1 Nisan 2024 Pazartesi

0 Rabia Gümüş - Dağ Başında Aşk - 2


~~~*~~~
"Savaşlar başlatacak kadar cesur, karşına çıkanı köle edecek kadar zeki ve baş döndürecek kadar güzelsin."
~~~*~~~ 

 

Seri kitapların elimde olması ve peş peşe okuyabiliyor olmak muhteşem bir şey. Dağ Başında Aşk serisinde de iki kitabı da elimdeydi ve peş peşe okuyunca hiç bekleme derdi olmadan kurguyu mutlu sona bağladım. 

Bu arada seri iki kitaptan oluşuyor, askeri kurgu ve her yaş grubuna hitap edebilecek bir kitap. Smut sahneler yok bu konuda da rahat olabilirsiniz. 

Türk adetlerini ve kültürünü bu kitapta bir tık daha fazla görüyoruz, bunun yanı sıra burada da arkadaşlıklarının ne kadar ileri olduğunu ve kardeş olabilmek için kan bağına gerek olmadığını da görüyoruz. Bir de hep asker arkadaşı başkadır derler ya bunu da görüyoruz. 


~~~*~~~
Kurt acısını benim yanımda yaşayamayacak kadar yaralıydı.
~~~*~~~ 


Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; ilk kitabın sonunda Gamze kaçırılmıştı. Emre de onu bulacağına söz vermişti. Gamze'yi kaçıran ilk kitapta hain olarak ikili oynadığını bildikleri ve aslında öldüğünü düşündükleri Sercan olduğu ortaya çıkıyor. Amaçları Gamze'yi öldürmek değil, Emre'ye acı çektirmek. Bu yüzden de bir hafta boyunca Gamze'yi alı koyuyorlar ve vücuduna bir zehir enjekte ediyorlar. Normal şartlarda onu öldüremeyecek ama olası herhangi bir durumda, normal vücut akışının dışında olabilecek herhangi bir şeyde genç kadını öldürebilecek olan bir şeydi. Bunların başında da hamile kalamayacak, doğum yapamayacak olması da vardır. Bütün bunların deneği olarak kullanılan Gamze, bir haftanın sonunda bulunur. Aslında bulunmaz çünkü Emre onu her yerde arar ama hep bir adım yaklaşsa da Sercan ondan birkaç adım daha öndedir. Ancak Gamze'yi Iğdır Devlet Hastanesi'nde olduğu haberiyle rahat bir nefes alırlar. Ancak olaylar asıl şimdi başlamaktadır çünkü gerçekleri öğrendiklerinde, Gamze'nin başına gelenleri... Emre Kurt, intikam istemektedir ve bir ava başlar. O kadrodaki herkesi tek tek avlamaya başlar Emre... Ancak bütün bunların yanında Gamze'nin kendi içinde uğraştığı travma sonrası stres bozukluğu işleri baya zorlamaya başlar. Çünkü geçirdiği sinir krizleri genç kadını oldukça zor anlarda bırakır. Emre bir yandan Gamze için endişelense de bir yandan da intikamını almak istemektedir. Bir de Gamze'yi her daim yanında tutmak ve artık hayatlarını da birleştirmek istemektedir. Tabi bunun yanı sıra Gamze'nin vücudundaki zehri de bir şekilde çözmeleri gerekmektedir. Çünkü Gamze'nin en büyük hayallerinden biri de anne olmaktır... Emre'yi zor bir sınav bekliyor bunun yanında da aşkı için de savaşması gerekiyor. 

Öncelikle şunu söylemeliyim ki kitap direk aksiyona başladı. Zaten ilk kitabı aksiyonda bırakmıştık ve Gamze'nin kaçırılma kısmından başlaması da direk olayların içerisine düştük. 


~~~*~~~
Canımın diğer yarısı olan adam, benim için benimle birlikte savaşıyordu.
~~~*~~~ 


Gamze'nin Sercan'ın yanındayken yaşadıklarını daha detaylı okumak isterdim, o bir haftayı daha detaylı okumak isterdim. Bunun yanı sıra Emre'nin neler yaptığını ve Gamze'yi bulmak için nasıl çabala harcadığını okuduk bu güzeldi. Sadece Gamze tarafından da daha detaylı okumak isterdim. 

Bunun haricinde zehir detayı çok iyiydi bence... kitabın en büyük gizemiydi o. 

Emre Kurt'un neden Kurt dendiğini kitapta gördük. Resmen ava çıktı tek tek avladı hepsini... o kısımlarda güzeldi. Hatta onun o Kurt kişiliği fazlasıyla heyecan vericiydi. 

Gamze'nin Sercan ile olan yüzleşmesi de çok iyiydi tam da Emre'ye yakışan bir kadın gibiydi duruşu. Gitti Emre ve diğerleri gelene kadar intikamını aldı. 

Ercan, Dursun, Uğur, Mert ve Semih'in arkadaşlıkları çok güzeldi. Cidden böyle arkadaşlık ilişkileri okumayı çok seviyorum ve burada okumak çok güzeldi. Zaten bir sonraki kitap da Semih'in dolayısıyla bol bol göreceğiz gibime geliyor ve görelim lütfen 😇


~~~*~~~
"Senin saçlarına bile acı yükleyip, çok sevdiğin saçlarını kesmene sebep olan herkesten hesabını soracağım Gamzeli. Gün gelecek, devran dönecek ve hepsi bir bir yerin altına gömülecek. Kestiğin saçlarını ise birlikte sevin., mutluluk, aşk ekleyerek uzatacağız."
~~~*~~~ 


Gamze'nin ağabeyine patlaması... kızın içinde biriktirdikleri resmen dışına çıktı ama gerekiyordu resmen okurken ben şiştim yeter dedim sonunda Gamze'de patladı iyi oldu. 

Kitabın sonunda mutlu son okumak çok güzeldi. Özellikle de baba bir Emre okumak paha biçilemezdi. 

Kitap ve seri akıcı, sıkmayan ve hızla okunan bir kurguya sahipti. Dolayısıyla da okurken keyif alıyorsunuz. Uzunca bir seri de değil iki kitapla Emre ve Gamze kurgusu bitiyor bu da bir artı bence. 

Yazar bize smut detay vermeden de aşk nasıl yazılır gösterdi açıkçası özlemişim de böyle kitapları çünkü artık her kitapta var ve sadece cinsellik üzerine kurulu aşklar okuyormuşuz gibi hissettirdi 😇 güzel bir değişiklikti benim için.

Askeri kurguları seviyorsanız bence bu seriyi bir deneyin derim. 

Tabi ki kitaba puanım 5 üzerinden 3,5 yıldız. 🌟🌟🌟/🌟


~~~*~~~
İntikam dedi içimdeki alevlerin yaptığı Gamze. İntikam almadan bize bir şey olmayacak. Kurt öğrendiği zaman senin yanında duracak ve hepsinin canını okuyacak. Sen de onun elinden tutuyor olacaksın. Tetiği birlikte çekeceksiniz.
~~~*~~~ 


Kitabın adı     : Dağ Başında Aşk - 2
Yazarı            : Rabia Gümüş
Seri Bilgisi       Dağ Başında Aşk #2
Yayınevi          : Dokuz Yayınları
Sayfa sayısı     : 384


Kitabın tanıtım yazısı: 

“Sen Gamzeli, benim bu hayatta isteyeceğim tek şeysin. 
Hangi gerçek seni benden kopartabilir ki gözlerine yağmur bulutlarını misafir ediyorsun?”

Bir dağ aştım, onunla olmak uğruna savaşlar başlattım ve ihanetin diğer yüzüyle çarpıştım. Çok sevmek değildi bu, severken de ölmekti. Çokça öldüm onun uğruna ve onunla olmak uğruna. 

Şimdi her şey değişti ve kader yeniden yazıldı. 
Silgiyi elime aldım onunla olmayacağım bütün yolları tek tek yok ettim. Kalemi bana verdi ve ben bizim için yeni bir yol çizdim. Eğer çıkmayacaksa tüm yollarım ona neden savaşıyordum ki onun uğruna?




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın