20 Ocak 2013 Pazar

18 Sarah Jio - Mart Menekşeleri


Kasım ayında almış olmama rağmen devamlı erteliyordum sonra okuyan arkadaşlarımın ısrarları üzerine okumaya başladım ve ertelediğim her güne acıdım. O kadar harika bir kitaptı ki... Sonu şaşırtıcıydı, olaylar beklediğim gibi gelişmedi ve bu beni hem şaşırttı hem de beğenmeme neden oldu. Ayrıca çeviri çok güzeldi ve geçmişe (günlükte yazılanlara) giden kısımlarda italik yazılması çok hoştu.

Yazarın dili çok sadece ve üslubu da o kadar akıcı ve sürükleyici ki kitabı elimden bırakmak mümkün olmadı, yolsa evde her an her dakika okumak istedim.

Geçmişle günümüzdeki hikayenin birbiri ile olan ilişkisi hayret uyandırıcı bir kurguyla yazılmıştı ve sonunda insanın yüzünde bir tebessüm oluşuyordu. Kitapde devamlı "Kaybolan Yıllar" adlı bir kitaptan bahsediliyordu ve acaba böyle bir kitap var mı diye düşünmeye başlamıştım hatta varsa alıp okumayı bile düşünüyordum ama sonra yazarın adının açıklanması ise şok olmama neden oldu. Elliot'un odasında da vardı o kitap...

Gerçekten bu kitap nasıl anlatılır bilemiyorum. Ben çok beğendim ve her satırından da zevk alarak sıkılmadan okudum. Tavsiye ederim mutlaka okuyun çok beğeneceksiniz şüphem yok.

Kitabın konusunu aşağıda belirtiyorum:


"Bir kadının yüreği sırlarla dolu bir denizdir… 
Gerçek aşkı yaşadığına inanan ünlü yazar Emily Wilson, kocasının başka bir kadını ona tercih ettiğini öğrenince, hayal kırıklığına uğrar. Tüm bu olanlara rağmen yine de tek bir damla gözyaşı dökmez. 
Büyük yengesi Bee, Mart ayını Bainbridge Adası’nda geçirmesi için onu davet eder. Emily ruhunda açılan yaraların iyileşmesi umuduyla, bu teklifi kabul eder.  
Adanın mistik havasıyla huzuru yakalamaya çalışan Emily, 1943 yılında yazılmış kırmızı kadife kaplı bir günlük bulur. Bu günlük onu geçmişin tozlu sayfalarına hapsolan gerçek bir aşk hikâyesine ve altmış yıllık bir aile sırrına götürecektir… 
Umudun, hüznün ve pişmanlığın bir arada işlendiği büyüleyici bir roman… İlk kitabı Mart Menekşeleri ile Library Journal En İyi Kitap Ödülü’ne layık görülen Sarah Jio, insan kalbinin, ne kadar hatalı olursa olsun sevdiklerimizi her zaman affedeceğini eşsiz bir dille anlatıyor. "



18 yorum :

  1. çok ilgince benziyor, 10000000000. olarak ekliyorum listeme:)

    YanıtlaSil
  2. Bence daha öncelere alın listenizde çünkü gerçekten zevk alacaksınız okurken :)

    YanıtlaSil
  3. konusu çokk güzel gözüküyor..
    evet insan kalbi özellikle de biz kadınların kalbi bir şekilde hep affediyor karşımızdaki kişileri :(

    YanıtlaSil
  4. ben de yeni bitirdim yağmur sonrasını okuduktan sonra dönüp mart menekşesine bakmalıyım dedim inanılmazdı çok sevdim. o kitap dön dolaş gel kaybolan yıllar benim de okumak istediğim bir kitap.

    YanıtlaSil
  5. Sanirim ben biraz geriden takip ediyorum :( ilk böğürtlen kışını okudugum ve hayatimda okudugum en guzel kitap listesinin basini almisti arkasindan mart menekselerini okudum ve hala etkisindeyim herkese tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  6. ben mart menekşeleriyle başladım sarah jioyu okumaya. güzel bir kitap ama edebi değeri yok. sadece kurgusu iyi, kadınların hoşlanabileceği bir kitap..

    YanıtlaSil
  7. ben mart menekşeleriyle başladım sarah jio'yu okumaya. diğer iki kitabını da aldım okuyacağım ama şunu söylemeliyim ki kitap hoş vakit geçirmenize yardımcı olmak dışında çok fazla bişey sunmuyor. edebi değeri ise nerdeyse hiç yok.

    YanıtlaSil
  8. ben mart menekşeleriyle başladım sarah jioyu okumaya. güzel bir kitap ama edebi değeri yok. sadece kurgusu iyi, kadınların hoşlanabileceği bir kitap..

    YanıtlaSil
  9. Ben de kitabı beğendim.Edebi değeri açısından Hilal Biten hanıma katılıyorum.

    YanıtlaSil
  10. Kitabı ben de beğendim.Fakat, edebi değer açısından Hilal BİTEN hanıma katılıyorum.

    YanıtlaSil
  11. tatilde yanınıza alabileceğiniz pembe dizi vasfında eğlenceli bir kitap

    YanıtlaSil
  12. Gerçekten öyle bi kitap var ama turkceye cevrilmemis sanırsam hiçbir yerde bulamadım

    YanıtlaSil
  13. Peki orijinal ismi nedir kitabın?

    YanıtlaSil
  14. Kaybolan yıllar kitabının Orjinal adı ne yazar ı falan kim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazarın adı: Margaret Ayer Barnes
      Kitabın orijinal adı: Years of Grace

      Sil
    2. Kitabı aradım bulamadım. Pdf versiyonu varmı?

      Sil
    3. Burada kitap pdf leri yok, pdf kitap paylaşma platformu değiliz. İnternette var mı bilgim yok. Ama yazarın bazı kitapları yeni basım yapıyor belki bu da yapar

      Sil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın