18 Ocak 2018 Perşembe

3 Jennifer L. Armentrout - Mücadele (Titan #3)


~~~*~~~
Aşk iyi olan her şeyin kaynağı olduğu gibi kötü olan her şeyin de kaynağıdır. Aşk Apollyon'un kaynağıdır.
~~~*~~~

Veee Titan Serisi'nin 3. kitabı da bitti ve şunu söylemeliyim ki kesinlikle Melez Sözleşmeleri givi değildi. Onun gibi olaylar olaylar ve beklenti tavandayken beklentiyi karşılayacak şekilde kurgu yoktu. Ama kıyaslama yapmadan okunduğunda ki ben öyle yaptım çünkü önceden uyarılmıştım beğenilebilecek bir kitap. 

Bu kadının okuduğum tam olara üşenmeyip saydım 19 kitabını okudum. Bu kitapla beraber 20 oldu. Artık bilirsiniz ki kadının kalemi iyi, kurguları ve karakterleri kitaplarını oldukça güzel yapıyor. Henüz okumadıysanız tavsiyemdir okuyun.

Titan Serisi'nin 3.kitabı Mücadele pek de adının kitabı değildi. Neden bilmiyorum ama açıkçası ben birçok olayın patlak vereceği nefes kesen bir kitap bekledim. Bir tek ilk kitap Geri Dönüş öyleydi ama diğer iki kitap değildi. Hele bu kitapta artık dedim Seth kontrol edilemez ve hayret edici ve tatmin edici olaylar patlak verir ama Seth hiç bu kadar uysal olmamıştı. Şu kitapta anladığım kesin bir şey varsa o da şudur ki; kesinlikle özel güçleri olan kötü çocuklar aşık olmamalı. Seth'e yakıştıramadım. Yani en azından o kendini beğenmiş, burnu havada, kimseyi umursamayan, egomanyak Apollyon Seth nerede bu kitaplardaki vıcık aşık Seth nerede?

~~~*~~~
Kesinlikle bir kalbim vardı. Orada, göğsümün içinde ve bir kalp gerçekten kırılabiliyordu. Çünkü benimki paramparça olmuştu.
~~~*~~~

Ha kitabı beğenmedim değil. Beğendim ve sevdim de seriyi ama sadece Seth'in geçmişini bilen biri olarak diyebilirim ki aşık olmak Seth'e yaramamış.

Neyse Seth'i çok çekiştirdim ki ben Melez Sözleşmeleri'nde Seth'çiydim ama sanırım artık değilim. Hades'i alabilirim ama :)

Ben en iyisi yoruma geri döneyim. Bu kitapta Seth'in Tanrı Katili olmasının ardından aslında göründüğü gibi olmadığını öğrendik. O aslında bir Tanrı Katili'nden daha öte bir şey... daha yüce bir canlı... ve alında yatan sırları ve kehanetleri öğrendik. Tabi bunun yanında Josie'nin Titan'lar tarafından kaçırıldıktan sonra neler yaşadığını okumak güzeldi. Ama keşke o kısımlar daha detaylı anlatılsaydı dedim. 

Kitabın sonlarına doğru olan Josie ve Seth'i ilgilendiren detayı tahmin etmişti. Bazı vurgulanan sözlerden sonra bu anlamı çıkarmak zor değil bence. Ama yine de güzel bir sürprizdi ki bence ardında da baya bir şeyi getirecek. 

~~~*~~~
"Bunlara, bunların hiçbirine ihtiyacım yok," dedim. Josie'nin gözleri bana çevrildi. "Sadece..."
"Sadece ne?"
"Sadece sana ihtiyacım var, Josie."
~~~*~~~

Öldürülen her bir Titan'ın Dünya üzerinde bir etkisi  olduğunu öğrendik ve Seth ikincisini öldürdü ve belli ki bazı şeyler olacak. Ama... beni asıl meraklandıran Josie'nin rüyalarında gördükleri. Aslında gördükler birer kehanet olduğu ve geleceği yansıttığı ortaya çıktı. Beni en meraklandıran da kendi ile ilgili gördüğü gerçekler... nasıl olacak bilemiyorum ama sanrım 4. kitapta feci şeyler olacak. Bekleyip göreceğiz.

Neyse yorumumu bitiriyorum ve bir kez daha diyorum okurken bir Melez Sözleşmeleri gibi bir seri beklemeyn beklentinizi karşılamaz ama kıyaslamadan okursanız beğeneceksiniz. 

Özellikle de Yunan Mit'lerine merakınız varsa ve fantastik şeyleri okumaktan hoşlanıyorsanız mutlaka deneyin.

Dilerim 4. kitap için çok fazla beklemeyiz ve DEX çok kısa zamanda bizimle buluşturur kitabı. 


Titan Serisi 
~~~*~~~
"Aşk her şey berbatken bile sevdiğin kişinin yanında olmaktır. Aşk birbirinizin sırtını kollamak ve karşındaki kişinin ihtiyacın olduğunda yardımına koşacağına güvenmektir. Senin yaptığın ise aşk değil."
~~~*~~~

Kitabın adı    : Mücadele
Orijinal adı   : The Struggle
Yazarı           : Jennifer L. Armentrout
Çevirmen      : Deniz Başkaya
Seri bilgisi     : Titan  #3
Yayınevi        : DEX Plus
Sayfa sayısı    : 392

Kitabın tanıtım yazısı:

Seth, Josie’ye istemeden zarar verebileceği korkusuyla onu terk etti. Bu zor ayrılığın üstüne hazmetmesi gereken bir gerçek daha var: “Tanrı Katili Seth”in artık “Tanrı Seth”e dönüştüğü gerçeği… Yeni güçlerine ve istemese de ona hizmet etmeye gönüllü yeni hizmetkârlarına alışmaya çalışan Seth, başka bir haberle sarsılıyor: Josie, Hyperion’un eline düşmüş ve işkence görüyor. Böyle bir durumda sevdiği kadından ne kadar uzak durabilir? Bir tanrı olarak buna nasıl izin verebilir? Seth’le Josie’nin tekrar bir araya gelmesi hiç beklenmedik bir sürprizle taçlanıyor. Tüm bu göksel varlıkların amansız mücadelesinde, yeni bir haberle ve Josie’nin babası Apollo’dan aldığı kehanet yeteneğiyle, hayatları beklenmedik bir dönemece giriyor. Yazdığı maceralarla tüm dünyada çok sevilen yazar Jennifer L. Armentrout’un “Titan” serisi, Mücadele ile sürüyor!

3 yorum :

  1. bu yazar hek aklımda, bakalım :)

    YanıtlaSil
  2. 2020 yılındayız hala titan 4'ü çevirmedi dex kalbim kırık:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O konuda ben de çook üzgünüm, hevesle bekliyorum devamını :(

      Sil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın