30 Mart 2024 Cumartesi

0 Rabia Gümüş - Dağ Başında Aşk - 1


~~~*~~~
"Elimden geldiğince sen beni nerede istersen orada olmaya çalışacağım, sen istediğin sürece."
~~~*~~~ 


 Bir askeri kurgu ile karşınızdayım. Aslında bu kitabı Wattpad'de hikayeyken okudum ve sevmiştim de sonra baktım basılı kitabı var ve daha da güzel yazarın başka kitapları da var dedim hemen İnci duruma el atıp kitabı alıyorsun ve okuyorsun. Kitabın yorumu blogunda yer almalı. 

Öncelikle yazarımız Rabia Gümüş'ün röportajı blogda yer alıyor. Hemen bir link bırakıyorum. TIKLAYINIZ

Dağ Başında Aşk, iki kitaptan oluşan bir kitap. Sıralı bir kitap serisi dolayısıyla da sırayla okunmalı. Mesela bu kitap yarım bitti ve ben şimdi ikini kitaba başlayacağım. Yazarın bir de Nöbet Başında Aşk hikayesi var ve bu da iki kitaplık hatta ikinci kitabı yakın zamanda çıktı. 

Kitap, askeri kurgu, kültürümüzü anlatan, aile yapısını gösteren, arkadaşlıklara ve aile ilişkilerine değinen, aşkla harmanlanmış bir askeri kurgu. Askeri kurgu derken de erkek karakterimizin ve kadın karakterimizin ağabeyinin asker olmasından kaynaklı askeri detaylar var demek oluyor. Smut detaylar olmaması da kitabı benim nazarımda türevlerinden ayırıyor. Bu konuda yazarı tebrik ediyorum çünkü artık her kitapta varken kendisinin yazmaması çok güzeldi. 


~~~*~~~
Cevapsız bıraktım sorusunu çünkü cevapsız kalan sorular kadar hiçbir şey yaralayamazdı insanı.
~~~*~~~ 


Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Gamze, ağabeyi Cahit'in Iğdır'da görev yapması ve eşi Seda'nın hamile olması yüzünden Iğdır'a gider. Amacı doğuma kadar birkaç aylığına Seda'ya yardımcı olmaktır. Ancak orada özellikle ağabeyi Cahit'in en yakın arkadaşlarından biri olan Emre ile tanışır ve daha sonrasında  da ikili arasında bir çekim ortaya çıkar. Gamze, yengesi Seda'yı hiç sevmemesine rağmen ağabeyi için ona katlanırken, onun yaptığı birçok şeye de susmak zorunda kalır. Ancak Seda'nın yaptığı bazı şeyler de farkında olmadan Emre ile Gamze'yi de yakınlaştırır. Bütün bunların yanında da Albay Haşim, Gamze'nin öğretmen olduğunu öğrendiğinde sınava hazırlanan askerlere yardımcı olmasını ister. Gamze'de bunu kabul edince hem orada daha fazla kalacak hem de askerlerle daha fazla zaman geçirecektir. Tabi bu durum Emre'nin de işine gelir. Çünkü yavaş yavaş aşık olduğu kadını daha fazla görecek olmasını ve daha fazla zaman geçirecek olmasını fırsata çevirmeyi amaçlar. Ancak Gamze'nin öğretmenlik yapmanın haricinde bir amacı daha vardır. Gamze ve Emre, uğradıkları saldırı sonrasında içeride hain olduğunu düşünen Haşim Albay ve Cahit, Gamze'den yardım isteyip yabancı bir gözle askerleri izlemektir. Bu şekilde askerleri daha yakından izleyip tanıyan Gamze'nin başına daha büyük bir bela açılır. Gamze'nin geçmişinden gelen Gediz'de orada askerlik yapmaktadır. Üstelik Gamze'nin eğitim verdiği ekiptedir de. Gamze'ye takıntılı olan Gediz, onu Emre ile olmasını istememektedir bu yüzden de Emre'yi ve Gamze'yi birbirinden ayırmak için her şeyi yapacaktır. Gamze'nin uğraşması gereken problemler artarken aşkını da yüreğinde filizlendirmeye devam eder. Emre kolay kolay pes edecek biri değildir yeter ki Gamze aşkına sahip çıksın ki Gamze'de pes etmeyecek ve korkmayacak kadar cesurdur. Şimdi vermeleri gereken onca savaşa beraber savaşacaktır. Tabi içlerindeki hainin de bazı planları vardır ve o planları yerine getirmek için bütün piyonları harcayacaktır. Şimdi de hedefte Gamze vardır... 

Öncelikle şunu söylemeliyim ki askeri detaylar çok iyiydi. O hiyerarşideki tavırlar ve davranışlar, saygı duymalar çok güzel anlatılmıştı. Tamam arkadaşsınızdır, birbirinize karşı samimiyetiniz vardır ama söz konusu askeri sınırlar içerisinde ast üst saygısını okumak çok güzeldi. Ki okuduğum birkaç kurguda bunun olmadığını görmek baya şaşırtmıştı beni. Dünyanın neresinde olursa ol, o emir komuta zincirine saygı duymak ve uymak zorundasındır. Bu kitapta bunu görebilmek çok güzeldi. 


~~~*~~~
"Senin bir suçun yok Gamzeli'm. Sen sadece sevemedin. Kimse seni birini sevmiyorsun diye ya da seviyorsun diye suçlayamaz. Kalp bu, bizim elimizde değil ki hadi sev deyince sevsin, sevme deyince vazgeçsin."
~~~*~~~ 


Gamze'nin öğretmen olması, atanmak için çabalamış olması, ailesiyle olan ilişkisi çok güzel anlatılmıştı. Özellikle de ağabeyi Cahit ile olan iletişimine hayran oldum çünkü ben de kardeşimle çok sıkı bağlıyızdır birbirimize ve bu tür ilişkileri kitaplarda okumak çok güzeldi. 

Emre'nin de karakteri, duruşu, arkadaşlarıyla iletişimini çok sevdim. Zaten Semih, Dursun, Ercan, Uğur ve Emre beşlisi... müthişti ve çok eğlenceliydi. Çok sevdim onları okumayı. Arkadaşlıkları hayranlık uyandırıcı şekildeydi. 
Bu beşlinin sohbetleri, şakalaşmaları, birbirlerini korumaları, kollamaları çok güzel anlatılmıştı. Umarım hepsinin de aşk hikayesini okuruz ki sanırım Nöbet Başında Aşk kitabı da Semih'in hikayesi. Zaten bu kitapta Dursun'u everiyoruz. 😀😁

Gamze'nin iyi niyetini, yengesi Seda'ya susması, alttan alması beni çok bunalttı. Bu kadar da saf ve merhametli olma be kızım dedim. 
Cahit'in de seviyorum ama kızım ne yapayım dediği satırlarda da... kalp işte aka da b*ka da konuyor dedirtti resmen. 

Bütün bunların yanında Emre ve Gamze'nin masum, saf aşklarını görmek çok güzeldi. Onca okuduğumuz, sert, temasa dayalı aşklardan sonra bunlarınki çok güzel bir değişiklik oldu. Ayrıca aralarındaki o güven... çok iyiydi. Entrika yok, gereksiz kıskançlık krizleri yok, sırf uzasın diye yazılan ayrılıklar yok... bu kısımlar çok iyiydi. 

Gediz'in yaptığı plan ve Gamze'yi kaçırması... o satırları azıcık daha detaylandırılmasını isterdim. Mesela bazı kısımları Emre tarafından okuduk ki kitabın geneli Gamze tarafından anlatılıyordu. Gamze'nin kaçırılması kısımlarını Emre tarafından okuyup da daha detaylandırılmasını isterdim. O satırları okurken fazla hızlı geçiştirilmiş hissi vardı bende ki o satırlar kitabın bence en can alıcı detaylarıydı. 


~~~*~~~
Bir kere ihanet düştü mü yüreğe çaresi bulunmazdı. Şüphe insanın içini kemiren güve gibiydi. Küçüktü ama hasarı zamanla anlaşılıyordu.
~~~*~~~ 


Emre'nin arkadaşı Mine... Avukat Mine... o kadını ben hemen biriyle baş göz ediyorum. Gamze ile aynı fikirdeyim. Okuyan anladı beni 😎

Bu arada kitabı aldıysanız ikinci kitabı da alın çünkü çok fena bitiyor hemen başlamak istersiniz. Bu kitapta çok fena bitti. Şimdi elimi ikinci kitaba atacağım. 

Bu arada kapaktaki kurt ne alaka diyenler için söyleyeyim. Emre'nin soyadı Kurt ve buna karşılık lakabı da Kurt Komutan 😎

Kitabın eksikleri vardı evet... her ne kadar çok üstünde durmasam da aşk fazla hızlı filizlendi gibi geldi. Belirtileri de çok hızlıydı... bunun yanında kaçırılma olayıyla ilgili daha fazla detay isterdim. Ama genelinde de sevdiğimi söylemeliyim. Keyifle okudum. 

Tabi ki kitaba puanım 5 üzerinden 3,5 yıldız. 🌟🌟🌟/🌟


~~~*~~~
"Bugün sadece kalbimi değil aklımı da çaldın benden. Ben bugün ilk defa nefesin kesilirse yaşamak istemediğimi anladım. "
~~~*~~~ 




Kitabın adı     : Dağ Başında Aşk - 1
Yazarı            : Rabia Gümüş
Seri Bilgisi       Dağ Başında Aşk #1
Yayınevi          : Dokuz Yayınları
Sayfa sayısı     : 533


Kitabın tanıtım yazısı: 

“Güzel seviyorsun,” dedim gözlerine bakarak.
“Güzeli, güzel seviyorum,” dedi.

İnsan yeni bir hikâyeye, biriyle tanışarak ya da yeni bir yere giderek başlarmış. Benim hikâyemde ikisi de vardı. Gittiğim yeni şehirde tanıştığım adamla hikâyem başladı.

Teğmen Emre Kurt...
Zümrüt yeşili gözleri beni her defasında büyülüyordu.
İçine çekildiğim derin bir kuyuydu sanki. O derin kuyu bende keşfetme isteği uyandırıyordu. Bana doğru attığı her adım bir diğerinden daha güçlüydü ve kaçmamı imkânsız hâle getiriyordu. Sonunu göremediğim o kuyuya gözlerimi kapatıp, kendimi bırakma isteğim gün geçtikçe artıyordu.

Askeriyede öğretmenlik yapmaya başladığımda, başıma geleceklerden bihaberdim. Abimin de görev yaptığı bu askeriyedeki öğretmenlik görevi, içerideki haini bulmam için bir araçtı. İçimizde, kapalı kapılar ardında, ihanet eden biri vardı. Açtığım her kapı bir diğerine çıkarken; o kapılardan birinde onu bulmaktan korkuyordum.




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın