23 Mayıs 2023 Salı

0 FİLM YORUMU / Fast X (Hızlı ve Öfkeli 10)


Hızlı ve Öfkeli (Fast and Furious) serisini seven biri olarak bu filmi izlemezsem olmazdı. Zaten izledim de... ham de dün... aslında amacım vizyona girer girmez izlemekti ama fırsat bulamadım bu yüzden gecikmeli de olsa izledim ve yorumuyla da karşınızdayım. 

Öncelikle şunu her ne kadar her filmini izlesem ve sevsem de Hızlı ve Öfkeli serisi Paul Walker'ın ölümüyle bitti benim nazarımda. Ondan sonra çekilenler hep araba yarışları ve Dominic Toretto'nun kurgularıyla aksiyon filmi gibiydi. Ve hiçbir zaman Dom ve Brian ikilisinin verdiği tadı veremedi ama tarafsız izlendiğinde güzel bir aksiyon film serisi olarak çıkıyor ortaya. 
Zaten her geçen gün kadroya giren isimler de favori oyuncularım olunca da film muhteşem oluyor aksiyon yönünden.

Bu yüzden izlerken ilk filmlerle özellikle de Brian ve Dom ikisinin olduğunu filmlerle kıyaslamadan izleyin. Kıyaslarsanız o tadı vermeyecektir size. 

Filmin Adı        : Fast X (Hızlı ve Öfkeli 10)
Süresi                : 2 saat 21 dakika
Türü                 : AksiyonSuç
Yaş Sınırı          : +13
Yapım tarihi     : 2023
Oyuncular       : Vin Diesel, Jason Momoa, Michelle Rodriguez, Jason Statham, Jordana Brewster, Tyrese Gibson, Ludacris, Nathalie Emmanuel, Charlize Theron, John Cena, Sung Kang, Brie Larson, Leo Abelo Perry... 

Puanım             : 7 / 10


Şimdi size kısaca filmin konusunu da anlatıp yorumuma geçeceğim. Ama söylemezsem içimde kalır Dwyane Johnson'dan sonra Jason Statham şimdi de Jason Momoa kadroya girince ben filmi her şekilde izlerdim 🙈

Dom ve Brian bundan 10 sene önce Dante'nin babasına ait kasayı çalarlar ve babasının ölümüne neden olurlar. Bu on yıl içinde Dante içten içe kinlenerek, babasının intikamını almak ister ve sessizce yaptığı planı on yıl sonra devreye sokar. Dante'nin planı, babasının intikamını alacak, kaybettiği parayı kazanacak ve Dom'u önce ailesini tek tek yok edecek ve ona her yardım edeni... sonrasında da Dom'u öldürmeyi hedeflemektedir. Bunun için önce en yakın arkadaşlarını Roma'da bir plana dahil eder, bunun bir oyun olduğunu öğrenen Dom her ne kadar müdahale etse de, Dante hep ondan bir adım öndedir  çünkü adamın kaybedecek bir şeyi yoktur. Dom'un ise kaybedecek çok fazla sevdiği insan vardır. Pes etmeden savaşması ve durmaması gerekmektedir. 

Üstelik şimdi Dante'nin radarında küçük oğlu da vardır.  Hepsi ayrı düştüğünde ve buluşma noktalarına doğru yaklaşmaya çalışırlarken hepsi ayrı ayrı tehlike altındadırlar. Dom'un ekstra çaba harcaması ve hem oğlunu hem de ekibini hayatta tutması gerekmektedir. 

Öncelikle şunu söylemek istiyorum ki filmin başında aile yemeğinde bir tane boş sandalyenin olması Brian'ın anısını çok güzel anlatıyordu. Bir de Dom'un atölyesinde ikisinin resminin olması... ve orada "See You Again" şarkısının çalması çok duygusaldı. 

Jason Momoa'nın oyunculuğunu çok seviyorum, her rolün altından kalkıyor adam resmen. Buradaki rolü de öyle deli bir roldü ki ondan başka kimse de bu rolü kaldıramazdı bence. Cidden onun sahneleri, sözleri, imaları, davranışları bence filmin en hit sahneleriydi.

Roma'daki bomba olayı... zaten fragmanlarda da gösteriyorlar. O sahne güzeldi ama şöyle bir düşününce de bir o sahne böyle heyecanlıydı. Zaten bütün ekibin ayrı düştüğü sahne de oydu. 

Araba yarışı kısmı tek bir sahnede vardı, bu amaçla izleyecek olanlar izlemesinler size o tadı vermez, ama buna karşılık arabaların hızı, bir şeylere müdahale etme durumları birçok sahnede vardı. Özellikle de Roma'daki sahneden sonra birkaç sahne de daha öyle hızlı ve öfkeli modunda sahne vardı. 

Filme yeni yüzler katılıyor mesela kadının adını hatırlamıyorum ama Wonder Women karakterini oynayan kadın oyuncu filmin sonunda kendini gösterdi muhtemelen bir sonraki filmde o da dahil olacak kadroya.. .ahh bir de film yarım bitiyor, dolayısıyla ikincisi gelene kadar sabredeceğiz. 

Jason Statham'da bir sahnede kendini gösteriyor ve fragmanlarda gördüğümüz "mezar kazmaya gidiyorum" repliğinden sonra yok oluyor ama kurgu gereği onunda 2.filmde daha fazla göreceğimizi düşünüyorum. 

Dönüp dolaşıp Jason Momoa'nın Dante karakterine geliyorum ama adam cidden çok iyiydi. Özellikle yarış sahnesindeki halleri çok süperdi. Bir de oje sürme sahnesi var... o sahnede süperdi. Bazı yerlerde resmen kahkaha attırdı. 

Filmin resmen kilit noktasıydı Dante ve izlemekten de keyif aldım diyebilirim. 

Bunların yanında izlerken şunu fark ettim... ne kadar yaşlanmışlar... ilk filmlere bakıp son filmlere döndüğümde ne kadar yaşlandıklarını fark ediyorum ve vay be onlarla beraber biz de yaşlandık diyorum. Zaman hızla akıyor resmen. 

Neyse çok uzatmayayım benim nazarımda çok çok iyi değildi. Ciddi anlamda güzel bir aksiyon filmiydi, öyle izledim. Bu yüzden de 10 üzerinden 7 verdim. 

Şimdi size hem fragmanını hem de bu film için çıkmış olan Sountrack'ı paylaşıyorum. Ahh bir de tabi ki asla eskimeyecek olan See You Again'i de en alta iliştiriyorum. 

Bu arada bu dizinin Sountrack'ında BTS'den Jimin'in de yer aldığını söylemeliyim. Sesi öyle ayrı ve öyle meleksi geliyor ki kulağa ve sözleri filmin ana metnine öyle uyuyor ki... eşsizdi ama keşke filmde de çalsaydı... ben duymadım çaldığını 😌



👆 Fragmanı 👆


👇  Favori Sountrack: Angel Pt.1 👇




👇  Ölümsüz Sountrack: See You Again 👇






 



 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın