14 Mayıs 2017 Pazar

2 Judith McNaught - Koru Beni


~~~*~~~
Şu tepelerde bir yerde, arabasını ve kocasını kaybetmişti. Neredeyse hayatını da kaybedecekti. Şimdi de aklını kaybetmek üzereydi. 

~~~*~~~

Uzun zaman sonra ilk defa Mcnaught kitabı okumanın tadı paha biçilemez. Bu yazarın kitaplarını çok sevdiğim değişmez bir gerçek. Kadın aşk romanları kraliçelerinden o kadar iyi yani. Her kitabında beklentim tavanda olurdu ve yazar da bu beklentiyi sonuna kadar karşılardı.

Ancak bu kitap bir değişik geldi. Ben koyu bir aşk romanı beklerken tamamen polisiye ve gizemin içerisine serpiştirilmiş aşk var gibiydi. Kendimi kelimenin tam anlamıyla yarısından fazlasını okuyana kadar hep polisiye roman okuyormuş gibi hissetti.

Yazarın kalemine taparım ancak bu kitabında gerçekten bu kitabı o mu yazmış diye düşünmedim değil. Ha kötü değildi sadece diğer kitaplarında iliklerimize kadar hissettiren ve kalbimizi titreten aşk hikayesinden çok polisiye kısım ön plandaydı dolayısıyla bu kitabı okurken kesinlikle polisiye ağırlıklı bir kitap okuyacağınızın bilincinde olun.

~~~*~~~
Onu yarım saat bekleyebilir miymiş?
Elbette.
Onu yıllardır bekliyordu zaten.

~~~*~~~

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse, ünlü bir oyuncu olan Leigh, kocasıyla buluşmak için gittiği dağ evi yolunda kaza yaparak ölümden döner. Kendisi hayatta kalma çabası içerisindeyken eşi Logan'ı bulamayan polis olasılı bir cinayet söz konusunu olduğunu düşünerek araştırmalarına başlar. Bir süre sonra kocasının cansız bedeninin bulunmasıyla Leigh'in hayatı dönüşü olmayan bir şekilde yön değiştirir. Her daim yanında olan ve polislerin kötü geçmişiyle fazlasıyla ilgi odağı olan Valente'nin yardımıyla Leigh hayata tutunmaya çalışırken bir yandan da gizemli katilin kimliği araştırılmaktadır.

Kitabı okurken katilin kim olduğunu tahmin etmek benim için hiç zor olmadı açıkçası. Tahmini kolaydı benim yönümden.

Valente ve Leigh arasındaki aşk güzeldi. Onları hep gülümsemeyle okudum ama asıl ilgimi çeken Sam ve Mack'in ilişkisiydi. Onları daha fazla okumayı tercih ederdim.

Ana karakterlerden çok yan karakterler fazlasıyla dikkatimi çekti itiraf etmek gerekirse.

~~~*~~~
Michael, Leigh'in kendisine güvendiğini biliyordu. Karşılaştığı bütün ihanetlerden sonra ona sonuna kadar güveniyordu.

~~~*~~~

Kitaba dair yorumumu çok fazla uzatmayacağım. Ancak McNaught kaleminden beklediğim bu değildi açıkçası.

Zaman zaman sıkıcı geldiği yerler oldu ama zaman zaman da fazlasıyla ilgi çekici de oldu benim için. Kitabı benim için güzelleştiren Sam ve Mack'ti. Onların ayrı bir kitabı olsa şüphesiz okurdum.

Benim için beş üzerinden bin beş yüzlük yazar olan McNaught'un bu kitabı ne yazık ki 5 üzerinden 3,5 luktu.

Size de fazlasıyla aşk romanı beklentisine girerek okumamanızı öneririm. Kitap polisiye-aşk harmanlamış durumda. Yoksa benim gibi büyük bir şaşkınlık yaşarsınız.

Kitabın adı           : Koru Beni
Yazarı                   : Judith McNaught
Orijinal adı          : Someone to Watch Over Me
Çevirmen             : Ülker Uyanık
Yayınevi                : Epsilon
Sayfa sayısı           : 533

Kitabın tanıtım yazısı: 

 Bazen gerçek, en tehlikeli silahtır...

Judith McNaught'tan, bitmeyen bir gerilim ve unutulmayacak karakterlerle dolu, kibir, hırs ve arzunun birbirine karıştığı sürükleyici bir roman daha.

Leigh Kendall'ın başarılı bir oyunculuk kariyeri ve New York'un köklü ailelerinden birinin çocuğu olan Logan Maning ile mutlu bir evliliği vardır. Logan, hayalindeki ev için uygun olan bir dağ arazisini bulduğunda, bu güzel yeri göstererek Leigh'e bir sürpriz yapmaya karar verir. 

Bir kış gecesi kocasının yanına gitmek üzere yola koyulan Leigh'in arabası güçlü bir fırtınanın etkisiyle yoldan çıkar. Genç kadın, ağır yaralı olarak hastanede gözlerini açtığında polisten eşinin gizemli bir şekilde kaybolduğunu öğrenir. 

O her ne kadar bariz bir şekilde üzgün olsa da, artık polislerin baş şüphelisidir. Logan'la ve iş bağlantılarıyla ilgili bilgiler edinmeye başladıkça kocasını ne kadar az tanıdığını keşfedecektir.
Leigh artık dostla düşmanı birbirinden ayırmanın imkânsızlaştığı ve gerçeğin en tehlikeli silah olduğu bilinmeyen bir bölgededir. 

2 yorum :

  1. Bi JM gördüm sankiii. 😲 Bayılıyorum bu yazara. Ama bu kitabını daha okuma fırsatım olmadı. Polisiye gibi sanki konusu. İlginç. Kapağına aşık oldum, o ayrı. 😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet, polisiye kurgu içerisine aşk serpiştirilmiş gibi. Romantic suspensive olan türden. Polisiye-gerilim-aşk türünde :) bu beklentiyle okursanız beğenirsiniz, sakın diğer kitapları gibi yoğun aşk beklemeyin =)

      Sil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın