1 Mart 2018 Perşembe

0 Emma Chase - Sıkı Fıkı (Tangled #3)


~~~*~~~
"Yarın dünyanın sonu gelebilir, unuttun mu? uzaylılar gezegeni istila edebilir... sonra bir de küresel ısınma var... an yaşamalıyız; çünkü o anı ne zaman yitireceğimizi bilemeyiz."
~~~*~~~

Ve Tangled Serisi'nin 3. kitabı Sıkı Fıkı'da bitti. Bu kitap Drew ve Kate'in değil onların en yakın arkadaşları ve aynı zamanda ilk iki kitapta tanıyıp sevdiğimiz Matthew ve Dee'nin hikayesi. Açık gönüllülükle itiraf etmeliyim ki ben bu ikisini daha çok sevdim. 

Yazarın kalemine artık alıştım. Sohbet eder tarzda ve şimdiki zamanla anlatımı bu kitapta beni fazla rahatsız etmedi. Sanırım peş peşe okuyunca yadırgamıyor alışıyor insan. 

Bu kitap bana nedense daha romantik ve aşk dolu geldi. Ya karakterleri daha çok sevdiğimden ya da Drew ve Kate'in vıcık aşkından sıkıldığımdandır bilmiyorum. Ama sevdim bu kitabı. 
Ama şunu da söylemeliyim, 3 kitaptan en eğlenceli olup beni en çok güldüren ilk kitaptı, bu da değişmez bir gerçek.

~~~*~~~
"Belki daha iyisini istemiyorumdur."
"İstemelisin ama. Aya nişan al, tutturamazsan bile kendini yıldızların arasında bulursun."
"Uzay herkese göre değildir."
~~~*~~~

Drew'in yeğeni Mackenzie burada da vardı hatta bizim çiftle gezmeleri falan oldu çok eğlenceliydi. Küçük çocukların dokundukları her şey çok tatlı oluyor. 

Drew'in Kate'den ayrılıp eve kapandığı kısımları üstün körü de olsa Matthew tarafından okuduk ve bana azıcık zaten bu mevzuyu biliyorduk hissi uyandırdı. 

Onun haricinde kitabı sevdim. Benim için dediğim gibi ilk iki kitaptan çok daha iyiydi. Özellikle Dee'nin renkli kişiliği favorim oldu. Kız tam kafa dengi biri... 

Yine söylüyorum aşırı beklentiyle okumazsanız beğenirsiniz ama büyük beklentilere girerseniz seversiniz bence. 

~~~*~~~
Aşk, birinin sabahları oluşan kötü nefes kokusunu dahi özlemektir. Burnu Rudolph kırmızı da olsa, saçları kuş yuvasına da dönse onu güzel bulmaktır. Aşk, birine hatalarına rağmen tahammül etmek değil onu hataları yüzünden sevmek demektir.
~~~*~~~

Kitabın adı    : Sıkı Fıkı
Orijinal adı   : Tamed
Yazarı           :  Emma Chase
Çevirmen      : Deniz Beril Bacaklılar
Seri bilgisi     : Tangled #3
Yayınevi        : Ephesus Yayınları
Sayfa sayısı    : 400

Kitabın tanıtım yazısı:

"Son derece sevimli, kahkahalarla okuyacağınız bir hikâye. Eğer Drew'u sevdiyseniz, Matthew'a bayılacaksınız." 
-K. Bromberg 

Sıkı Fıkı, Karmakarışık günlerine geri dönüyor. Fakat bu sefer tavsiyelerde bulunan ve Dee Dee'yle uğraşmak durumunda kalan tabii ki Drew değil, onun en yakın arkadaşı olan Matthew!

Eğer bu hikâyeyi daha önce duyduysanız beni durdurun. Çapkın erkek bir kızla tanışır, ona âşık olur ve tepeden tırnağa değişir. 

Epey güzel bir hikâye, değil mi? Ama bizim hikâyemiz değil. Bizimki çok daha renkli. 
Dee'yle tanıştığım an Dee'nin özel biri olduğunu biliyordum. O ise benim kendisiyle birlikte olup, sonra da onu hayal kırıklığına uğratacak bir erkek olduğumu düşündü. Aksini ispatlamamsa epey vakit aldı. Ama konu sevişme olduğunda epey ikna edici olduğum söylenebilir. 

Bu hikâyenin en güzel yanı sonu değil, o sona nasıl geldiğimiz...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın