2 Kasım 2014 Pazar

2 Selvi Atıcı - Kimliksiz (Kayıp Şehir #1)


Sonunda meşhur Deryal ile tanıştım. Samimiyetle söylüyorum ki tanışmadıysanız henüz en kısa zamanda tanışın!

Selvi Atıcı, daha öncelerden internet dünyasında yazılarını yayınlayan ve daha sonrada Müptela Yayınları tarafından keşfedilip kitabı basılan yazarlarımızdan.... Ne cevherler varmış diyorum... İyi ki yayınevi kendisini görmüş ve kitabını bizlerle, okurlarla buluşturmuş!

Akıcı, sürükleyici, zaman zaman heyecanlı zaman zaman da duygusal bir şekilde sayfalarını çevirdiğimiz bir kitap Kimliksiz.

Okuduğunuz her satırdan bir haz alacaksınız, her sayfayı merakla çevireceksiniz... Bunun garantisini veriyorum.
Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Deryal, kimliğini, ailesini bilmeyen, sokaklarda büyüyerek kendi çabalayarak bir yerlere gelmiş bir adam. Burcu ise, Deryal'le gece kulübünde yolları kesişen bir genç kız. Kitap aralarındaki ilişkinin boyutunun değişmesin, aşkın filizlenmesini konu alırken saklanan sırların oluşturduğu tehditleri, kırgınlıkları, çaresizlikleri de anlatıyor. Üstelik bununla kalmıyor, Deryal'in sağ kolu Adem'e de dokunuşlar yapıyor... Arkadaşlık ilişkilerine de değinirken hafiften mizahi bir kaleme geçerek eğlendiriyor ama bir yandan da duygusal yoğunlukla yaşanan acı olaylarda okuru hüzünlendiriyor.

Tek kelimeyle mükemmel bir kurgu ve kitaptı!

Dikkat!! Aşağıdaki alıntı kitap içeriğine fazlasıyla girmektedir. Rahatsız olan okumasın :)


~~~~~~***~~~~~~

Adem başını geriye çekip Şirin'e baktı. "Seviyorum lan seni," dedi nefes nefese. Uzun zamandır içinde tuttuğu kelimeler dudaklarından fırlayıp gidince, sözcükler ona bir an için yabancı gelmişti.

Şirin'in gözleri fal taşı gibi açıldı şaşkınlıkla. "Ne?"

"Çok seviyorum seni," dedi Adem, sözcüklerin dudaklarından bu kolay ve kayarcasına çıkmasına şaşırıyordu.

Şirin'in yüzünde şaşkın bir gülümseme belirdi, "Ge... gerçekten mi?" diye sordu çocukça.

Adem alayla, "Yok. Şaka yapıyorum," dedi ve tekrar genç kızın dudaklarına yapıştı.

...

"Bu kadar zamandır beni neden üzdün o zaman?"

Adem bıkkın bir iç çekti. Genç kızın omuzlarını serbest bıraktı ve doğrulup ayağa kalktı. Şirin'e tepeden baktığında gülümsedi. "Çok miniciksin," dedi ve yanına oturup gözlerinin içine baktı.

"Sen geç geldiğinde ya da hiç gelmediğinde uyuz oluyorum. Ağzını burnunu kırasım geliyor. Fiyakayı bozdurmamak için de soramıyorum. Ve bu da seni görünce daha da çok öfkelenmeme yol açıyor." Adem, ona göz kırptı. "Anlaşılmayan bir şey?"

Şirin onun gözlerine, içinde saklayıp büyüttüğü sevgiyle baktı. "Anladım," dedi sesindeki heyecanı bastırmak için uğraşmayarak. Ve bir anda Adem'in boynuna atıldı. "Seni seviyorum," diye ekledi fısıltıyla.

Adem gülerek, "Doğrudur. Sevilecek bir adamım ben," dedi ve kızı kendinden uzaklaştırıp tekrar gözlerine baktı. "Harbi mi?" diye sordu sonra boğuk bir sesle.

"Harbi."

~~~~~~***~~~~~~



Şimdi diyeceksiniz ki bu kız Deryal dururken neden Adem'den bu kadar uzun bir alıntı paylaştı. Hemen açıklayayım "ben Ademciyim, yemişim Deryal'i". Kısacık ama öz bir açıklama oldu :D

Beni yan karaktere aşık eden nadir yazarlardan biri oldu Selvi Atıcı. Evet Deryal, tam bir aşık olunacak erkekti ama Adem... ahhhh.... şimdi ona ilan-ı aşk edersem takipçiler diyecek yine mi aşık oldu bu o yüzden etmiyorum ama Adem'in bir kitabı olsa sabah akşam yemeden içmeden okurdum Adem'i o kadar yani :))

Neyse, çok uzatmayayım.

Ben kitabı cidden çok beğendim ve her sayfasını zevkle okudum. Hatta uzun zaman önce bitirmiş olmama rağmen bittiğini sindirmem uzun sürdü hala elime alıp ara ara okuyorum hoşuma giden yerlerini.

Selvi Atıcı, kitaplarını takip edeceğim yazarlardan biri oldu. Sizlere de öneririm okuyun bu kitabı!

Ahh bir de Kimliksiz kitabı için yapılmış olan videoyu da aşağıda paylaşıyorum ben çok beğendim :))

Kayıp Şehir Serisi 



Kitabın adı           : Kimliksiz
Yazarı                   : Selvi Atıcı
Seri / Sıralaması  : Kayıp Şehir #1
Yayınevi               : Müptela Yayınları
Sayfa sayısı           : 520

Kitabın tanıtım yazısı: 

"Seni sevmekten nasıl vazgeçebilirim ki? Ben geçsem bile kalbim vazgeçmez..."

Deryal Yiğit, nam-ı diğer Kimliksiz... Kirli geçmişiyle, acımasızlığıyla, kadınlara değer vermeyişiyle bilinen karanlık bir adam... Garip takıntıları ve sadece kendine sakladığı sırlarıyla kendi çöplüğünden yarattığı krallığında hükümdarlığını süren Deryal'in hayatına Burcu bomba gibi düşmüştü. 

Burcu, Deryal'in yeni takıntısı mı, yoksa hayatının yörüngesini tamamen değiştirebilecek olan tek kadın mıydı? Sırları ve çözemediği sorunlarıyla Deryal'in hayatına girmek zorunda kalan Burcu, omuzlarına binen tonlarca yükün arasında aşkı kaldırabilecek miydi?




Kitabı satın almak için: kitapyurdu.com








2 yorum :

  1. Kitabın konusu harika ve yayın akışı bana FMArsal'ı hatırlattı. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece anımsatmakla kalıyor benzer tarafları yok ;) ikisi de bambaşka, farklı harika kalemler :))

      Sil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın