23 Eylül 2017 Cumartesi

2 Fatih Murat Arsal - Buz Sıcağı


~~~*~~~
"Teşekkür ederim..."
"Niye?"
"Buz gibi bir yüreğe sahip olsanız da... aslında iç ısıtan iyi bir adam olduğunuz için!
~~~*~~~

Fatih Hoca'nın kitaplarının kalınlığı hep başlamadan önce beni korkutur ama başladığımda da nasıl bittiğini anlamam. O kadar akıcı ve sürükleyici oluyor kitaplar.

Fatih Hocanın milyonuncu kitabını da bitirmiş bulunuyorum :D şaka şaka toplamda yanlış saymadıysam 13. kitabını okudum. Düşünün yani bu kadar kitabını okuduysam seviyorumdur kalemini :) valla eski okuma hızıma geri döndürdü kitap iki günde bitti.

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Zeynep, ailesi hamile olduğunu öğrendiğinde kapıya atılmış henüz 22 yaşında bir genç kız. Tamamen aile desteğini kaybetmiş tek başına kalmış üstündeki eşofmanlarından başka hiçbir şeyi olmayan bir kızdır. Ne yapacağını bilemeyerek karanlık sokakta yalın ayak yürürken arkaşınının kızının düğününden çıkmış evine İstanbul'a dönmek üzere yola koyulmuş olan Zafer ile karşılaşıyor. Tamamen zıt olan bu iki karakterin yollarının kesişmesine sebep olan tek şey doğru zamanda doğru yerde ve doğru kişilerle olmalarıydı. Sadece Zeynep'in yaşadığı kalp yarası daha kötüsü...

~~~*~~~
Zeynep'in dudakları kıvrıldı. Gözünün önünde asık suratlı bir yüz belirmişti. "Hoş kavramı ona göre değil..." dedi yavaşça. Güzel gözleri sıcacık olmuştu. "... ama beni, yüreğimle birlikte gülümsetebilen yegane erkektir kendisi..."
~~~*~~~

Tamamen buz küpü olan Zafer, suratsız, mutsuz, keyifsiz, mahkeme duvarı gibi görünen hiçbir şeyden mutlu olmayan izlenimi veren bir adamdır. Zeynep'e tamamen bir an boş bulunarak yardım ettiğinden şüpheleniyorum ben... :D Yani o karakterde bir adamın  başka bir şekilde yardım etmesi beklenemez. Yani düşünsenize Osman'dan daha beteri... en önde bayrak taşıyanı bence Zafer.

Neyse...

Zafer ve Zeynep yolları kesişip de Zafer'in ona yardım etmesiyle ikilinin hayatları yön değiştirir. Zeynep'in yaşının gerektirdiği hayat doluluğu ve birazıcık da şımarıklığı Zafer'in hayatında eksik olan renkleri bulmasına neden olurken aralarındaki cinsel çekim aynı zamanda ruhlarının ve kalplerinin de birbirlerine kaymasına sebep olur.

~~~*~~~
"Sende ne var anlamıyorum! Hayatta yapmayı düşünmediğim şeyler yaptırıyorsun."
~~~*~~~

Her ikisi de birbirlerinde hayatlarındaki eksik olduğu düşündüğünü boşlukları tamamlarken kalplerinde aşk yavaş yavaş filizlenmeye başlar.

Kitabı beğendim, yine bildiğimiz FMArsal kalemi ve kurgusuydu. Erkek karakterlerin bu kadar korumacı iç güdü ve sahiplenici sevgiye sahip olmaları hayran bıraktırıyor valla.

Zafer'in dondurulmuş odun olmasının yanı sıra Zeynep'e karşı olan tutumu çok güzeldi. Cidden aşık olasım geldi.

Doktor olmasının getirileri... her an tetikte olması da süperdi. Ama Zafer'in kitapta doktor olmasıyla ilgili olarak "Hayat kurtarmanın verdiği duyguyu" anlatırken ki tavırları.. yüzümde gülümseme ve tatmin oluşturdu. Cidden bambaşka bir duygu olmalı ve bunu herkes değil sadece belirli kişilerin yaşayabiliyor olması da ayrı bir zevk olsa gerek.

Zeynep'i sevdim. O cıvıl cıvıl hali cidden hoşuma gitti. Diğer kitaplarındaki karakterlerden daha ayrı ve farklı hissettirdi.

Zeynep'in başına gelenler... kayıp düşmesi ve sonrası... cidden süperdi. Tahir'den sonra hastane kapısında beklediğimiz ikinci karakter mi oldu? Sanki öyle şimdi diğer karakterleri düşünüyorum da aklıma gelmiyor. Sanırım ikinciydi.

Güzel bir sahneydi. Zafer'in duyguları, telaşı ve endişesi... beğendim.

~~~*~~~
"Düşündüm de varlığından hoşlandığım bir kadın var evimde. Bedavadan da bir çocuğa sahip olacağım. Bir erkek daha ne ister ki?" 
"Aşk?" diye usulda ekledi Zeynep.
"Benim bu yaşya aşk gibi bir beklentim olabilir mi? Gereksiz bir duygu zaten."
~~~*~~~

Ayrıca bu kitapta Karmen dokunuşu gördük ve ister istemez yeni kitap karakteri mi diye sorgulamama neden oldu. Eğer Karmen bir kitap olursa Fatih Hoca farkı der kitabı ayrı bir okurum. Çünkü Karmen burada tıplı Doğan, Tahir, Tamer gibi iş adamı kimliğinin altında devletin gizli ajanı o yüzden Karmen güçlü bir kadın bu kadının da kitabı o kadar güçlü olur gibi geliyor.

Şahsen Karmen'i okumak isterim diye araya sıkıştırayım.

En çok tüylerimi ürperten kısım Furkan'ın sonu oldu. Cidden beklemiyordum böyle bir şey...

Zeynep'in ailesi ile sonunda yaşananlar süperdi. Bir kız için baba karakteri bambaşkadır. Abim yok ama erkek kardeşim var ve şunu diyebilirim ki erkek kardeş bile baba kadar değerlidir. Onların desteği, bir elinin omzunda olması bambaşka hissettirir bu yüzden kitabın sonunda onları her şey yolunda okumak süperdi.

Kitabın içeriğine dair çok fazla yorum yapmayacağım spoiler veririm diye korkuyorum. Gerçi vermiş de olabilirim de... :) Ben sevdim ve keyifle okudum.

Eğer FMArsal kitaplarını seviyorsanız zaten okursunuz henüz okumadıysanız da bence deneyin derim ben :)

~~~*~~~
"Nasıl bu hale geldik? Ne oldu bize böyle?"
"Bir bilsem. Hayat çok acımasız değil mi? İstemediğimiz şeyleri göz göre göre yapıyoruz. Büyük hatalar yaparak sevdiklerimizi incitiyoruz. Kendimizi de."
~~~*~~~

Yoruma iki kardeşin birbirine olan sözleri ile bitiriyorum. Kitabın belki de en etkileyici satırlarıydı Zeki ve Zeynep'in karşı karşıya gelip konuşmaları.

Sevdim seni Buz Sıcağı :) Zafer seni de yakışıklı doktorum :D


Kitabın adı      : Buz Sıcağı
Yazarı              : Fatih Murat Arsal
Yayınevi           : Ephesus
Sayfa sayısı      : 512

Kitabın tanıtım yazısı: 

Hedeflerine erişmiş, başarılı bir doktordu. Hayattan hiçbir beklentisi kalmamıştı. Büyük evinde tek başına yaşamaktan, soğuk ameliyathanesinden, az dostu olmasından, sevgisiz ilişkilerinden memnundu. Tesadüfen otomobiline aldığı bir kızın sorumluluğunu neden üstlenecekti ki? Katılaşmış kalbini yumuşatan neydi bilmiyordu! Genç kızın boyun eğmeyen cesur ruhu mu? Yeşil gözlerinin sıcacık pırıltıları mı? Buz gibi ruhunu ısıtan neşeli gülüşleri mi?

... ya da yalnız hayatını dolduran kocaman yüreği mi? Sebep ne olursa olsun, kadere karşı koyulamayacağını çok çabuk anladı. Üstelik bilerek kadere yardım etti. Dışlanmış ve çaresiz bir genç kızın, yaşama sevinci olmayan, buz kalpli bir adamın hayatına usul usul sızmasını gülümseyerek izleyeceğiniz bir FMArsal romanı daha!

2 yorum :

  1. Çok teşekkürler. Çok keyifle okudum. Daha eğlenceli kitaplarla devam ederiz inşallah İnci. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah devam ederiz Fatih Hocam, siz yazdığınız sürece kitaplarınız okubmaya devam edecektir :)

      Sil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın