15 Mayıs 2015 Cuma

7 Amy Engel - Kurucunun Kızı (The Book of Ivy #1)


Tanıtım etkinliğinin sonunda bir de Blog Tur ile devam edip kitabın yorumunu eklemeliyiz ama değil mi? :)

Yabancı Yayınları'ndan çıkan distopya türündeki Kurucunun Kızı, ciltli bir şekilde raflarda sizi bekliyor ve yorumlarıma güveniyorsanız bu kitabı kesinlikle kaçırmayın derim!

Normalde distopya okuyan bir okur değilim, ki zaten bu türü de yeni yeni keşfediyorum ve okuduğum birkaç tane kitap vardır bu türe ait. Şunu samimiyetle söyleyebilirim ki aralarındaki en iyisiydi. Hani bu kitapla bu türe bayıldım diyebilirim.

"The Bookof Ivy" serisinin ilk kitabı olan Kurucunun Kızı, henüz 16 yaşında evlenmek zorunda bırakılan gençlerden biri. Diğerlerinden farklı olmasının tek sebebi bir Westfall olması yani kurucunun kızı olması. Diğer gençler gibi uygun olan eş, 18 yaşındaki Bishop'la evlenip, kocasını mutlu etmeye çalışıp, çocuklarını doğuracak ve normal bir eş olmayacaktı. Ailesi, başkanı devirmek için Ivy'e bir görev verdiler. Bu görev, kocasını yani başkanın oğlunu yani Bishop'u öldürmesiydi. Ancak Bishop'la evlenen Ivy, evlikleri boyunca öğrendiği en acımasız gerçek Bishop'un tahmin ettiği gibi biri olmaması ve ona aşık olmasıydı! İşler bu kısımda karmaşık bir hal almaya başladı ve Ivy bir seçim yapmak zorunda kaldı. Bu seçim ya Bishop'u öldürmek olacaktı ya da kendi sonunu hazırlayacaktı.

Seçim mi ne oldu? Merak eden kitabı okusun ;)

Kitapta, Ivy ve Bishop'un karakterlerini, hayatlarını, nasıl bir dünyada yaşadıklarını ve neleri savunduklarını okuyoruz... ve iki gencin arasındaki duyguları... Tabi bunun yanında Ivy'nin  kendi iç dünyasındaki savaşa da tanık oluyoruz.

Bütün olayların arasında işlenen ufaktan filizlenen aşk ise tam benlikti.

Karakterlerin yaşlarının küçük olması ve evlilik muhabbetinin dönmesi sizi tereddüte ve yanılgıya düşürmesin. Kitabın kurgusundaki detaylar bu yaş ortalamasını gerektiriyor diye de not düşmek istiyorum ;)

Özellikle sonu... bu kitap böyle bitmemeliydi. Hele ki 2.kitap henüz yurt dışında bile yayınlanmamışken. Evet, doğru okudunuz 2. kitap Kasım 2015'te yayınlanacak ve sabırsız bir şekilde bekleyişte olacağız.

Bir günde okunacak, akıcı bir şekilde kurgulanmış, sonunda ne olacağının merakı içerisinde sayfaları çevireceğiniz bir kitap.

Distopya türünü seviyorsanız zaten kaçırmayıp okursunuz, ama bu tür ile henüz tanışmadıysanız bence bu kitap sayesinde tanışabilirsiniz.

The Book of Ivy Serisi:

Kısacık bir ön okuma isterseniz eğer: Ön Okuma Linki



Kitabın adı    : Kurucunun Kızı
Orijinal adı   : The Book of Ivy
Yazarı           : Amy Engel
Çevirmen      : Merve Özcan
Yayınevi        : Yabancı Yayınları
Sayfa sayısı    : 272
Türü              : Distopya / Genç Yetişkin / Romantik





Kitabın arka kapak yazısı:

Dehşet verici bir nükleer savaş sonrası Amerika Birleşik Devletleri büyük ölçüde yok edilmiş, sadece küçük bir grup hayatta kalmıştı. Geriye kalanları kimin yöneteceği konusunda Lattimer’lar ve Westfall’lar arasında çıkan savaşı Westfall ailesi kaybetmişti. Ve beş yıl sonra barış ve kontrol, her yıl yapılan bir törenle, kaybeden tarafın kızları ile kazanan tarafın erkeklerinin evlendirilmesiyle sağlanmaktaydı.

Bu yıl benim sıram gelmişti.

Benim adım Ivy Westfall ve görevim basitti: Başkan’ın oğlunu, müstakbel kocamı öldürmek ve Westfall ailesinin gücünü geri kazanmasını sağlamak.

Ama görünen o ki, Bishop Lattimer ya çok yetenekli bir oyuncu ya da ailemin iddia ettiği gibi kalpsiz, zalim bir çocuk değil. Hatta beni bu dünyada gerçekten anlayan tek kişi bile olabilir. Ama kaderimden kaçmama imkân yok. Ben Westfall mirasını geri alacak kişiyim.

Çünkü Bishop ölmeli. Ve onu öldüren ben olmalıyım…

“Bir oturuşta okudum. İ-NA-NIL-MAZ-DI! O nasıl bir sondu öyle?!”  — Wendy Higgins, Tatlı Şeytan ve Tatlı Tehlike romanlarının yazarı

“Etkileyici ve ince düşünülmüş bir dünya, merak uyandırıcı bir başlangıç, cesur bir kahraman.” 
— Kirkus Reviews

“Güçlü karakterler, karmaşık ilişkiler, politik entrikalar ve ihanet, kitabı elinizden bırakmanıza engel olacak; daha fazlası için sabırsızlanacaksınız!” — School Library Journal

“Kurucunun Kızı’nda bir distopyada arayacağınız her şey var: tüyler ürpertici bir olay örgüsü, heyecan verici karakterler ve her kelimesi özenle yazılmış bir hikâye.”  
— Insightful Minds Review






7 yorum :

  1. Kurgusu gerçekten ilgi çekici. Denemeye değer. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka okumalısın :) şiddetle tavsiye ederim :D

      Sil
  2. Çok okumak istediğim bir kitap bu yaz kesinlikle okuyacağım

    YanıtlaSil
  3. Kitap mükemmeldi en son ne zaman kitap okurken aglamistim hatirlamiyrm. İkincinsini heyecanla bekliyorum

    YanıtlaSil
  4. Yanıtlar
    1. Evet, ikinci kitabı aynı zamanda serinin son kitabı Devrimin Kızı.

      Sil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın