17 Kasım 2012 Cumartesi

2 E.L.James - Karanlığın Elli Tonu


Yorumuma ilk kitaba nazaran bu kitabın çok daha iyi olduğunu söyleyerek başlamak istiyorum. İlk kitap ne kadar cinsellik üzerine kurulu ise bu kitapta o kadar aşk üzerine kurulu...

Yazarın kalemi daha önce dediğim gibi profesyonel değil günlük bir tarzda yazılmış bir kitap ama kurgu ilk kitaba göre daha heyecanlı romantik ve aşk dolu... İlk kitapta Hakim olarak tanıdığımız Christian bu kitapta romantik bir aşık... Tabi Ana'da da değişimler var... Christian'ın içindekileri okumakta güzeli. Yani bunları Ana'ya anlatması... Geçmişini... Öyle olmasının sebebini... 

Kitabın aşk kısmını bir tarafa atarsak heyecan ve adrenalin yüklü olaylarda vardı. Leila olayı başta zaten patlattı ardından Charlie Tango geldi... Ahh Elena'yı (Bayan Robinson) unutmamak gerek...

Evet ilk kitabı çok beğenmemiştim ama ikinci kitabın İngilizce'sini üstün kötü okuduktan sonra bu kitabı almaya karar verdim ve kesinlikle doğru bir karar verdim diye düşünüyorum. Ha yine cinsel sahneler vardı, Kırmızı Acı Odası'nı yine okuduk ama ilk kitapta cinsel haz ön plandayken bu kitabın her satırında AŞK ön plandaydı... Bir erkeğin aşk ile dört dörtlük değişmesiydi neredeyse okuduğumuz. Bu yüzden bu kitabı okuduktan sonra Fifty Shades Serisini tavsiye ederim eğer "yetişkin okuyucu" kitlesine giriyorsanız...

Genel yorumdan sonra kitap içeriğine girmek istediğim noktalar var... Özellikle hoşuma giden yerleri söylemezsem içimde kalır olmaz :)

Leila... Evet bir bela oldu ama Leila'nın Christian ile karşılaştığındaki satırlar gerçekten tüyler ürperticiydi... Her ne kadar Christian ona karşı bir şey hissetmiyor olsa da Leila'nın vücut dili onun Christian'a hisleri oluğunu belli ediyor. Jack'e sinir oldum. Adam resmen asıldı Ana'ya ama Christian haklı çıktı. Şu sidik yarışında da sonuna kadar haklıydı ayrıca Christian'ı bir sidik yarışında görmek paha biçilemezdi.  Christian'ın aşkını itiraf ettiği noktalar çok romantikti. Bir çoğunuz -okumayanlar- alıntılardan bu kitapta Christian'ın Ana'ya evlilik teklifi ettiğini anladınız. Buna dayanarak diyorum ki yeni nesilin deyimiyle on numara bir evlilik teklifiydi. Sonunda Grace'in duyduklarından sonraki tepkisine işte bu be yürü kızım dedirtti. Sonunda küçücük bir kısım başka birinin anlatıyordu o kısmın ben tamamen Jack'e ait olduğunu düşünüyorum. Ve ve ve... şu Ana'nın tabiri ile İtaatkar Özeli araba -ki bu araba Audi A3 oluyor- Christian'ın aldığı araba Saab harikaydı... O kısımları sırıtarak okudum. Çok fazla girdim yine kitap içeriğine... :))

Kitabın konusunu aşağıda belirtiyorum: 

Romantik, özgürleştirici ve kesinlikle bağımlılık yaratıcı
Bu roman dengenizi sarsacak, sizi ele geçirecek ve ebediyen sizinle kalacak
Ruhu yaralı genç girişimci Christian Greyin karanlık sırlarının yıldırdığı Anastasia Steele, ilişkilerine son noktayı koyup bir yayınevinde çalışmaya başlar.
Ama Greye duyduğu karşı konulmaz çekim hâlâ etkisini sürdürmektedir. Grey yeni bir teklifle gelince ona karşı koyamaz. Nihayet her şey daha iyiye gidiyor gibi göründüğü sırada birden geçmişin hayaletleri ortaya çıkar. Anastasia, sorunlu, hırslı ve talepkâr Elli Tonun sinir bozucu geçmişi hakkında, tahminlerinin çok ötesinde şeyler öğrenir ve ilişkileri bir kez daha tehdit altına girer.
Grey içindeki şeytanlarla savaşırken, Ana da hayatının en önemli seçimini yapmak zorunda kalır.
Ve bu kararı tek başına vermelidir...


2 yorum :

  1. Benim kitabım ne yazık ki hala elime ulaşmadı. Ulaşsa bile okuyabileceğimden kuikuluyum malum sınavlar... :) İçerik kısmını okumadım. Bildiğimden daha fazlasını çğrenmek istemiyorum, kitaba da bir şeyler kalsın istiyorum. Bakalım artık :)

    YanıtlaSil
  2. Hani o anlattığın içerik kısmı tıpa tıp benim takıldığım yerler. sidik yarışı :))) gerçketen güzeldi. ve o Leila... Benim orada yani o olay yaşandıktan sonrasında vereceğim tepki, kesinlikle daha Crossfire-Evavari olurdu. Ara ara Ana'ya gıcık olsam da sanırım çok benimsedim onu da. Seviyorum keratayı :) Hele Christian'la uğraşmak çocuk eylemek gibi x)) Çok seviyorum bu seriyi. Yazdığın üç yazının hepsinde de hep aynı içerik kısmına takıldığımı farkettim :)

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın