23 Şubat 2018 Cuma

4 J. A. Redmerski - Victor (Katiller Çetesi #6)


~~~*~~~
Yıldızlar bizden önce ölür, Izabel... Yıldızlar benim sana olan aşkımdan önce ölür... 
~~~*~~~


Veee heyecanla ve büyük bir merakla beklediğimiz kitap Victor çıkmıştı ve okumadan asla geçemeyeceğim bir kitap. Katiller Çetesi serisinin 6. kitabı ve bence en vurucu kitabı oldu çünkü adından da anlaşılacağı üzere Victor'un bütün zayıflıkları, geçmişi ve zaafları ortaya dökülürken Izabel ile olan ilişkisi ve aşkı çok büyük sınavdan geçiyor.

Bu seriye aşırı tavsiye ile başlamıştım ve şuan da 6. kitabı okuduğum düşünülürse kitaba da seriye de bayıldığımı itiraf edebilirim.

Yazarın, J. A. Redmerski'nin kurgularını ve olayları ele alışını çok seviyorum. Tabi çevirilerinde büyük etkisi var kitabın akıcılığında ama yazarın da kurguların da akıcılığı gözden kaçırılmaması gerekiyor bence. 

~~~*~~~
"Biz İtalya'dayken gerçek Niklas'ı tanıma şansı buldum. Peki, ne gördüğümü bilmek ister misin? Affedilmeyi hak eden birini gördüm, Victor. Yaşanan onca şeye rağmen halan masum kalabilen, yüreğinde aşk ve tutku olan birini gördüm. Hala... kurtarılabilecek bir adam gördüm."
"Ve sen bunun için benden özür mü diliyorsun?"
"Evet."
"İyi de neden?"
"Çünkü suçluluk duyuyorum. Suçluluk duyuyorum çünkü... sana baktığımda... aynı şeyi göremiyorum." 
~~~*~~~

Hep favorimin Fredrik olduğunu söylemiştim herkes Victor derken ben Fredrik demiştim ama şu kitap benim baya baya Victor'da favorim oldu. Bu kitap bütün düşüncelerimi değiştirdi sanırım. Resmen Victor'un iç dünyasına girdim ve adamın her şeyinde haklı sebepler buldum. Tabi haksız olduğunu düşündüğüm kısımlar vardı ama yine de geçmişinde yaşananların geleceğini şekillendirdiği düşünülürse Victor'un şimdiki düşüncelerinde neden böyle olduğunu anladık. 

Direk bodoslama daldım yoruma ama azıcık konudan bahsetmek gerekirse; Victor ve Izabel tatile çıktıkları Venezuella'da kaçırılırlar. Victor'un geçmişi peşlerini bırakmadığını bir kez daha gösterim öyle acımasızca intikamını almaya başlar ki Victor, geçmişinin karanlık sırlarını ortaya dökerken bütün tatsız anılarına Izabel tanıklık edecektir. Ve öyle bir an gelecek ki, geçmişi intikamını almak için öyle bir yol seçer ki Victor'un Izabel'e olan duyguları ve aşkı sınanırken bu olay ikisinde de geçmeyecek yara izleri bırakır. Bu olayı nasıl atlatacakları, hayatta kalmak için savaşırken aynı anda aşkları için de savaşmak zorunda kalacaklar. 

~~~*~~~
Duygularımız değişmese dahi bir gün beni öldürmek zorunda kalacağının farkındaydı. Tıpkı Marina gibi, Artemis gibi bir gün beni kendi elleriyle öldürecekti. Çünkü beni seviyordu. Burada olmamızın nedeni buydu. Bu yüzden Victor bu akşam öleceğimi söylemişti.
~~~*~~~

Açıkçası Victor ve Izabel'in esaret dönemlerindeki olay döngüsü beklentimin üstündeydi. Öyle bir kurgu vardı ki... öyle bir geçmiş... okurken yürek burkan ama aynı zamanda da ya şimdi ne olacak sorusu ile akıl karıştıran cinstendi.

Ama asıl olay ise kurtulmaları ve oradan nasıl çıkarıldıklarıydı. Evet Birlik her daim onları izliyor ve bir an önce bir şeyler yapmaları gerekiyor kuşkusuz. Sanırım 7. kitapta okuyacağız neler olacağını. 

Bir de Victor ve Niklas'ın bir kız kardeşi olduğunu öğrendik... işin ilginç kısmı Izabel'in bu kısı Meksika'dan tanıyor olması... burnuma kötü kokular gelse de pek olasılık vermek istemiyorum. Sonuçta bizimkilerin kardeşi... ama yine de bilemiyorum... 

Ahh, söylemezsem içimde kalır. Izabel'in bodrumundaki kişi de bence kitabın en vurucu sürpriziydi. Çünkü kabul edelim böyle bir şey beklemiyordum. Baya şaşırdım. Ki zaten Victor ile Izabel'in yaşadığı olaylar her ikisinde de oldukça şaşırtıcı ve hayatlarını büyük ölçüde değiştirici vuruşlar yaptı.

~~~*~~~
Ter alnımdan, gözyaşları yanaklarımdan, aşk kalbimden ve aydınlık karanlığımdan akıyordu.  
~~~*~~~

Kitaba daie söylemek istediğim çok fazla şey var ama spoiler olacak diye korktuğumdan söyleyemiyorum çünkü henüz kitap yeni çıktı ve okumayanlar da var. Ama şunu söylemeliyim ki... serinin en iyisi olabilecek bir kitap. Resmen 6 kitap boyunca bir karakterde yoğunlaşıp o karakterleri tanıtık. Bu kitapta sıra Victor'daydı ve onu da tanıdık. Tanıdığım adamdan şahsen fazlasıyla memnun oldum ve tam da adamı dedim... 

Her kitapta beklentim daha da yükselirken yazar da beklentimi tatmin edecek kurgularla karşıma geliyor. Bu kitaba dair de beklentim çok yüksekti ve tatmin edici bir kitaptı. Aşırı derecede çok beğendim. Bir sonraki kitap için ise aşırı derecede sabırsız ve heyecanla ve merakla bekliyorum. Ephesus umarım çok bekletmez. 

J. A. Redmerski, bu serisi bitse de okumayı isteyeceğim yazarlardan. Dolayısıyla durmadan bu yazarın kitapları basılsın bence. Ve sizlerde bir an önce bu yazarı okumalısınız.

~~~*~~~
Bir şeyler değişmişti. Ona olan aşkım hala aynıydı ama etrafımdaki ve içimdeki her şey artık farklıydı. Dahası Victor'da da aynısını görüyordum. O da değişmişti, hala da değişiyordu. Esas soru bizim aşkımızın da bu süreçte değişime uğrayıp uğramayacağıydı. 
~~~*~~~


Şiddetle tavsiye ederim mutlaka okuyun. Ben şu kitabı bir günde bitirdim, düşünün artık nasıl akıcı.


Katiller Çetesi Serisi (In the Company of Killers)
~~~*~~~
"Bana sorduğun soru," dedi Izabel. "Dina'nın evine geldiğinde hani. Döndüğümde hala beni seviyor olursan... bir daha sor."
Onu her zaman seveceğimi söylemeden odadan çıktı.
Ve hayatımdan da...
~~~*~~~


Kitabın adı    : Victor
Orijinal adı   : Behind The Hand That Kill
Yazarı           : J. A. Redmerski
Çevirmen      : Murat Karlıdağ
Seri bilgisi     : Katiller Çetesi #6
Yayınevi        : Ephesus Yayınları
Sayfa sayısı    : 352

Kitabın tanıtım yazısı:

Profesyonel katiller bile kafa dinlemeye ihtiyaç duyar ama Victor için Izabel’le çıkacakları tatil, sevdiği kadınla baş başa kalmaktan çok daha fazlası demektir. Çünkü bu, Victor için bir tür kendini aklama fırsatıdır. Onu Niklas’la neden İtalya’ya yolladığını, Nora’ya olan ilgisinin ardındaki gerçeği ve daha pek çok konuyu açıklığa kavuşturmak için yakaladığı bir fırsat... Fakat yaşanan olaylar bazıları için tatillerin de sadece boş bir hayalden ibaret olduğunu gösterecektir.

“Redmerski sadece unutulmaz karakterler yaratmakla kalmıyor, müthiş bir ritim de tutturuyor. Onu bu kadar başarılı yapan da bu.” –Publishers Weekly -

 “Katiller Çetesi bitmesini istemediğiniz serilerden. Victor ise bu maceranın unutulmaz bir parçası.” –The New York Times-

“Bir seri ancak bu kadar sürükleyici olabilir! Karakterlerin gelişimine tanık olmak tarifsiz bir duygu.”  – USA Today-


4 yorum :

  1. Merhabalar seriye yeni başladım ve henüz ikinci kitaptayım ama serinin 7. kitabı varmış sanırım Türkçeye çevrilmemiş mi acaba bilginiz nedir bu konuda merak ettim goodreads 7. var diyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, evet 7. kitabı var ve yeni yayınlandı yurt dışında yanlış bilmiyorsam. Muhtemelen yakın bir zamanda Ephesus'da çevirmenlerine verir kitabı. Yarım bırakmazlar seriyi. Devamı mutlaka gelecektir Türkçe olarak. Gönül rahatlığıyla okuyabilirsiniz seriyi :)

      Sil
  2. Slm arkadaşlar ben bu kitabı nasıl okicam bilmiyorum bilen varsa bana yazabilir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kitabın satışı internet sitelerinde vardır, ordan satın alıp okuyabilirsiniz ya da takas sitelerinde de bulabilirsiniz.

      Sil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın