10 Ekim 2016 Pazartesi

9 Julie Garwood - Benim Yerim Senin Yanın ( Crown's Spies #4 )


~~~*~~~
Onu ulaşılmazlıktan koruyan şey, diye karar verdi genç kadın, eğlendiği zaman yüzünde beliren gülümsemenin sıcaklığıydı.
~~~*~~~

Veeee serinin sonu :) seriyi tamamlayanlar haklıymış kesinlikle serinin en iyi kitabıydı. Ve ben Alesandra'ya bayıldım.

Serinin ikinci ve üçüncü kitaplarında kendisini yeterince tanıtan Colin bu kitapta ana karakter. Colin'in aşkı bulmasını okuyoruz tabi içerisine azıcık gizem ve cinayet işleyerek. İşte o yüzden bu kitap en iyisiydi ve kesinlikle sürprizlerle doluydu.


Kısaca konusundan bahsetmek gerekirse, Prenses Alesandra ailesinin ölümünden sonra ülkesinin aç gözlü generaliyle zorla evlenmemek için babasınım vasi tayin ettiği adamın yani Colin'in babasının yanına Londra'ya geliyor. Ancak bir şekilde Colin'in evinde kalmak zorunda kalan Alesandra, genç adama her geçen an biraz daha kalbini kaptırıyor tabi bunun yanında generalden kurtulmak için de bir evlilik yapmaso gerekmektedir. Ortada dönen olaylar sonucunda Colin ve Alesandra kendilerini evli buluyorlar ama böyle sonlanmıyor ya da kıskançlık krizleri ya da entrikalarla birbirlerine aşık olmuyorlar. Garwood kitaplarında genelde böyle şeyler olmaz zaten. Neyse... iki genci de kaderleri ve duyguları ile oldukça zorlu bir hayat bekliyormuş gibi görünmesine rağmen birbirlerinde huzuru ve rahatlığı bulduklarını fark ediyorlar. Ancak hiçbir şey sorunsuz gitmez. Gelen gizli hayranlardan hediyeler..  kaybolan gizemli kadınlar..   hikayeye daha bir heyecan katıyor.

~~~*~~~
"Sen bu zamana kadar sahip olduğum en iyisisin."
Colin gözlerini açıp ona baktı. "Sahip olduğun tek kişi benim, hatırladın mı?"
"Hatırlıyorum."
"Başka hiçbir adam sana asla dokunmayacak Alesandra. Sen benimsin."
~~~*~~~

 Tarihi aşk romanının içerisine azıcık bir gizem ve cinayet serpiştirerek bence serinin en iyi kitabı haline getirmiş Garwood kitabı.

Colin'in inatçı tavrına ve bazı konularda taviz vermez hallerine rağmen en sevdiği  karakter olduğunu söylemeliyim. Tam da kendine yakışacak bir eş bulduğu da değişmez bir gerçek.

Alesandra ise... diğer karakterlerden biraz daha farklıydı sanki. Ah evet bu adamlar itaatkar bir eş bekleyemeyiz belki ama Alesandra bir prenses olmasının gerektirdiği özelliklere sahipken aynı zamanda eşsiz bir zekaya da sahip. Kendisine hayran bıraktırdı yani kitapta.

Jade ve Caine görmek özellikle de onları evli mutlu çocuklu okumak paha biçilemezdi. Ahh paha biçilemez bir şey daha vardı o da Nathan ve Sara'yı okumaktı. Onlarda tam evli barklı çocuklu olmuşlardı.

~~~*~~~
"Sen sağlam yargılara vardığını çoktan bana kanıtladın."
"Ne zaman oldu bu?"
"Benimle evlendin. O sırada sağlam bir yargıya varmış oldun. Tabii ki o sırada benim bilmediğim bir şeyi bildiğini şimdi anlıyorum."
"Ben neyi biliyormuşum?"
"Başka kimsenin seni almayacağını."
~~~*~~~

Şu gizli hayran kitaba bambaşka bir heyecan katmıştı. Sonunda beklediğim kişi çıktı ama yakalanma şekli ve gidişatı şaşırttı açıkçası ki bir an tereddüte düşmeme neden oldıçu kurgunun akışı. Bir okur olarak bu durum beni oldukça tatmin etti diyebilirim.

Alesandra'nın küçük hileleri veya oyunları cidden kusursuzdu ve Colin'in de karısının her şeyini çözecek kadar tanıması ise oldukça eğlenceliydi. Hele babasının taktiğini kullanması ve gemi muhabbeti alkış hak ettirdi.

Her neyse Crown's Spies serisi bitti. Son kitabının kapağını kapattım yüzümde kocaman tatmin bir tebessümle yorum yazıyorum

~~~*~~~
Alesandra her zaman orada onun yanında olacak, dırdır edecek, 
onunla tartışacaktı ve ne olursa olsun sevecekti.
Ve bu, diye karar verdi Colin, kesinlikle bir mucize.
~~~*~~~

Seriyi çok sevdim uzun zamandır Garwood okumadığım için ne kadar iyi geldi anlatamam. Sizlere de tavsiye ederim bu kadın bambaşka bir kadın  :)

Crown's Spies Serisi Kitapları

Kitabın adı           : Benim Yerim Senin Yanın
Orijinal adı          : Castles
Seri Bilgisi            : Crown's Spies #4
Yazarı                   : Julie Garwood
Çevirmen             : Yeşim Öksüzoğlu
Yayınevi                : Epsilon
Sayfa sayısı           : 447

Kitabın tanıtım yazısı:

Masum ama sınırlarını zorlayan, keskin zekâya sahip, dünya güzeli bir prenses… Gururlu, özgürlüğüne ve yalnızlığına düşkün, yakışıklı, genç bir adam… İngiltere'de gizlice dolaşan, kötü kalpli, gerçek bir kadın avcısı… Üçünün yolu elbet kesişecek…

Annesiyle babasını kaybeden Prenses Alesandra'nın, topraklarındaki kargaşadan kurtulması için tek yol vardır: bir İngiliz erkeğiyle acilen evlenmek. Prenses, koruyucusunun oğlu, Caineswood Markisi'nin yakışıklı kardeşi, sosyetede giderek adından bahsettiren ve küçükken birlikte oynadığı Colin'le evlenmek ister ama özgür ruhlu Colin ilk başta bunu kabul etmez. Bir gece Alesandra, onunla zorla evlenmek isteyen General Ivan'ın adamları tarafından kaçırılmak üzereyken son anda Colin adamlarla büyük bir kavgaya tutuşur ve Prenses'i kurtarır. Bu olay, Colin'in içindeki duyguları körükler. Genç adam bu duyguları inkâr etse de Prenses kalbini çalmıştır. Tatlı ve meraklı meleği, ortalıkta dolaşan büyük tehlikenin peşinden gittikçe Colin onu korumak için hayatını bile riske atmaya hazırdır.

"Mükemmel diyaloglar, nefis karakterler ve sürükleyici hikâyesiyle büyüleyici ve eğlenceli bir roman."
-Romantic Times-

9 yorum :

  1. Faydalı ve Akıcı yazınız için teşekkür ederim, blogumu izlemeye alırsanız sevinirim https://hastaliktakip.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar !!! Hello Inci !!! I was looking for books in turkish because I've tried to learn the idiom, so I found your blog. It's so interesting. I love romantic books and tv series. I'm from Brazil, I like to read and share about books too. Good luck! Hope to hear from you, Lorena

    http://blogaventuraliteraria.blogspot.com.br/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hello Lorena! I'm so happy for your good words.

      Sil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayak ısıtma ve Garwood denilince aklıma Yazgı kitabı geliyor ondan bahsediyor olabilir misiniz? Yanılmıyorsam Yazgı'ydı kitabın adı :)

      Sil
  4. Evet o sonra bende hatirladim aklamda bunlar kalmisti tesekkurler ��

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim :) çok güzel bir kitaptı o da =)

      Sil
  5. Slm iyi aksamlar size yine kitap ismi soracaktım konu dışı ama okuduğum sevdiğim ve yine ismini yazarını unuttum.

    Kizin acilen evlenmesi gerekiyordu ve o adamin kapisini caldi.adamin maddi durumu kotu oldugundan zengin bir varise hayir demezdi.kizin sakladigi sir ise sagir olmasiydi.dudak okuyarak insanlari anlayip konusuyordu.hatta bir suca dudak okuyarak tanik oldugu icin basi belaya giriyordu kitap ismo yada yazari nedir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağır kadınlı okuduğum Historical Romance bir tek Sessiz İntikam'dı. Laura Landon dı sanırım yazarı ve Aspendos Yayınları ayrıca yazarım diğer kitabını da tavsiye ederim :)

      Sil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın