25 Şubat 2018 Pazar

1 Emma Chase - Karmakarışık (Tangled #1)


~~~*~~~
Alevlere kapılıp yanarsam ve Kate, küllerimi topuklu ayakkabısıyla ezer geçerse? Öyle olsun. Yine de denemek zorundayım. Çünkü...
Çünkü o buna değer.
~~~*~~~

Tangled serisinin bütün kitaplarını almış ve okumayı bekliyordum. Tabi bir de ara ara duyduğum ve okuduğum yorumlardan ve alıntılardan çok eğleneceğim bir kitap olduğunu düşünüyordum. Kesinlikle öyle de oldu. Eğlenceli, romantik ve gülümsemelerle okunacak ateşli bir kitaptı. 

Kitaba dair önce eleştirimi yazıp sonrasında sevdiğim şeylerden bahsetmek istiyorum. 

Sevmediğim kısım, kitabın şimdiki zamanla anlatımıydı. Ben bu tür anlatımları pek sevmiyorum, bana yorucu ve sanki kitabın içerisine giremiyormuşum gibi hissettiriyor. Tabi bu anlatım için çevirmeni değil yazarı suçlamalıyım. :)

~~~*~~~
Dokunuşu nazik, bakışlarında üzerime titrer bir ifade var. Sanki ben hayatında gördüğü en muhteşem şeymişim gibi. Sanki bir tür... hazineymişim gibi.
~~~*~~~

Bunun haricinde kitabı eleştirebileceği bir kısım yok. Romantil komediydi ve sanki Drew karşımda oturuyor da bana kendi düşünceleriyle hikayesini anlatıyor ya da ona ait bir günlüğü ele geçirmişim de bütün gizli düşüncelerini ve hikayesini okuyormuşum gibi hissettim. Başta biraz zorlansam da alışında baya kapılıp gittim ve çok da yadırgamadım. 

Kitap Drew'ın yani erkek karakterin tarafından okuyoruz ve bu oldukça değişik bir deneyim çünkü genelde kadın karakterler tarafından anlatım yapılır. Ben sevdim Drew tarafından okumayı. 

Kate'in düşünceleri nasıldı bir sırdı ama kitaptaki kurguya ve olay döngüsüne bakıldığında pek de tahmin edilemez değildi.

Kate'in arkadaşı Dee Dee'yi çok sevdim hele ki giyim tarzı ve mesleğinin tezatlığı süperdi. Onu mesleği ve giyim tarzını beraber canlandırmak kahkaha atma sebebi resmen. Bir de Drew'ı bir tehdit edişi var ki... süperdi.

~~~*~~~
kadınlar, erkeklerden daha çabuk aşık olurlar. Daha kolay ve daha sık. Ama erkekler bir kez aşık oldular mı, sonuna kadar giderler. Ve işler kötü gittiğinde, öylece çekip gidemeyiz.
Sürüne sürüne uzaklaşırız.
~~~*~~~

Drew'in arkadaşları ve onların tavırları falan çok güzeldi. Az olsun öz olsun tadında bri dostluktu ki bakılırsa babaları da arkadaş bunların.

Drew'ın ailesini sevdim. Ailesi ile ilişkisine bayıldım ama en çok da yeğenini sevdim. Mackenzie süperdi. 4 yaşında küçük bir kız ama muhteşem biri bence. Umarım diğer kitaplarda sık sık okuruz onu. 

Neyse çok fazla uzatmayacağım. Kitap chick-lit tadında, romantik komedi gibi okunup, eğlenilen bir kitaptı. Muhteşemdi, bayıldım diyemem ama sevdim. Okurken de eğlendim. Zaman zaman Drew'ın sohbet tarzı anlatımı bence değişiklik katmıştı kitaba ve bu kısmı daha çok sevdim. Çok büyük beklentiler olmadan okunabilenecek bir kitap bence. 

~~~*~~~
Kadınlar neden hep böyle yapıyor? Neden birisi onlara pislik gibi davrandığında kendilerini suçlamaya bu kadar hevesliler? 
~~~*~~~

Serinin diğer kitaplarını da okuyacağım. Siz de deneyebilirsiniz. :)
Kitabın adı    : Karmakarışık
Orijinal adı   : Tangled
Yazarı           :  Emma Chase
Çevirmen      : Deniz Beril Bacaklılar
Seri bilgisi     : Tangled #1
Yayınevi        : Ephesus Yayınları
Sayfa sayısı    : 433

Kitabın tanıtım yazısı:

Zengin, yakışıklı ve kendini beğenmiş Drew Evans ile güzel, zeki ve hırslı Katherine Brooks buluştuğunda işlerin karmakarışık hale gelmesi şaşılacak bir şey değildir.

Drew Evans'ın işi, milyon dolarlık anlaşmalar yapmak ve New York'un en güzel kadınlarını tek bir gülümsemeyle baştan çıkartmaktır. Peki, öyleyse neden yedi gündür evden dışarı çıkmıyor? Neden mahvolmuş, sefil bir halde ve depresyonda? Ona sorduğunuzda size sebebinin grip olduğunu söyleyecektir fakat hepimiz bunun doğru olmadığını biliyoruz.

Katherine Brooks, Drew'un babasının yatırım bankacılığı firmasında işe başladığı anda gösterişli playboyun hayatındaki her alanın bir karmaşaya sürüklenmesine sebep olmuştur. Profesyonel alandaki yarışları Drew'un cesaretini kırıyor, Katherine'e karşı hissettiği çekim dikkatini dağıtıyor ve onu yatağa atma girişimlerindeki başarısızlığı ise tamamen sinirlerini bozuyordur.

Nasıl oluyordu da kadının biri çıkıyor ve ağzı iyi laf yapan çapkın bir adamı mahvolmuş, umutsuz biri haline getirebiliyordu? Hayatta asla sahip olmak istemediği tek şeyi gerçekleştirerek.

'Karmakarışık' dünyada en çok kullanılan kitap sitesi Goodreads'de yapılan oylamalar sonucu 2014'ün en iyi çıkış yapan kitabı seçilmiştir.

1 yorum :

  1. hey dear,this post are so useful and important in life,keep up and thank to writer for sharing....

    https://www.lukhidiamond.com/LOOSE-DIAMONDS

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın