2 Aralık 2012 Pazar

1 Teresa Medeiros - Bazıları Ateşli Sever


Merhabalar, uzun süredir sizler için bir kitap yorumlama fırsatım olmadı. Ama İnci, sağolsun ki blogumuz da hiç boş kalmadı.

Yorum yazmadığım bu süre içerisinde hiç kitap okumadım mı? Okudum. Ama bunlar İnci'nin zaten yorumlamış olduğu kitaplar olduğu için ancak bu gün yeni bir yorumu paylaşabiliyorum :)

Bazı Ateşli Sever... Kitap gerçekten güzel ve yazarın kalemi de gerçekten iyi diyerek başlayayım yorumuma. Kendi adıma yeni, okunabilecek bir yazar bulduğum için mutluyum. Kitabın dili çok güzeldi. Araya serpiştirilen esprilerden özellikle keyif aldım. Tabii bunu okuyup çok komik bir kitap beklemeyin. Ama yazar ufak esprilerle kitabına renk katmayı gerçekten başarmış.

Aslında hikayenin içinde zaman zaman "ben sanki böyle bir sahne okumuştum" hissiyatına kapıldım. Doğrusunu söylemek gerekirse gerçekten bazı iki üç satırlık kısımları başka ve çok daha deneyimli yazarların kitaplarında da okumuştum. Belki de onları  okuyup çok beğendiği için kullanmıştır diye düşündüm ancak bu benzerliği yine de çok sevdiğimi söyleyemeyeceğim.

Yine de bu kitabın geneli için bir eleştiri değil, küçük bir iki kısım için geçerli bir durum. Onun haricinde kitabın kesinlikle özgün. Kitabın içinde çok tutkulu, yoğun bir aşk olduğunu söylersem doğru olmaz. Evet, sevimli ve merakınızı uyandıracak, hoşunuza gidecek bir aşk var ama belki de kitap, en sevmediğim şekilde, kavuştukları anda bittiği için öyle yoğun bir his bulamadım kitapta.

Bir diğer eleştirim, daha doğrusu sitemim de Connor karakteri ile ilgili. Kitap boyunca kendisinin ortaya çıkmasını bekledim ama yazarımız sağolsun o işi ikinci kitaba bıraktı :) Yine de ilk kitabı bitirişinin cidden zekice ve merak uyandırıcı olduğunu söylemeliyim. İkinci kitap olan Bazıları Hırçın Sever adlı romanını, henüz ilk roman biter bitmez merak etmeye başladım ve umuyorum ki yakın zamanda okuyacağım.

Connor, kitaptaki ana karakter olan Catriona'nın ağabeyi ve tüm hikaye Catriona'nın onu bulmak istemesiyle başlıyor. Anladığım kadarıyla da yazar ikinci kitapta, birincisinin kaldığı yerden devam etmek yerine bu kez Conner karakterinin hayatını işliyor. Sanırım kardeşler ancak üçüncü romanda buluşabilecekler :P Yine de ikinci romandan da umutluyum :D Eh, amma uzun yazdım. Hepsini okuduysanız sağolun var olun diyor, sizi kitabın konusuyla baş başa bırakıyorum.

BAZILARI TEHLİKELİ SEVER... 
Ailesinin onurunu korumaya karar veren İskoç güzel Catriona Kincaid, yurduna dönebilmek için görgü kurallarını ve kendi güvenliğini hiçe sayarak, hem uslanmaz bir hovarda hem de kötü şöhretli bir soylu olan Simon Wescott’un yardımına başvurur. Üstüne üstlük Simon hapistedir.
Catriona, Simon’ın kendisine yardım etmesi karşılığında ona hem para hem de özgürlük vadeder ancak arsız çapkının çok daha ihtiraslı bir ödül istemeye cüret edebileceği aklına dahi gelmemiştir. 
BAZILARI CAZİBELİ SEVER... 
Simon ise yıllar önce karşılaştığı oğlansı kız çocuğunun, dikbaşlı ve son derece çekici bir kadın haline geldiğini görünce hayrete düşer. Kimsenin kahramanı olmayacağına dair ettiği yemine rağmen Catriona’nın şövalyesi olmaya karşı koyamaz. Kuzey İskoçya binbir çeşit tehlike ve macera ile onları beklemektedir fakat gerçek tehlikenin, son derece güçlü bir tutkunun pençesine düşen kalplerini tehdit etmekte olduğunu anlayabilecekler midir?

“Son derece seksi, keyifli, pırıl pırıl ve büyüleyici.”
                                               -Amanda Quick

1 yorum :

  1. Okumak istediğim kitaplardan birisi ve sanırım bu yorumundan sonra da okuyacağım :) İkinci kitabı ile beraber alayım da bari peş peşe okurum :))

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın