14 Eylül 2017 Perşembe

0 Melissa Landers - Yıldız Yağmuru (Starflight #2)


~~~*~~~
"Cassia ile aranızda neler oluyor?" 
"Hiçbir şey."
"Artık kavga etmediğinizi fark ettim."
"Be bu kötü bir şey çünkü..."
"Çünkü sizin olayınız, didişmek. Kimisi şiir yazar. Kimisi kalpler çizer. Siz de birbirinize bağırıyorsunuz. Bu sizin sapkın aşk diliniz."
~~~*~~~

Veee Melissa Landers kaleminden bir seriyi daha sonlandırmanın huzuru içerisinde yazıyorum yorumumu :) 

Bu kadının sıkmayan, heyecanlandıran, beklentiyi karşılayan kurgularını seviyorum. Fantastik dünyaları ziyaret etmeyi seven her okura da tavsiye ederim :)

Yıldız Gemisi kitabından tanıdığımız kaçak prenses Cassia ve onun yakın arkadaşı Kane'in hikayesinin kapağını araladığımdan beri beklentim yüksekti. İlk kitaptan daha iyi olacağını düşünmüştüm hep ve beni yanıltmadı. Cidden daha iyiydi :) 

~~~*~~~
Şu an burada olsaydı Cassia bu kez geri çekilmez, onu durdurmazdı. Kane'e hep istediği, kendisinin de gizli gizli vermek istediği şeyi, yani bütün kalbini verirdi. Siyasi evlilikler veya kraliyet ailesinin soyu umurunda olmazdı. Cesur olur, Kane'i sevmek için kendisine izin verirdi.
~~~*~~~

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Prenses Cassia iki senedir kendi gezegeninden uzakta bir yolcu gemisinde yaşamaktadır. Evlenmek istemediği için kaçan Cassia zaman zaman ev özlemi çekse de Banshee müfredatından biri olmaktan mutlu bir şekilde hayatına devam ediyordur. Ancak bir gün... işler hiç de rayında gitmeyince Daevalar da Cassia'nın  peşine düşünce bütün mürettabatın hayatı beklemediği bir savaşın içerisine düşer. 

Daevalar Cassia'yı evlenmemek için kaçtığı adamın yanına götürdüklerinde Cassia hatıralarındaki gezegenden eser kalmadığını görür. O zaman hayatının bir amacı haline gelen her şeyi eski haline getirmek istemesi onunla beraber birçok kişinin hayatını değiştirecek kararlar almasına neden olur. 

Bütün bunların yanında her daim Cassia'nın yanında olan Kane ise... kendini iki yıldan sonra ilk defa Cassia'nın alt konumunda hissetmesi sonucunda aralarındaki ipleri germekle kalmaz, aralarında olan bastırılmış aşkı da zorlu bir sınava tabi tutar.

~~~*~~~
"Bu general yeni ve ışıltılı. Söylenmesi gereken şeyleri söylüyor ve muhtemelen kalbini pır pır ettiriyor. Bunun sebebi, onun kusurlarını bilmiyor olman. Bir gün o ışıltısı gidecek ve sen geriye dönüp baktığında gerçekten sevdiğin kişiyi bıraktığın için pişman olacaksın."
~~~*~~~

Cassia ve Kane'in artık çok güçlü bir savaşı vardır. Aşklarını korumak... halklarını korumak... mürettabatlarını korumak...

Ciddi anlamda nefesimi tutarak okudum diyebilirim. Cidden ilk kitaptan da daha iyiydi. 

Verdikleri kararlar, yaptıkları savaşlar, yapılan eylemlerin sonuçlarında patlak veren olaylar... hepsi süper bir kurguyla yazılmıştı. Fantastik kitaplarda istediğim bu ve bunu Melissa Landers bana çok güzel veriyor. 

Ben bu seriyi sevdim size de tavsiye ederim. Fantastik sevmiyorsanız bile içerisindeki aksiyon ve aşk için bile deneyebilirsiniz :)

~~~*~~~
"İyi bir eş seni daha güçlü kılar, daha zayıf değil."
"Bana hep öyle gelmiyor ama."
"Çünkü sen kırılganlığı zayıflıkla karıştırıyorsun. Kalbini saklaman seni daha güçlü yapmaz."
~~~*~~~


Starflight Serisi:

Kitabın adı      : Yıldız Yağmuru
Orijinal adı     : Starfall
Yazarı              : Melissa Landers
Çevirmen        : Demet Orhan
Seri bilgisi       : Starflight #2
Yayınevi           : Go Kitap
Sayfa sayısı      : 439

Kitabın tanıtım yazısı: 

KAÇAK PRENSES NİHAYET EVİNE DÖNÜYOR.

Ama korsanlar tarafından kaçırılıp zincire vurulmuş hâlde. İki sene önce ülke çıkarları için hiç tanımadığı biriyle zorla evlendirilmek istenen Prenses Cassia arkadaşı Kane ile birlikte ülkesini terk edip kaçak hayatı yaşamaya başlamıştır. Galaksinin dört bir yanında aranan prenses iki sene boyunca uzay gemisi Banshee’de çalışıp saklandıktan sonra ödül avcılarına yakalanıp ülkesine geri götürülür.

Kane ve tüm Banshee mürettebatı Cassia’yı kurtarmak için hemen harekete geçer ama prensesin, yokluğunda savaş ve isyanlarla harabeye dönen ülkesini bir kez daha terk etmeye niyeti yoktur. Kendisinden sonra kral ve kraliçenin de kaçarak kaderine terk ettiği ülkenin başına geçerek ailesinin yaptığı hataları telafi etmek ister fakat mafya, korsanlar ve isyancılarla işi hiç de kolay değildir. Üstelik tüm evreni tehdit eden korkunç bir komployla karşı karşıyadır.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın