30 Ekim 2015 Cuma

2 Öykü Odabaş Kanneci - İntikamın Sırrı (Sır Serisi #1)


~~~*~~~
"Bana zarar vermeyeceksiniz, öyle mi? Beni çoktan öldürdünüz, haberiniz yok sizin. 
Artık tetiği siz mi çekeceksiniz Zafer mi? Tek soru bu."
~~~*~~~

Bu kitabı bana şiddetle öneren bir kuaföre sahibim :) ciddiyim bakın :) bir gün kızcağızın elinde bu kitabı gördüm anlata anlata bitiremedim ve içimdeki merak meydana çıktı ve okudum bir çırpıda. Güzeldi... eksileri vardı elbette ki benim özellikle hoşlanmadığım bir şey daha vardı ama kurgu olarak... çok güzeldi. Detaylı bir şekilde açıklayacağım her sözümü :D

Öykü Odabaş Kanneci, oldukça merak uyandırıcı bir kurgu yeteneği var yazarın, karakterlerin tarifi, olayların gidişatı ve kurgu bütünlüğü çok iyiydi. Anlatım da fena değildi sadece tek bir kişi tarafından anlatım yoktu. Yani demek istediğim anlatım bir Toprak bir Duru bazen diğer karakterler tarafından anlatılıyordu ve bu bir uyarı yapılmaksızın değişiyordu. Hadi onu da geçtim sayfalarca anlatım sonra değişim de olmuyordu zaman zaman bu durum açıkçası okurken beni rahatsız eden tek şeydi.



~~~*~~~
"Sana asla zarar vermem. 
Veremem. 
Bir insan, kendi kalbini kendi elleriyle acıtabilir mi?"
~~~*~~~

Beni bilirsiniz, takip eden az çok neden hoşlanıp neden hoşlanmadığımı çözmüştür. Anlatım arasındaki geçişler, çok sık geçişler özellikle beni çok rahatsız eder kitabı okurken. Şu kitap... şu kurgu ya sadece Toprak ya da sadece Duru tarafından anlatılsaydı nasıl olurdu diye düşünüyorum da... daha etkileyici olurdu kesinlikle. Ya da sadece yazar tarafından anlatım... işte o kitabı doruk noktasına taşırdı! Çünkü kurguyu beğendim ben... güzeldi. Tek takıldığım anlatımdaki geçişler oldu.

Kitabı eleştirebileceğim tek şeyi de söyledikten sonra gelelim beğendiğim kısımlara... belki bir çok yazarın es geçeceği işkence kısımları ve bundan haz alınması ya da rahatsız olunması kısımlarını yazar çok güzel anlatmıştı. Açıkçası okurken gözümün önünde çok rahat canlandırabildim ve detaylarla ve duygularla bir okur olarak beni tatmin etti.

Karakterleri sevdim... hemde çok sevdim. Özellikle ortak bir acının bir araya getirdi bu genç adamların hayata karşı duruşları, karakterleri ve kendilerini yetiştirmiş olmaları... süperdi.! Hayranlık uyandırdı bende!

Sanırım ilk defa bir yorumun sonuna kitabın konusunu yazacağım ama kaptırdım gitti işte :D

Kitap; küçük yaşlarda aynı sebepten ailesini kaybeden beş genç adam ailesinin intikamını almak için katilin kızını kaçırırlar. Kıza kendilerince işkence yapıp videoyaya kaydedecek ve babasına göndereceklerdi ancak işler tahmin ettikleri gibi gitmedi. Vicdanlarına yenik düşerken Toprak kalbine de yenik düştü. Duru'nun masumluğu, yalnızlığı ve güzelliğine kapılan Toprak kalbine söz geçirmeye çalışsa da duygularına karşılık alacağını bilmenin verdiği düşüncelerle savaşmayı bırakır ancak... ne yazık ki Duru'nun babası onların peşini bırakmamaya karar vermiş ve her şeyi gözden çıkarmıştır.

~~~*~~~
"Ah yavru kedi. Ben seninle ne yapıcağım?"
"Çok seveceksin. Hep yanımda uyuyacaksın, elimi hiç bırakmayacaksın, hiç kızmayacaksın, hiç korkutmayacaksın."
~~~*~~~

Aşklarını yaşamaya hevesli olan Toprak ve Duru, yanlarında olan ve kardeşleri haline gelen diğer dört adamla geçmişin intikamını almaya ve mutlu olmaya çalışmalarının hikayesi...

Kurgu ve karakterleri beğenmenin verdiği duygularla yazarın ikinci kitabını da okuyacağım. Ancak dediğim gibi anlatımda biraz sorun yaşadım ancak idmanlı olduğumdan ikinci kitap Tutkunun Sırrı'nda aynı bocalamayı yaşamam diye düşünüyorum.

Sır Serisi Kitapları:

Kitabın adı      : İntikamın Sırrı
Kitabın yazarı : Öykü Odabaş Kanneci
Seri bilgisi        : Sır Serisi #1
Yayınevi           : Postiga
Sayfa sayısı      : 464

Kitabın tanıtım yazısı :

Wattpad'in en çok okunan yazarı Öykü Odabaş Kanneci'den!

Bir adamın çocukluğuyla büyüyen bir intikam için yapabilecekleri hakkında bir fikriniz var mı? Toprak'ın intikamı dinecek gibi değildi. Çocukluğu elinden alınan bir adamdı o. Acılarla büyüyen kardeşi ve arkadaşları ile birlikte sır dolu intikam planlarını uygularken, gerçekten suçlu olanı mı cezalandıracaktı peki? Herkesin bildiğinden başla bir çocukluk geçiren Duru, bu intikamın tam ortasında asıl intikamı alınacak kişi olabilir miydi?

Tüm bu soruların ve imkânsızlığından büyük bir tutkuyla birbirine çekilen büyük bir aşkın cevaplarını bu romanda okuyabilirsiniz. Bittiğine üzüleceğiniz bir romanı rafa kaldırırken kahramanlarının aklınızda kalacağından eminiz.

"Farkındaydım kızın halinin, ama ateş saçan masmavi gözleri ve çelimsiz vücudu ile beş adama karşı böyle bir çıkış yapınca, üstelik işkencecisi olmuş beş adama… hayattan ne kadar vazgeçmiş olduğunu gördüm. Ve bu tarif edemediğim şekilde içimi çok acıttı. Kızı kırıp parçalara ayırmış ve tüm dünyasını elinden almıştık. Şimdi de eşek gibi, elimizden geldiğince tamir edecektik."

2 yorum :

  1. MErhaba :)

    Çokgüzel yorumunuza yeni denk gelmiş olmanın hüznündeyim...

    İşin aslı, karakter geçişlerininbelirsiz olduğunu söylediğiniz anda anladım ki sorunlu çıkan ve editör düzenlemesinden geçmemiş ilk baskılardan elinizde var ve bunun için çok üzüldüm. Çünkü sadece karakter geçişlerinde, aslında kitabın Wattpad'de yayınlanan orijinalinde bulunan isimlerin silinmiş olmasına ek, yazım denetiminde de sorun vardı :( Keşke daha kaliteli olan ve hissettiğiniz eksikliklerin yok edildiği sonra basımlardan birine denk gelmiş olsaydınız eminim çok daha keyif alarak okuyacaktınız :(

    Şu noktada, elinizdeki sorunlu baskıya rağmen aslında kitabın özünü gördüğünüz için çok teşekkür ederim :)

    Tek karakter veya epik anlatımı tercih etmememin sebebi biraz acemiliğimdendi işin açıkcası çünkü Sır serisi benim ilk çalışmamdı :)

    Yorumunuz ve ilginiz için gerçekten çok teşekkür ederim :) :D Umarım Tutkunun Sırrı'nın tadı da damağınızda güzel bir iz bırakır :)

    (Yazar kısmı duygu işaretleri kullanır mı mesja atarken demeyin :D Ben biraz kalıp dışıyım sanırım :) )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence kullanır, duygu ifadeleri bence daha sevimli yapıyor yazıları :D bende öğrendikten sonra çok üzüldüm keşke karakter isimlerinin yazılmış hali olsaydı dedim :) ayrıca Tutkunun Sırrı'nı da okudum ve yakında onunda yorumu yayınlanacak :) Onu bundan daha çok sevdiğimi söyleyebilirim :D en azından karakter adlarının olması daha hoşuma gitti :D keyifli okuduğum serilerden biri oldu :)

      Sil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın