8 Eylül 2017 Cuma

0 Juliette Sobanet - Yağmurda Dans (Paris Time Travel #2)


~~~*~~~
Elimizden alınıncaya kadar ne mükemmel şeylere sahip olduğumuzu fark edemiyoruz.
~~~*~~~

Sonunda zaman yolculuğu içerikli kitapları okuyanlar topluluğuna girmeye başlıyorum ben de :) İkinci "time travel" kitabım Yağmurda Dans.

Aslında kitabı okuyalı baya oldu ama tatildi falan derken yorumlar hep birikti. Bu aralar sizi kitap yorumlarına boğacağım =) 

Juliette Sobanet, yeni tanıştığım yazarlardan biri olmasına rağmen kurgu yeteneği ve hikayesi ile gönlümü fethetti. Yormayan akıcı bir şekilde akan kurgu bu türle yeni tanışanlar için oldukça iyi bir başlangıç, time travel konulu kitapları sevenler için de oldukça iyi bir kitaptı bence.


~~~*~~~
"Bunu yapanın kim olduğunu bulmalısınız dedektif. Bahsettiğim Thomas Riley'yi de bulmalısınız. Çünkü korkuyorum..."
"Neden?"
"Bir sonraki kurban olmaktan."
~~~*~~~

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; taze anne adayı olan Claudia büyük annesinin dans stüdyosunda hoşlandığı aktrise hamile olduğunu söyleyip ona duygularından bahsedeceği sırada ansızın değişen zamanla büyük annesinin gençlik yıllarını yaşadığı Paris'e gider. Farklı bir isim, farklı bir kimlik ve farklı bir karakterde vücut bulan Claudia yaşanan bu olaya anlam vermeye çalışırken aynı zamanda geçmişte değişmesi gereken bir olayı bulup onu düzeltmesi gerekmektedir ki gelecekteki hayatı değişsin... sadece kendisinin değil çevresindeki diğer kişilerinde. 
Ancak bazen sadece tek bir ruhun geri gitmesi gerekirsen kötü bir ruh da geri gidip işleri batırabiliyormuş. Claudia ile geçmişe giden kötülüğü amaçlamış kişi -kim olduğunu söylemeyeceğim hevesi kaçmasın- bütün her şeyi batırıp, Claudia'ya zarar verme peşindedir. 

Tüm bunların içerisinde bocalayan, anlamaya çalışan Claudia bir de tam cinayet soruşturmasının içerisine düşünce... işler iyice sarpa saracak. 

Ciddi anlamda değişik bir kurguydu. Sevdim. Cidden çok sevdim. 

~~~*~~~
"Hayatım boyunca bir şey öğrendiysem, o da gerçeğin bir şekilde ortaya çıktığıdır. Kendimiz yüzleşmek istemesek bile."
~~~*~~~

Sadece tek bir konuya odaklanmayıp, aslında süregelen bir olayın içerisine düşen Claudia'nın hem o olayla başa çıkması gerekirken hem de kendi hayatı için gereken dokunuşu yapmaya çabalaması... arayışı... süperdi. 

Kitabın bir de akıcı olması ve sıkmadan hevesle sayfaları çevirmek istememiz de yanında bonusu sanırım :)

Ben çok beğendim. Time Travel türüne ciddi anlamda el atma isteği olan okurlardan biriyim artık sanırım :) 

Bir de bu yazarın ikinci kitabı... ilki Siyah Kar'dı. Yazarın Paris Time Travel Serisinin kitapları. Ben ilki okumamıştım direk bu kitapla başladım ama şunu söyleyebilirim ki bir eksiklik hissetmedim ama bu okumayacağım anlamına gelmiyor. Yazarın kurgusunu, kalemini sevdiğim için ilk kitabı da okuyacağım :) 

~~~*~~~
Bazen ufak bir olay bile kaderi yolundan çıkarabilir. Bu da sonrasında gelen nesilleri yanlış bir seyre sürükler. Genelde bu başlangıç olayı büyük bir kötülüğün sonucudur."
~~~*~~~

Bence sizde bir denemelisiniz :)

Paris Time Travel Serisi


Kitabın adı      : Yağmurda Dans
Orijinal adı     : Dancing with Paris
Yazarı              : Juliette Sobanet
Çevirmen        : Oğuz Barış
Seri bilgisi       : Paris Time Travel #2
Yayınevi           : Arkadya
Sayfa sayısı      : 392

Kitabın tanıtım yazısı: 

Hayatınızı değiştirmek için bazen küçük bir zaman dokunuşu yeterlidir…

Bir gün başka bir bedende gözlerinizi açsanız ne hissederdiniz? Başarılı bir evlilik terapisti olan Claudia Davis, herkesin hayatına iyi gelse de kendisi bu konuda şanslı değildir. Uzun zaman önce kaybettiği babasının acı kaybını hâlâ yüreğinde taşıyan genç kadın, mutsuz bir çocukluk geçirmiştir. Dahası artık bekâr bir anne adayı olduğu gerçeğiyle yüzleşmek zorundadır…

O akşam önemli bir kararı gerçekleştirmek için büyükannesinin dans stüdyosuna gittiğinde kader ona bambaşka bir kapı açacaktır. Stüdyodaki büyülü atmosfere girdiği anda artık hiçbir şey eskisi gibi değildir. Geçmişe, 1950’li yılların Paris’ine gözlerini açmıştır.  Ve adı Claudia Davis değil danslarıyla göz dolduran Ruby Kerrigan’dır. Aynı zamanda cinayete kurban giden başka bir dansçının da baş şüphelisidir… Neler olduğunu anlayamayan Claudia, kendini inkâr ettiği kaderin ellerine bırakmak zorundadır. Belki de gelecekteki hayatı, geçmiş hayatının hatalarından kurtulmasına bağlıdır… Belki de gerçekten ikinci şans diye bir şey vardır…

Siyah Kar ile dikkatleri çeken Juliette Sobanet, bu kez Yağmurda Dans ile sizi zamanın ötesine, gizemli bir yolculuğa sürüklüyor. Geçmiş hayatların geleceğimizi nasıl etkilediğini okurken acaba sorusunu düşünmeden edemeyeceksiniz…

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın