16 Eylül 2014 Salı

6 Eda Tuzcalı - Sadece Seni Sevdiğimi Söylemek için Aramıştım


Değişik kapak tasarımı ve konusu, ilginç kurgusu ile bir Türk yazar daha kendini göstermiş bulunuyor! :) 

Öncelikle Eda Tuzcalı, bu kitabında akıcı bir kalem kullanmış ve okuru sıkmadan gereksiz detaylara girmeden de kurguyu tamamlamış. Her şeyi tadında bırakmış, gereksiz uzatmamış ve sonunda okurun yüzünde gülümseme oluşturacak şekilde yazmış kitabı...

Ama...

Bu demek değil ki kitap dört dörtlük! Hayır... eksikleri vardı bence...

Konunun güzel olduğunu söylemiştim, bu konu duyguları daha çok hissettirilecek şekilde yazılsaydı o zaman daha etkileyici bir kitap ortaya çıkardı.

Sude, Mert'le telefon konuşmalarından etkilendi ama arkadaş sadece iki kelime konuşmayla nasıl aşık oldu... hadi aşık oldu da bunu niye damdan düşer gibi anladı! Hadi Sude'yi geçtim, Mert sen nasıl hiç görmediğin tanımadığın bir kıza, sadece bir iki söz ettiğin kıza aşık oldun! Hadi aşık oldun ama hangi ara aşık oldun?

Hadi bunları da bir kenara bıraktım diyelim... O zaman bu ikisinin konuştukları 6 ay ne çabuk geçti? Abi bir durun ya!!!

Hadi Sude ve Mert'i geçtim... Gelelim Kaan ve Ceylin'e... arkadaş kız iki sefer hayır dedi Kaan kızın peşine düştü sonra bir baktık bunlarda ateş bacayı sarmış!!!

Her şeyi unuttum! Tamam kabul aşık oldular! Sude ve Mert ne çabuk sorunları çözdüler yav... Bir durun! Sakin olun! Azıcık duyguları konuşturun!

Yalnız bakın kitap kötüydü demiyorum! İlginç bir konusu vardı ama duygudan yoksun yazılmıştı. Bu kitapta karakterlerin duyguları biraz daha ön planda tutulsa... duyguları daha hissedilir olsaydı kitap muhteşem bir kurguya sahip, çok iyi bir aşk romanı olabilirdi. Bu şekilde sadece okura iyi vakit geçirtecek, biraz eğlendirip, biraz sinirlendirecek, arada gülümsetecek, zaman zaman azıcık romantizm hissettirecek bir kitap modunda!

Yazarın sanırım ilk kitabı, dolayısıyla bu tür şeyler olabiliyor. Her zaman ilkler mükemmel olmuyor ne yazık ki... Bundan sonraki kitaplarında duygulara biraz daha önem verirse daha iyi olacağının kanaatindeydim.

Kitabı da eğer, sıkıntı stresten uzaklaşmak, keyifli vakit geçirmek, hafif dikkat gerektirmeden okunacak bir kitap arayışındaysanız tavsiye ederim.

Ben şahsen bu kitaba 5 üzerinden 3 verirdim... O da ilgi çekici konusu ve okurken keyifli zaman geçirdiğim için :)

Kitabın arka kapak yazısı: 
"Öpmeye doyamayacağım bir kadınla karşılaşmadım." 
Su, tez konusu olarak bir telekız olmayı seçti; tanımadığı erkeklerle 6 ay boyunca telefonla konuştu, onların dertlerini dinledi, yol gösterdi, fantezileriyle onları mutlu etti. 
Konuştuğu erkeklerin kimisi kendine çok güvenliydi. Ama içlerinden birisi (Mert), hiç konuşmuyor sadece Su'nun sesini dinliyordu Birkaç konuşmadan sonra; Mert utangaçlığını yavaş yavaş üstünden atmaya başladı, kendinden bahsediyordu; Su ise kuralları gereği kendisi ve hayatı hakkında hiçbir ipucu vermiyor; tıpkı bir telekız gibi davranıyordu 
Gün geçtikçe Mert, hiç görmediği bu genç kadına tutkuyla bağlandı. Onu görmek, ellerini tutmak, teninde ellerini dolaştırmak, kokusunu hissetmek istiyordu Ama Su, sadece bir oyunun içindeydi; bu gerçek değildi Mert'in son sözü ise şuydu: 
SADECE SENİ SEVDİĞİMİ SÖYLEMEK İÇİN ARAMIŞTIM 
O günden sonra, Su'ya artık ulaşamaz oldu. Peki ya kader onlara bir şans daha verse, bu kez sesleri değil; gözleri buluşsa, birlerini tanırlar mıydı? 
"Aynı gökyüzünü paylaşmadığımızı biliyorsun değil mi?" 
"Sana kendi gökyüzümü göstermeyi isterdim."
Kitabı satın almak için: Kitap Sihirbazı

6 yorum :

  1. Ben de bu ara her yerde görüyorum bu kitabı... Konu gerçekten farklı ama sen duygudan yoksun diyorsan ben hiç beğenmem sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahaha bence de senin gibi zor beğenen biri beğenmez bence. Ama konu cidden çok değişik birazcık duygu katılsaydı çok güzel bir kitap olurdu =)

      Sil
  2. Himm kafam karisti simdi 😕 sepetimden cikarayim bariiii .

    YanıtlaSil
  3. Bence Kocan Kadar Konuş gibi sade bir kitap. :) Yorum için teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  4. Benim anlayamadığım madem bu kadar beğenmediniz neden 5 üzerinden 3 verdiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kitabı beğenmedim demedim yalnız, sadece eksikliklerinden bahsettim, bu eksikliklerde de uzunca bir şekilde bahsettim. Duygudan yoksundu anlatım, keyifle okunacak bir kitap ama hiçbir duygu anlamında bir şey hissettirmiyordu! Bunu beğenmedim olarak algılamayalım lütfen. Okurken keyif aldım, eğlendim de zaman zaman bu yüzden 3 verdim. Benim için beğenmedim dediğim kitaplar daha azına denk gelir.

      Sil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın