11 Mayıs 2023 Perşembe

0 DİZİ YORUMU // Descendants of The Sun


Bir diziyi daha bitirmenin mutluluğuyla karşınızdayım.

Açıkçası evden de çalışmamın daha doğrusu yoğun tempoda çalışmanın ardındaki tek iyi şey kendimi izlemek istediğim dizilere vermek oldu. Ama iş yoğunluğum bitti ve kitaplarıma dönme zamanım geldi ve şimdi de aklım izleyemediğim dizilerde kaldı 😂

Bir dengesini kurmam şart artık 😇

Descendants of The Sun dizisi bana oldukça tavsiye edilen bir diziydi. Hatta mutlaka izle, öncelik ver falan bile deniyordu o yüzden tercihimi bu diziden yana kullandım. İyi ki izlemişim dedim çünkü ciddi anlamda çok beğendim. Sevdim de...  Özellikle şu yoğun dönemde ve tempomda çok güzel gitti. 

Hem eğlenceli, hem romantik, hem de bir doktorun ve bir askerin ülkesi, insanların hayatı için yaptıklarını konu alması çok güzeldi. 

Ahh bir de baş roldeki yüzbaşı... offf kalbim 😍 gülüşü çoook güzeldi bakışı da... duruşu da... her şeyi... bu adamın bütün dizilerini izleyeceğim kesin 😍

Sezon sayısı      : 1 sezon
Bölüm sayısı     : 16 bölüm
Türü                 : AksiyonRomantik, Dram
Yaş Sınırı          : +16
Yapım tarihi     : 2016
Oyuncular       : Song Joong-ki, Song Hye-Kyo, Jin Goo, Kim Ji-won, Kim Min-Suk, Kang Shin-il, Ahn Bo-hyun, Seo Jung-yeon,...

Puanım             : 9 / 10


💞💞💞

"Sen savaşlarında başkalarının ölümüyle hayat kurtarıyorsun."

"Ben askerim. Asker emirlere uyar. Bazen benim doğru olarak gördüğüm başkalarına bir şey ifade etmeyebilir. Ama görevi tamamlamak için elimden geleni yaparım. Şu ana kadar askeri harekatlarda üç dostumu kaybettim. Arkadaşlarım ve ben bu işi yapıyoruz çünkü birinin yapması gerek. Ben ve benim ailem, sen ve senin ailen, onların sevdikleri... İşimin o insanların yaşadığı bu toprakların özgürlük ve barışını koruduğuna inanıyorum."

💞💞💞


Dizinin kısa bir künyesini verdiğime göre detaylı yorumuma geçiyorum. 

Özel harekat ekibinin kaptanı olan Yüzbaşı Yoo Si Jin, görevlerinden döndükten sonra izindeki günlerinden birinde arkadaşı ve Seo Dae Yeong ile gününü geçirirken yaşadıkları talihsiz bir olay sonrasında yolları hastaneye düşer. Orada Doktor Kang Mo Yeon ile karşılaşan Yüzbaşı Yoo Si Jin, genç kadından hemen etkilenir. İkili arasındaki kimyasal çekim ve romantizm başlarken Yoo Si Jin'in asker olması, daha da önemlisi özel harekat ekibinde olması ilişkilerini riske atar. Çünkü Kang Mo Yeon, sevgilisini yanında istiyor, ortadan kaybolmasını hayatı tehlikesinin olmasını istemiyor bir de bunların yanında kendisi bir doktor olarak insan hayatını kurtarmaya çalışırken yüzbaşının asker olarak kötü de olsa birilerini öldürebilme olasılığının varlığı da genç kadını tereddüte düşürür ve ikilinin ilişkisi henüz başlamadan biter. Aradan geçen zamanın artından Yoo Si Jin ve ekibi, Uruk'ta göreve gönderilir. Orada güvenliği sağlayacak ve askerlerin başında kalacaklardır. Aynı zamanda Kang Mo Yeon'da çalıştığı hastane gönüllü doktorlar gönderiyor Uruk'a ve bu ekibin başındaki doktorda Kang Mo Yeon'dur. 

Orada Yoo Si Jin ile Kang Mo Yeon, birbirlerine karşı hissettikleri duygular konusunda emin olma yolunda giderken, olan olaylar ikiliyi daha da yakınlaştırır. Şimdi kendi görevleri ve birbirlerine karşı olan duygularıyla savaşmak zorundalar. Ya işlerine rağmen aşkları kazanacak ya da işlerinin gölgesinde kalarak korkacak ve aşklarından vazgeçecekler. 

Öncelikle görev bilinçleri, işleri için çırpınmaları çok güzeldi. İşine aşık biri olarak bu tür karakterleri izlemek çok hoşuma gidiyor. Yoo Si Jin de Kang Mo Yeon da bu konuda idollerim cidden. Bunun yanı sıra dizideki her karakter bu konuda çok iyiydi. Doktorların, hemşirelerin insan hayatı için çırpınışları... askerlerin insanları kurtarmak için çabalamaları çok güzeldi. 

Özellikle deprem olduğunda oluşan yıkımlar ve sonrasındaki hayatta kalma, insan kurtarmak için çabalamaları çok güzeldi. Özellikle 6 Şubatta yaşadıklarımızdan sonra bu dizide de bu detayları görmek ciddi anlamda duygusal olarak etkileyiciydi. 

İtiraf ediyorum o sahneler bana kendi ülkemde yaşananları anımsattı ve ağlattı da... 


💞💞💞

"Özel Kuvvetler'de çavuş olduğum ilk gün üstüm şöyle dedi: Asker, her zaman kefen içinde yaşar. Vatanın için, bilinmeyen bir cephede öldüğünde yattığın yer mezarın, üniforman kefenin olur."

💞💞💞


Yüzbaşı Yoo Si Jin, Seo Dae Yeong... aslında alfa tim... özel harekat askerleri... off çok iyiydi. Savaşmaları, atılımları, ülkeleri için çabalamaları, rehine kurtarırken organize olmaları, birbirlerine güvenleri, güvenlerinin yanında birbirlerine karşı destekleri çok güzeldi. 

Seo Dae Yeong ve sevdiceği Yoon Myeong Joo çifti çok güzeldi. Yoon Myeong Joo'da doktor hatta Kang Mo Yeon'ın okuldan arkadaşı ve ikilinin dinamiği çok iyiydi. Genç kadının Sea Dae Yeong için savaşması, aşık olduğu adam için pes etmeden çabalaması çok hoşuma gitti. 

Yoo Si Jin'in de aşık olduğu kadın için çabaladı, pes etmedi sonunda da kazandı ama çoook güzel kazandı. Gerçi adamım her şekilde kazanırdın sen o üniformayla ve görüntüyle... hatta bir gül yeter 😇

Askeri operasyon kısımları güzel kurgulanmıştı ve yansıtılmıştı çok sevdiğimi itiraf edeyim. 

Dizide aynı zamanda bazı eğlenceli sahneler de vardı... mesela genç kadınların okuldan hoşlandıkları bir çocukla ilgili yaptıkları tartışmada karşılarında erkek arkadaşlarının olduğunu unutmaları ve genç adamların bunu dinlemeleri... çok eğlenceliydi. Bunun gibi bir sürü sahne vardı ve ben çok eğlendim sahnelerde. 😀

Neyse çok uzatmayayım yoksa sahne sahne anlatacağım 🙈 

Bu arada aşağıdaki ilk video fragmanı ikincisi de favori OST videosu 😇 Videodaki karakterlerde Seo Dae Yeong ile Yoon Myeong Joo çifti. İkinci bir OST videosu daha bırakıyorum onlarda Yoo Si Jin ve Kang Mo Yeon çifti. 💜


💞💞💞

"Bu ulus, tek bir kişinin ölümünü anlamıyorsa bu büyük bir sorundur. Sizin vatanınız neresi, bilmiyorum ama ben kendiminkini koruyacağım."

💞💞💞


💞💞💞

"Sizin gibiler için ulusal güvenlik demek, gizli bir odadan emirler vermek ve kamera karşısına geçip diplomatik şeyler söylemektir. Ama benim askerlerim için ülkeleri adına gençliklerini feda edip canları pahasına görevi yerine getirmektir. Operasyonda ele geçirilseler de öldürülseler de kimsenin adlarını duymayacağını bildikleri halde göreve koşuyorlar. Çünkü onlara göre bir Koreli'nin hayatı ulusal güvenliğin ta kendisidir."

💞💞💞


💞💞💞

"Benim yüzümden mutsuz olacaksan... tek başına mutlu ol. İçtenlikle söylüyorum. 

💞💞💞



👆 Fragmanı 👆

👇 1. Favori OST : Once Again 👇




👇 2. Favori OST : You Are My Everthing👇












  

 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın