21 Ekim 2013 Pazartesi

0 Deborah Simmons - Son DeBurgh


The DeBurgh Serisinin son kitabı "Son DeBurgh" bitti. Nihayet 7 kitaptan oluşan bir seriyi bitirmiş bulunuyorum. Takip ettiğim serileri bitirmiş olmanın verdiği tatmin hissi kadar güzel bir duygu yok yalnız :)

Yazarın kalemine değinmeyeceğim, yedi kitabını da okuduktan sonra kalemini sevdiğimi tahmin ediyorsunuzdur. Bu yüzden direk kitap yorumuma gireceğim :)

Serinin en durağan kitabı olarak "Kara Şövalye DeBurgh" demiştim ama yanılmışım bu kitap ondan da durağan geldi. Nerede ilk kitaplardaki hareketlilik. Sanki serinin sonuna doğru kurgu da bitmiş gibi durgunlaştı seri. Yazar neden öyle bir şey yaptı bilmiyorum :(

Neyse... Kitabın kapak tasarımına hayran kaldım. Bu tür tasarımlar tarihi aşk romanlarında çok hoşuma gidiyor :)

Kitabın konusunu arka kapak yazısından anlamak pek mümkün değil bu yüzden kısaca değinmek istiyorum. 

Nicholas DeBurgh, yardımcısıyla beraber yolculuk ederken Tapınak şövalyelerinden biri olan Gerard'ın saldırıya uğramasına denk gelir ve Gerard Nicholas'tan bir söz alır derken Nicholas Gerard'ın kız kardeşi Emily'e yardım etmeye başlar. Emily'i ilk başlarda erkek kıyafetleri ile görünce genç bir delikanlı zanneder ve daha sonradan bir kadın olduğunu anlar. Bu süre zarfında birbirleri arasında bir etkileşim olur. Derken olaylar ilerlemeye başlar... 

Hmm... sanırım en kısa yorumum bu kitaba oldu. Bence orta kararda bir kitaptı... Dediğim gibi serinin son kitabıydı ve en durağan kitabı oldu. Normalde serinin son kitapları bomba etkisi yaratır ama bu öyle olmadı ne yazık ki. 

Seriyi tavsiye ederim ben zevkle takip ettim her ne kadar son kitaplara kadar ilk kitaplar kadar heyecanlı olmasa da. :) eğer tarihi aşk romanlarını seviyorsanız bu seriye el atabilirsiniz :)

The DeBurgh Serisinin Kitapları:
Kitabın arka kapak yazısını sizlerle aşağıda paylaşıyorum: 
Emery Montbard, erkek kıyafetine bürünür ve muhteşem şövalye Nicholas DeBurgh'dan yardım ister. Onu tanıdıkça hayatındaki eksikliğin farkına varır. Ünlü bir aileden gelen Nicholas DeBurgh'un onuru, gizemli yol arkadaşının baştan çıkartan kıvrımları ve parlak mavi gözleri yüzünden ciddi bir sınav geçirmektedir. İkiz kardeşi Gerard'ı bulmak için yardım etmeye söz verdiği Emery'nin, sonunda genç bir kız olduğunu anladığında, Nicholas'ın üstünden büyük bir yük kalkar. Ama bu kez de onun çekiciliği ile baş etmek zorundadır. Çünkü Nicholas'ın da yardımcısı Guy'dan başka hiç kimsenin bilmediği, karanlık bir sırrı vardır.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın