29 Mart 2016 Salı

9 Jodi Ellan Malpas - Bu Adam ( This Man #1 )


~~~*~~~
Bu adamdan etkilenmemek için kör, sağır ve duygusuz olmak lazımdı. Erkekliğin numunesi gibiydi ve işin kötüsü bunun farkındaydı.
~~~*~~~

Bu adam... Jesse Ward! Bana iki dakika müsaade eder misiniz "Bu Adam"la aşk yaşayıp geliyorum falan dememi bekliyorsanız yanılıyorsunuz. Hayır, Jesse'ye aşık olmadım, gözlerimden kalpler çıkmadı ne yazık ki ama onun arkadaşı Sam'i alabilir miyim? :)

Jodi Ellen Malpas, birçok bloggerı yabancı bloglarda ya da kitap tanıtım sitelerinde görüp merak ettiği bir kitap olan Bu Adam sonunda ülkemizde yayınlandı ki yayınlanmakla kalmadı şuanda ikinci kitabı Bu Adamla Beraber kitabı da raflarda boy gösteriyor.

Kitabı oldukça merak eden biriydim ki yayınlanacağını öğrenmeden önce e-kitap olarak okumaya niyetliydim ama neyse ki yayınlandı :) bu yüzden teşekkürler Aspendos :)

Yazarın kurgusu güzeldi, çeviri de güzeldi zaman zaman küçük imla hatalarına denk geldim ama onları da önemsemiyorum. Akıcıydı, merakla okunuyordu ve zaman zaman sinir bozucu davranışlardan zaman zaman romantik davranışlara kadar her duyguyu hissettiren bir adam okuyorduk. Ben sevdim :)

~~~*~~~
Gitmesini istemiyordum. 
Beni de alıp her nerede olacaksa oraya götürmesini ve sonsuza kadar yanımda kalmasını istiyordum.
~~~*~~~

Kitaba dair daha detaylı yoruma gelmeden önce eleştirmek istediğim bazı noktalar var. Yalnız bu paragrafta size sert gelen kelimeler olabilir ama bunu yazmazsam içimde kalır eee burası da benim dünyam olduğu için rahatlıkla konuşmak adına söylemek istiyorum ve bunu sadece bu paragrafa sıkıştırıp söyleyeceğim. O yüzden +18 giren kelime içeriği olacağından dolayı rahatsız olacağını düşünen bu paragrafı okumasın. Kitapta Jesse ve Ava arasında bazen "sikmek" fiili kullanılıyordu. Tamam erotik aşk romanı okuyoruz ki kaldı ki hepiniz biliyorsunuz ki ben Grey okumuş ve serinin fanı olmuş bir okurum. Ama orada dur dedim bu kelimeyi her görüşümde. Arkadaş bu kadar sert ve kaba olmak zorunda değilsin. Becermek tamam bunu gayet yumuşatmış şekli ve bunu görmeye alıştık ama o kelime ne? Açıkçası çevirmenin o kelimeyi biraz yumuşatabileceğini düşünüyorum yapmış olmasını dilerdim. Ha bunu küfür anlamında kullanmıyorlar tamamen kelimenin anlamını içeren şekilde kullanılıyor! Bu biraz rahatsız ediciydi benim için. Fazla sert ve kaba geldi açıkçası.

Kitabı eleştirebileceğim hiçbir kısım yok ki zaten sevdim ben kitabı. Ki kitap öyle bir bitti ki şuan elime 2. kitabı alıp başlayacağım =) şanslıyım ki beklemek zorunda kalmadım ama şimdi düşünüyorum keşke 3. kitap çıkmadan başlamasaydım :(

~~~*~~~
Üzerimdeki etkisi hep aşırıydı.
Aşırı gerilim, aşırı tutku, aşırı mutluluk bazen de aşırı düş kırıklığı.
~~~*~~~

Neyse yapacak bir şey yok. Gelelim yorumuma.

Kitaba dair içeriğe giren yorum yapmak istemediğim için fazla uzatmayacağım ama özellikle değinmek istediğim yerler var.

Jesse'nin aşırı tavırları bazen beni bile bunalttı ama kitabın sonunda yaşanan olaylar ve Ava'nın öğrendiği bazı gerçeklerden sonra neden öyle davrandığına dair bir fikir sahibi olduk.

Bir çok Bu Adam okuru Jesse Ward'a tutuldu ki bunda benim arkadaşlarımda dahil ki kendileri bana biran önce başlamam için baskı yaptılar. Bana alıntı gönderdiler bahsettiler psikolojik olarak başlamam gerektiğini düşündüm :) ama ben Sam fanı oldum. Adama hayran oldum. Onun o utanmaz, umursamaz ve eğlenceli gülüşlü hallerine vuruldum. Keşke daha fazla Sam olsaydı ve keşke Sam'e ait bir kitap olsaydı dedim :)

Jesse'nin yaşı konusunda çok eğlendiğim satırlar okudum. Hatta bir şey diyeyim mi çok güldüm o sohbetlerine hatta itiraf edeyim Jesse ilk başta 21 yaşındayım deyince yok artık... şaka dimi falan yaptım çünkü Ava 26 yaşında ve pek hoş olmaz diye düşündüm ama sonra iç yüzünü öğrenince bu konunun... çok eğlendim :)

Jesse'nin geçmişi Ava ile olan ilişkisini çok fena sınıyor gibi bunu ikinci kitapta daha iyi göreceğiz ama şunu demeliyim ki bir serinin ilk kitabı için iyiydi. Ben beğendim.

~~~*~~~
"Seni asla isteyerek incitmem, Ava." 
Bundan kesinlikle emindim, ama fiziksel anlamda. Beni ölümüne korkutan ise duygusal anlamda olandı.
~~~*~~~

Siz beğenmeyebilirsiniz, aşırı korumacı ya da baskıcı bulabilirsiniz Jesse'yi ama ben sevdim. Zaten eğer ki bu tür kitapları seviyorsanız bence okumalısınız da ama size uyarı ikinci kitabı almadan okumayın sonra meraktan kudurursunuz benden söylemesi.

Off yazmaktan yoruldum sanırım, aslında ikinci kitap beni çağırıyor ben en iyisi 2. kitabı okumaya gideyim :)

Hadi sizde alın bu kitabı da azıcık Jesse senin Sam benim diye muhabbet edelim =)

Bu arada unutmadan araya ekleyeyim kitap kesinlikle +18'lik bir kitap, erotizm içerikli bu yüzden rahatsız olan okurlardansanız okumayın ve yaşınız uygun değilse :)

This Man Serisi


Kitabın adı    : Bu Adam
Orijinal adı   : This Man
Yazarı           :  Jodi Ellen Malpas
Çevirmen      : Kemal Süha Önder
Seri bilgisi     : This Man #1
Yayınevi        : Aspendos
Sayfa sayısı    : 528


Kitabın tanıtım yazısı: 

Genç iç mimar Ava O'Shea'nin, Manor'da onu neyin beklediğine dair hiçbir fikri yoktu. Ava başvuru görüşmesinde karşısına sıradan, hantal bir beyin çıkacağını düşünür, ancak karşısına müthiş yakışıklı, özgüveni yüksek, zevk peşinde koşan ve bu uğurda hiç sınır tanımayan bir çapkın olan Jesse Ward çıkar.

Ava, bu adamdan etkilenmemeye çalışır ancak adamın içinde uyandırdığı tutkuları da kontrol edemez. Kalbinin bu adamı asla bırakmayacağını bilir ama içinde bir ses ona kaçması, ondan uzaklaşması gerektiğini söyler. Fakat onu deli gibi isteyen Jesse, ona sahip olmak için her şeyi yapacak ve gitmesine asla izin vermeyecektir.

'Erotik romanların son yazarından şehvetli, seksi bir üçleme…' 
-Marie CLAIRE-

'Elinizde olmadan bu karakterlere âşık olacaksınız.' 
-ScandaliciousBookReviews.com-

'Bu kitabı elimden bırakamadım.' 
-FictionVixen.com-

9 yorum :

  1. Öhöm öhöm... Öncelikle Sam senin olsun ben Jesse'yi alıp gideyim Inci abla :) Kavgaya gerek yok alan memnun veren memnun :D
    Açıkçası ben çeviriyi beğenmedim çok fazla hata vardı ve okurken ne demek istediklerini anlamak için bazı cümleleri iki kere falan okumam gerekti. O konuda hayalkırıklığıydı benim için amaa konu kesinlikle ilgi çekiciydi ve cidden öyle bir yerde bitti ki :)
    Ikinci kitap elimde olmadığı için öylece kalakaldım :D Jesse'nin yaş muhabbetine ben de bayıldım ve gerçek yaşını acayip merak ediyorum :)
    Bu arada dikkatini çekti mi bilmiyorum İnci abla ama kitapta kaybolan doğum hapları muhabbeti vardı o da ilgimi çekti benim belki de sadece yazarın laf kalabalığı yapmak için kullandığı bir şeydi ama birkaç kez olunca "ne oluyoruz" dedim yani :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ceviri beni rahatsiz etmedi acikcasi, o yuzden bir sey diyemem :) o hap mevzusuna umuyorum ki 3. Kitapta giricek yazar :) yoksa sirf muhabbet olsun diye yazdiysa ayip yani biz burada ne senaryolar yazdik ;)

      Sam benim oldugu surece Jesse tabi ki senin olabilir kuzum :) 😘

      Sil
    2. Ceviri beni rahatsiz etmedi acikcasi, o yuzden bir sey diyemem :) o hap mevzusuna umuyorum ki 3. Kitapta giricek yazar :) yoksa sirf muhabbet olsun diye yazdiysa ayip yani biz burada ne senaryolar yazdik ;)

      Sam benim oldugu surece Jesse tabi ki senin olabilir kuzum :) 😘

      Sil
  2. Kitabi severek okudum . Ama arkadasima gore cok sıkıcı konusuz bi kitapdi . Ikinci kitabi okumayacakmis. Ben okuyup bitirdim bile cunku sevdim ve evet size katiliyorum cok kufurbazdi yazarimiz dogum kontrol haplari bir yere bagli tahmin edebilirsiniz aslinda ikincisi ise bu kitap bana bisi ogretdi zaten biliyorduk ama iciceklerimize dikkat etmemizi ortalik alan da birakmamayi her an hersey olabilir. Korucu tavri iyiydi bence cunku Ava kasiniyordu bence ve Jesse nin her yapma dedi yaptigi arkasindan olaylari adami hakli cikariyor . Bu arada Sarah a tek sinir olan ben miyim . Ikinci kitapda cok sasiracaksiniz hele Jesse nin Ava dan once ki tercihinden sonra. Ama orada Ava yi tebrik ettim. 2. Kitabin sonlarinda ne demek istedigimi anlarsiniz bende sevdim iyiydi

    YanıtlaSil
  3. seride erkek karakterin bakış açısıyla da anlatılıyor mu? :)

    YanıtlaSil
  4. bu adam serisinde erkek karakterin bakış açısıyla da anlatılıyor mu? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır... sorunuz tereddüte düşürdü uzun zaman geçti serinin üzerinden ama Jesse tarafından anlatılmıyordu diye hatırlıyorum. Kitap Ava tarafından anlatılıyor.

      Sil
  5. anlatılsa güzel olurdu ama. gerçi bu tür romanlarda zaten erkek karakter pek anlatmıyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz gizem iyidir diye sanırım :) ama güzel oluyor da :) kendi hayal gücümüzle kalan boşlukları dolrurup o adamı gizemli kılmak paha biçilemez bir şey bence :)

      Sil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın