23 Kasım 2015 Pazartesi

8 J. M. Darhower - Ruhumdaki Canavar ( Monster in His Eyes #2 )


Yoksa siz hala Ignazia Vitale ile tanışmadınız mı?

Ne büyük eksiklik!

Gözlerindeki Canavar'dan sonra kelimenin tam anlamıyla deli gibi merak ettiğim Vitale'in iç dünyasını okuma fırsatını asla kaçırmayan ben... yorumumla karşınızdayım! Yorumuma Ignazio Vitale'in sözüyle başlıyorum.

~~~~
Sana bir sır vereceğim.
Kimseye anlatmadığım bir sır.
Ben, Ignazio Vitale, karanlıktan hep korktum.
Bundan birine söz edersen seni öldürürüm.
~~~~

Gözlerindeki Canavar kitabıyla tanıdığımız Ignazio Vitale ve Karissa Rita'nın hikayesi bu kitapta da soluksuz devam ediyor. Tabi tek bir farkla, bu sefer kitabı anlatan Vitale'in ta kendisi. Zaten kitabı ilk kitaptan ayıran, nefes kesici yapan, duyguları karman çorman hale getiren de bu. Vitale'in karanlık iç dünyası... pişman olmadan yaptıkları.. aşkı... intikamı... bütün bunların yanında kendi iç savaşı... 
İşte bu noktada ilk kitaptan sıyrılıp bambaşka bir şey haline geliyor. Daha çarpıcı, daha yoğun, daha nefes kesici... kelimelerin yetersiz kaldığı bir çok şey daha...

Fazlasıyla gizemliydi Vitale benim için ilk kitapta, yaptıkları amacı, duyguları... her şey bir sır perdesinin ardındaydı bu kitapta onu bütün çıplaklığı ile okumak... tereddütleri, korkuları ile okumak paha biçilemez hale geldi. 

Kitabı bitirdiğim gibi yazıyorum yorumu ve o kadar karmaşık duygular içerisindeyim ki... çevirdiğim her sayfada bitmesini istemediğimi fark ettim hele ki son 50 sayfayı... okumamak için kaç gün kitabın kapağını açtım kapattım anlatamam. Ama bitti :( ne yazık ki...

~~~~
Belki de içimde bir canavar vardı.
Boş versene. Olduğunu biliyordum.
Bazen o çirkin kafasını kaldırdığını hissediyordum. Karanlık çöktüğünde bedenimi yiyip bitirdiğini, düşüncelerimi zehirlediğini hissediyordum. İçim kapkaranlık ama kalbim hala atıyordu.
Hala atıyordu. 
Ve lanet olsun ki onun için atıyordu.
~~~~

İlk kitabın bitiş yerinden sonra Karissa'nın Naz'ı nasıl affedeceğini merak etmiştim, gerçi Naz'ın da Karissa'dan vazgeçmeyeceğini alttan alttan biliyordum. Ama... itiraf etmek gerekirse, Naz'ın Karissa'ya gitmesini söylediği yer... ona sebep olan olay... -okuyan bilir- ben affedip geri döner miydim bilmiyorum ama Karissa'nın döndüğünde Naz'a söylediği o iki kelime "seni özledim," Naz'ın kazandığı, mutluluğu yakaladığının göstergesiydi. 

Evet, aralarındaki yaş farkı göz önüne alındığında garip gelebilir ama bazen yaş farkından önemli şeyler vardır. Duygular... kalp... ne istediğin... gibi. Karissa, Naz'ı istedi tıpkı Naz'ın Karissa'yı istediği gibi... her şeye rağmen Karissa'nın Naz'la kalması... 

Bütün eleştirel yerleri noktaladı! Aşk... tek kelimeyle her şeyi affedilir hale getirdi. 

Ne diyorum ben ya... koptum iyice... 

Neyse... 

Kitabı okuduğunuzda özellikle Naz'ın Peter Pan hakkında söylediği yeri, dikkatli okuyun. Naz size farklı bir bakış açısı kazandıracak ;)

Bu kitap dediğim gibi bambaşkaydı. İlk kitaptan çok daha iyiydi. Bir yazarın bir seriyi hem kadın hem erkek tarafından anlatması  neyse de anlatırken bambaşka bir dil kullanabilmesi, duyguları mükemmel bir şekilde kelimelere dökebilmesi, kötü adam olan bir karakteri bu kadar mükemmel anlatması... takdir edilecek bir yetenek. 
Ne demek istediğimi kitabı okuduğunuzda anlayacaksınız.

Size Vitale'den inciler birkaç tane :) benim sevdiğim Vitale sözleri :)




~~~~
Gözlemleyerek anlatılanlardan çok şey öğrenilir.
~~~~


~~~~
Bazı şeyleri yeterince güzel yaparsan, insanlar onun ne kadar zarar vereceğini düşünmezler.
~~~~


~~~~
Eğer bir adama zarar verilecekse bu öyle şiddetli yapılmalıdır ki, sonradan intikamından korkmak gerekmesin.
~~~~




Sizleri bilmem, ama J. M. Darhower benim favori yazarlarımdan biri artık! Yazarın bütün kitapları okumayı istiyorum. Ki sanırım yazarın yeni kitabı çeviriye verilmiş ve bu yazarın dilini çözmüş olan bir çevirmenin ellerinde kitap! Yani emin ellerde ;) Ne diyelim beklemedeyiz onu da =) 

Ben sizlere bu seriyi şiddetle tavsiye ediyorum. Ben bayıldım, sizde bayılırsınız bence! 

Monster in His Eyes serisinin kitapları:

~~~~
İyi sır tuttuğunuz için size bir sır daha vereceğim:
Çocukken korktuğum bir şey daha vardı.
Tek bir şey daha.
Lanet olası köpekler.
~~~~
 
 
 
 
Şu üstteki alıntı var ya... işte onun içindeki imayı kitabı okuduğunuzda çözeceksiniz. Son sayfaya geldiğinizde Naz'ın Karissa için yapamayacağı hiçbir şeyin olmadığını bu alıntı ile bir kez daha göreceksiniz.


 
Kitabın adı    : Ruhumdaki Canavar
Orijinal adı   : Torture to Her Soul
Seri bilgisi     : Monster in His Eyes #2
Yazarı           : J. M. Darhower
Çevirmen      : Arzu Altınanıt
Sayfa sayısı   : 480
Yayınevi        : Yabancı Yayınları

Kitabın tanıtım yazısı:

Ben iyi bir adam değilim. Değilim işte. Biliyorum. İçimde, dünyada en ufak ışık zerresi bile bırakmayacak kadar karanlık var. Ama zarar veremeyeceğim biri var, söndürmeye cesaret edemediğim tek bir ışık… Karissa. Benim bir canavar olduğumu düşünüyor ve belki de öyleyim. Onu her dokunuşumla ürkütüyor, ruhuna işkence ediyorum. Ama ben tek değilim. Dünya canavarlarla dolu ve en tehlikelileri ben değilim. Onların yanına bile yaklaşmıyorum. Tanrı bana yardım etsin ki onu seviyorum. Seviyorum işte. Ve Tanrı, onu benden almaya çalışan herkese de yardım etsin.

8 yorum :

  1. O son yazdığın alıntıyı okurken yataktan düşecektim neredeyse. Kitap çok güzeldi ya yorumunu okuyunca yeniden okuyasım geldi. Serinin devamı olsa yine okurum. En sevdiklerim arasında kesinlikle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O son alıntı var ya kitabın en sevdiğim satırlarından biriydi. Okuduğumda kahkaha atmıştım... Vitale adamım işte böyle de aşk adamı :)
      Bende sizin gibi düşünüyorum kesinlikle devam olsa okurdum sıkılmadan bıkmadan :)

      Sil
  2. Ahhh sonunda benim gibi düşünen birini görmek nasıl da güzel!!

    YanıtlaSil
  3. Bu serinin üçüncü kitabı var diye biliyorum turkceye cevirildi mi ben goremedim de hicbir yere :)

    YanıtlaSil
  4. Bu serinin 3. Kitabı olacak diye biliyorum. Türkçesi ne zaman çıkacak biliyor musunuz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, var 3. kitabı ancak yurt dışında Şubat 2016 da yayınlanacak bizde de ondan birkaç ay sonra çıkar anca...

      Sil
  5. Peki yine yabancı yayınevi mi çıkaracak çünkü kendi sitesinde yakında çıkacaklar listesinde yokta..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, yeni kitabı yabancı yayınlarından çıkacak :)

      Sil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın