24 Eylül 2014 Çarşamba

5 Raine Miller - Çırılçıplak [ Blackstone Serisi #1 ]


Ethan James Blackstone ile tanışanlar kabilesine bende dahil oldum. :)

Öncelikle, kapak tasarımına bakıp da, "ha bu erotik bir kitap, almasam daha iyi olur" diye düşünen okurlar size söyleyebilirim ki bazen dış görünüş yanıltıcı olabilir. Evet içerisinde erotizm vardı ama hangi aşk kitabında yok ki? Artık neredeyse bütün aşk romanlarında sevişme sahneleri 'fazlasıyla açık' bir şekilde anlatılır oldu! Erotizm üzerine kurulu kitaplar erotik oluyor ama aşkın içerisinde sevişme sahnelerinin olması bende o kitabı erotik kategorisinden çok aşk kategorisine sokuyor o kitabı. En azından benim için öyle!

Bu kitapta aşk romanıydı ve içerisinde her aşk kitabında olduğu gibi sevişme sahneleri vardı sadece diğerlerine nazaran son zamanlarda karşılaştığımız şekilde anlatılmıştı, yüzeysel geçilmemişti o kısımlar.

Kapak tasarımından dolayı çoğu kişi kitabı yanlış değerlendiriyor bence bu yüzden açıklama gereği duydum bunu. Ayrıca neden böyle bir kapak derseniz, kadın karakterimiz Brynne Bennet, modellik yaptığı bir arkadaşına bu şekilde poz veriyor ve bu poz sergileniyor... Zaten her şeyin başlangıcı olan fotoğrafta bu... O yüzden de kapağın bu tasarımda olması tam on ikiden atış olmuş!

Neyse bu kadar açıklama yeter, kitabın konusuna kısaca değinecek olursak, Ethan Brynne ile sergide tanışıyor, daha doğrusu onun bu resmini satın alıyor ardından tanışıyorlar ve aralarındaki çekime karşı koyamayıp bir ilişkiye başlıyorlar. Ancak bu kadar basit değil. Brynne kendi sırları var ve Ethan'ın ise çok daha büyük bir sırrın içerisine gömülmüş bir durumda. Brynne bu sırrı öğrendiğinde bakalım Ethan'la beraber olmaya devam edecek mi? Aslında bu kısmı diğer kitapta göreceğiz ya neyse...

Çok fazla detaya girmek istemiyorum çünkü kitap zaten kısacık bir şey detay versem okumanıza gerek kalmayacak, susup geçmek de istemiyorum çok fena kararsızlık içerisindeyim. Yine de kendimi tutamayıp bir iki şeyden bahsedeceğim sanırım =) Beni bilirsiniz çenemi... pardon parmaklarımı yorumlar söz konusu olduğumu tutamam ;)

Her serinin ilk kitabında olduğu gibi bunda da bir konuya giriş kitabı olmuştu. Ethan'ı Brynne'ı tanıdık. Karakteristik özelliklerini üç aşağı beş yukarı gördük. Yaşam tarzlarına ve duygularını belli etme modlarına tanık olduk. Gerçi Ethan en açık olandı bence... bir erkeğin bu kadar açık duygularını belli etmesi... şimdiye kadar okuduğum kitaplarda bir ilkti. :))

Bir neyse daha ;)

Bir şeyden bahsetmek istiyorum sizlere.

Şimdi hayal edin!

Yakışıklı, top sakallı, derin bakışları olan mavi gözlü,süper zengin, kendi şirketinde CEO olan, kaslı, uzun boylu bir adam... Hayal etmek zor değil böyle birini...bir de bu kişiye yandan gülüşler atan seksi bir hava katın!

Bu adamın bir de "bebeğim" diye hitap ettiğini düşünün!

Bu şekilde bakıldığında her şey normal görünüyor hele ki bebeğim demesi insanın içini eritecek cinsten ama inanın bana değil! Böyle bir adamın 'bebeğim' demesi... okurken komik oluyor yav! Bu yabancı erkekler bu kelimeyi amma kullanıyorlar, daha önce hoş görünürdü gözüme ama... hadi ama bu kitapta Ethan James Blackstone'a hiç yakışmadı bu kelime ya!!! Her, Brynne'a bebeğim diyişinde komik geldi bu sözcük! :)) belki de ben takıldım bilemiyorum ama şahsen adamın kalıbına yakıştıramadım! :D

Yalnız bu kötülemek değil, sadece adama yakışmayan bir şeyden bahsetmek istedim :)

Tamam tamam susuyorum ;)

Bu arada demeden geçemeyeceğim yazarın dili cidden akıcı ve hafifti. Kitabın bittiğini kapağı kapattığında fark ediyorsun. Zaten kısacık bir şey,  bir de akıcı bir üslup olunca, ne okuru yoruyor ne de sıkıyor. Bu konuda çok beğendim.

"Ben bir aşk romanı okuruyum!" diyorsanız bu kitabı bir tadın derim ben ;)


The Blackstone Affair Serisi'nin kitapları:
Bu dört kitap da Ethan & Brynne ikilisini konu alıyor. 



Orijinal adı     : Naked
Yayınevi          : Yabancı Yayınları
Çevirmen        : Tuba Özkat
Sayfa sayısı     :  218

Tanıtım yazısı: 

Çırılçıplak bir tutku. Gizlenen gerçekler. Unutmayacağınız bir aşk.

Londra Üniversitesi'nde sanat eğitimi alan Amerikalı bir öğrenci ve yarı zamanlı bir fotomodel olan Brynne Bennet, yaşadığı trajediye rağmen hayatını yeniden bir düzene sokmuştu. Ta ki başarılı işadamı Ethan Blackstone, Brynne'in çıplak fotoğrafını satın alana kadar...

Ethan, Brynne'i yatağında istiyordu ve onu orada tutmak için ne gerekiyorsa yapmaya hazırdı. Onun dominant karakteri, Brynne'i hem çekiyor hem de korkutuyordu. Ancak bu ilişkide sırlar söz konusuydu. Hem de oldukça büyük sırlar… Ethan'ın ona duyduğu tutku, Brynne'i kurtarmaya yetecek miydi; yoksa aralarındaki sırlar ikisini de yok mu edecekti?





Kitabı satın almak için: Kitap Sihirbazı

5 yorum :

  1. Alınganlığım mı üzerimde? Sayfada kapağa kızdım diye bütün açıklamaları üzerime aldım, bol ünlemli falan.

    Açıkçası kapak beni fazla fazla itiyor. Büyük konuşamam, ne olacağı belli olmaz ama birkaç alıntı beni çekse de kitabı okumayı düşünmüyorum. Çünkü, kitabın içeriği oynasın oynamasın, kapak ve arka kapak yazısı direk olarak "Seks satar" teorisine, hatta artık kanıtlandı bence ki bu yüzden "kuralına" oynuyor ve bu benim için çok rahatsız edici boyutlara geldi. O yüzden kimseyi etkilemeyeceğini bilsem de kişisel olarak tavrımı alıyorum. Eski düzende gitseydik ve söz hakkım olsaydı (tam olarak doğru tabir mi artık bilmiyorum) çekilişe de olumsuz bakardım.

    Yabancı yayınlarını seviyorum aslında ama bu cık. Cık da cık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üzerine alınma sadece genel olarak kapağa ön yargılı olanlara karşı bir açıklamaydı sana karşı değildi :) Evet seks satar şuanda çok gündemde neredeyse bütün yayınevleri için ama yine de bir kapak ve tanıtım yazısı bu yönde de olsa aşk romanlarının bu tür gösterimle sönmesi içime sinmiyor bu yüzden de açıklama gereği duydum.

      Ayrıca dediğim gibi dışa bakıp yargılamamak gerek, buna çok şahit oldum o yüzden güzel bir aşk hikayesini sırf kapak yüzünden de bence heba etmemeliyiz ;)

      Yabancı'yı bende seviyorum ayrıca :D

      Sil
    2. Vallahi sonunun geleceğini düşünmüyorum ama yayınevlerinin bu mantıktan sıyrılacağı gün için de sabırsızlanıyorum.

      Sil
  2. Alip okuyayim da kapak gercekten sorun yaa. ciltleyip okumam gerek. cünkü her seyi sorma ve merak etme döneminde olan ogluslarima durumu aciklamak zor olacak. önce cilt arayayim ben :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyyy evet oğulların için sorun bu durum ne yazık ki, onlar uyuduktan sonra da okuyabilirsin ;) Olmadı cilt fena fikir değil =)

      Sil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın