7 Eylül 2017 Perşembe

0 Zeynep Saraç - Nar Çiçeği


~~~*~~~
"Sen dünyayı tanımaya başladığından beri senin için ben hep vardım İpek."
~~~*~~~

Uzun bir aradan sonra yorumla karşınızdayım. Tatildi bayramdı derken kitap okudum ama yorum yazmaya fırsat bulamadım. Şimdi hazır oturmuşken okuduğum kitapların yorumlarını gireyim dedim :)

Bir Parça Masal kitabıyla kalemini sevdiğim yazar Zeynep Saraç'ın neredeyse bir senedir elimde olan kitabı Nar Çiçeği'ne bir el attım. Yazarın sıkmayan, akıcı kalemini sevmiştim. Bu yüzden bu kitabını itiraf etmek gerekirse pek de konusuna ya da yorumlara bakmadan aldım diyebilirim.

Bir Parça Masla kadar süper değildi bence, ki ben o kitabı çok sevmiştim, ama yine de okurken zaman zaman gülümseten zaman zaman hüzünlendiren bir kurgusu vardı. İki insanın içinde büyüttüğü aşkı okurlarıyla buluşturuyor.

~~~*~~~
Bazen sadece inanırsın. 
İnanır ve gerçek olmasını istersin.
Bu an, tam da o andı. İnanmaya deliler gibi ihtiyacın olduğunu anladığın an.
~~~*~~~

Kısaca kitabın konusuna değinmek gerekirse; Demir annesinin hastalığı sebebiyle İpek ile evlenmesini istediğinde bu teklifi kabul eder çünkü ona göre İpek ve Demir birbirlerinden nefret eden arkadaşlar ve İpek'in bu teklifi kabul etmesinin imkanı yok. Ancak yanılır. İpek de erkek arkadaşından yediği vurgunun ardından girdiği şokla bu teklifi kabul ederek Demir ile ikisini bir çıkmasın... nefretle örülü olduğunu düşündüğü bir evliliğin içerisine atar. Demir ve İpek, evlilikleri sonucunda hayatlarının cehenneme döndüğünü düşünürken aslında koca bir aşkın içerisine düştüklerinin farkında değillerdir. Bu aşk onları öyle yakıp kavuracak ve savunmasız bırakacaktır ki en büyük savunmaları yine birbirleri olacaktır.

Bu ikisinin çocukluklarından beri birbirlerini tanımaları ve her hareketleriyle neler ifade etmek istemelerini bilmeleri aslında bir yer de en büyük fırsat ama bir yerde de en büyük kötülük gibiydi.

Kitabın genel anlamda kurgusunu sevdim, anlatımını da sevdim. Demir'in duygularını daha detaylı okumayı çok isterdim çünkü bence kitaptaki asıl aşk onun içinde büyüttüğü aşktı. Neyse ki İpek'de birçok kitapta tanık olduğumuz anlama kıtlığı çeken kadın karakterler gibi değildi de aşkını anlayıp fırsat verebilmek adına çırpındı.

~~~*~~~
"Aşk, her şeyi yıkıp,  baştan inşa ettirecek bir duygudur. Defalarca dağılıp onu dağıtsan bile, tekrar toparlandığın zaman daha güçlü ve hiç yıkılmayacakmışsın gibi hissettirendir. "
~~~*~~~

Son sahneler çok can alıcıydı bence... Demir'in annesinin hastalığından sonraki sahneler... hüzünlendiriyordu... Bir de Demir'den birkaç sayfalık bölümler vardı geçmişe hatırlatma bölümleri... Neden İpek'ten nefret ettiği bölümleri... o sayfalar Demir'in anlatılmasındansa bu şekilde yazılması tam yerinde olmuş.

Nar Çiçeği adının nereden geldiği tamamen kitabın içerisinde gizli... bence güzel bir detaydı ve ben çok sevdim bu detayı.

Yorumu fazla uzatmayacağım yoksa kitap içeriğine giren detaylar vereceğim o yüzden susuyorum. Güzeldi, okumaktan zevk aldım. Dediğim gibi Bir Parça Masal kadar değildi ama yine de sevdim ben.

Yazarın elimde bir kitabı daha var ve öğrendiğime göre Gri Mavi çok daha güzelmiş. Ona da el atacağım :)

~~~*~~~
Biz buyduk. Bedenlerimiz vardı ama ruhlarımız aydınlığı arzulayan, bulduğu anda da gözlerinin kamaşmasına dayanamayıp tekrar karanlığa kaçan iki parçaydı. 
~~~*~~~


Kitabın adı           :  Nar Çiçeği
Yazarı                   :  Zeynep Saraç
Yayınevi                : Arunas
Sayfa sayısı           : 448

Kitabın tanıtım yazısı:

"Ya benden gerçekten nefret et ya da sev! Ama bu ikisinin arasında bırakma!" "Bir his var kalbimin en derinlerinde. Bir adı yok. Aşk değil, sevgi de değil. Her nefesimde benimle beraber büyüdü Onun bana reva gördüğü ve sebebini asla söylemediği nefrete rağmen kaderimin bir parçası olduğuna inandığım çok güçlü bir his." Eğer kalbinde gizli bir duygu varsa onun yanında ummadığın bir cesaret ve beklemediğin bir deprem gizlenir.

Bazen gerçekten yaşamak için nefes alırken ölmek ve o depremi başlatmak gerekir. Ceylan ile güldüren, Bir Parça Masal ile kalbimizi fetheden yazar; Nar Çiçeği ile aşkın en kırılgan ve fırtınalı haliyle baş başa bırakıyor bizi. Karakterleri, olay örgüsü ve bilhassa finaliyle akıllardan çıkmayacak bir kitap. -Esra Nazenin Özdemir/Blogger-

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın