20 Nisan 2016 Çarşamba

3 J. A. Redmerski - Sonsuzluğun Kıyısında ( The Egde of Never #2 ) // Kitap Gurmeleri ile Okuma Serüvenleri


~~~*~~~
“Galveston’dan tek başıma yola çıktığım o günden ve Camryn’in Raleigh’ten o otobüse bindiği geceden beri nihayet kendimizi… 
Eksiksiz hissettik."
~~~*~~~

Bendeniz, İlle Kitap... yine Kitap Gurmeleri Blog Turu'na konuk bloggerlardanım :D ve bu sefer ki kitabımız yukarıda resmini gördüğünüz anlayışlı, klasik rock seven (benim gibi), uzun boylu, maceraperest, aklına eseni yapan, romantik, sevgi dolu, sadık, güzel gülümsemeli, güzel bakışlı, yakışıklı Anrew Parrish :) yani yayınevi dilinde Sonsuzluğun Kıyısında kitabı :D

Hiçliğin Kıyısında'nın ardından 2. kitabı okumak ayrı bir zevkli oldu. İlk kitabı neden okumayıp beklediğimi sorgularım okurken meğersem 2. kitabın çıkmasını peş peşe okumayı bekliyormuşum. :)

İlk kitaptan sonra yazarın kurgu yeteneğini sevdiğimi düşünmüştüm bu kitapta da aynı düşüncelerim devam etti. Bu kitapta zaman zaman gereksiz uzatmaları olduğunu inkar edemem ama genel anlamda evet ilk kitap kadar olmasa da güzeldi :)

İlk kitabı okuyan bilir, Cam hamile olduğunun müjdesini vermişti Andrew'a ve kitap o şekilde bitmişti. Burada da kaldığı yerden devam ediyor. Ama zannetmeyin ki mutlu çocuklu bir tablo okuyacaksınız... çiftimizi yine büyük bir acı sınıyor ama aşkla tutan elleriyle birbirlerine destek yaralarını sarıyorlar. Aslında boş vermiş bir Cam, çırpınan bir Andrew var gibiydi ya neyse ;)

Kitapta en çok sevdiğim kısım yine çiftimizin yolculuk yaptıkları kısımdı. Evet, çok güzeldi zaten ilk kitapta aklımızda yer edinen kurgu yolculuklarıydı bu kitapta da onu görmek çok güzeldi.

Lily... kendilerini çok sevdiğimi söylemeliyim. Kim olduğunu bilmiyorsunuz ama okuyunca göreceksiniz :) Ben çok sevdim ve kitaba hatta bu seriye yakışan bir sona eşlik etti Lily.

~~~*~~~
“Gün batımı güzeldi. Doğrusunu söylemek gerekirse, daha önce hiç böyle dikkatle seyretmemiştim. Belki şimdi seyretmemin sebebi, yanımdaki kişiydi.”
~~~*~~~

Bu seride en sevdiğim şey entrikaların falan olmamasıydı ve bu kitapta gereksiz kıskançlıklardan uzak entrikasız saf temiz bir aşkı konu alıyor olmasıydı. Eğer seviyorsan ve sevdiğine güveniyorsan ne gereksiz tripler ne de kıskançlık krizleri oluyor bunu gösterdi resmen.

Cam, Andrew'a ve onun aşkına güvenirken aynı güvenin kendisine de duyuluyor olmasının verdiği mutluluğu yaşayan nadir, kıskanılacak kadınlardan biri oldu... keşke bizde bir Andrew bulabilsek... :)

Kitapta en sevdiğim kısmı söylemek zorundayım :) içimde kalırsa olmaz :D Cam ve Andrew birbirlerine sözler veriyordu. Ben ölürsem onu yapacaksın bunu yapacaksın diyerekten... ya da ben kaybolursam bunu yap şunu yapma... aslında hayatlarından birinin çıkması gerekse, istemese ama buna zorunlu olsa diğerinin hayattan kopmaması için birbirlerine sözler veriyorlardı... çok sevimlilerdi. Neyse çok uzatmayacağım, söylemek istediğim her şeyi söylersem yaklaşık olarak detaylı bir kitap özeti çıkarırım size okuyacak bir şey kalmaz ;) bu yüzden en iyisi ben susayım :D
<3 :="" alarak="" almas="" altta="" andrew="" ark="" biri="" bu="" bunlardan="" de="" dinleyebilirsiniz="" en="" i="" istedi="" ld="" n="" nde="" p="" sonunda="" y="" yd="" yorumun="">

~~~*~~~
“Kim olursa olsun, dayanılmayacak kadar acı verici olsa da, herkesin ölümünü kabullenebilirim. Senin dışında… Senin ölmeni asla kabullenemem. Asla.”
~~~*~~~

Ancak her zaman ki gibi söylemezsem olmaz diyeceğim bir iki şey var... Bunu söylemek boynumun borcu ve tarafsız olmak zorundayım... İlk kitabı ne kadar beğendiysem bunu da o kadar beğendim diyemem. Güzeldi, zevkle okunacak ve okurken kesinle mutlu olacağınız olduğunuz zamandan kopacağınız ve ilk kitaptaki gibi arabaya atlayıp gitme dürtünüzü harekete geçirtecek bir kitaptı ama gereksiz yere uzattıklarını düşündüğüm yerlerde oldu.

Hoşuma gitti mi evet gitti! Sevdim mi evet sevdim! Ama ilk kitap kadar değil. İlk kitap bin üzerinden binlik ise bu da beş üzerinden dörtlüktü.


Playlist:
  • The Eagles - Hotel California
  • Rolling Stones - Laugh, I Nearly Died
  • Tip of My Tongue
  • Birds of Feather
  • Stevie Nicks - Edge of Seventeen
  • Bill Withers - Ain't No Sunshine
  • Reading Reinbow
  • Dax Riggs - Night İs the Notion
  • Barton Hollow
  • Dust in the Wind
İlk kitapta yaptım bunda da yapayım dedim. Kitapta adı geçen şarkılar bunlar... Hotel California zaten başlı başına efsane... dinlemediyseniz çok ayıp deyip aşağıda paylaıyorum :) bu şarkı Andrew ve Camryn için ayrı bir özel olmasının yanında benim içinde ayrı bir özel :) İlk kitabın yorumunun sonunda onu paylaşmıştım bunda da Andrew, eğer ölürsem benim cenazemde Dust in the Wind çaldır demişti Camryn'e bu yüzden yorumun sonunda, aşağıda o şarkıyı bulacaksınız :D 

The Edge of Never Serisi Kitapları

Kitabın adı    : Sonsuzluğun Kıyısında
Orijinal adı   : The Edge of Always
Yazarı           :  J. A. Redmerski
Çevirmen      : Deniz Beril Bacaklılar
Seri bilgisi     : The Edge of Never #2
Yayınevi        : Ephesus Yayınları
Sayfa sayısı    : 480


Kitabın tanıtım yazısı: 


"Duygusal, kalp atışınızı hızlandıracak ve hep daha fazlasını isteyeceğiniz bir serüven."
-Reveal-

Camryn Bennett hayatı boyunca hiç olmadığı kadar mutludur. Ruh eşi Andrew Parrish'le bir otobüste tanışmalarından beş ay sonra nişanlanmışlardır. Üstelik onları bekleyen tek şey evlilik de değildir. Hem endişeli, hem heyecanlı olan Camryn, hayatının geri kalanını Andrew ile geçirmek için sabırsızlanıyordur. Onun kendisini daima seveceğinden emindir, çiftin hayattan pek çok beklentisi vardır fakat kötü bir olay, hayatlarını bir anda tepetaklak eder. 

Andrew yaşama tutunmaya çalışır, Camryn'in de aynı çabayı göstereceğini düşünür. Ama Camryn'in yarasını tehlikeli yollardan sarmaya çalıştığını fark edince, onu hayata döndürmek için bir şey yapması gerektiğini anlar. Aşklarının her şeyin üstesinden geleceğini ispatlamaya çalışan Andrew, Camryn'i umut ve tutkuyla dolu yeni bir yolculuğa davet eder. Aşkın en güzel hali yine Redmerski'nin kalemiyle okurla buluşuyor. Sonsuzluğun Kıyısında hayata ve aşka dair çarpıcı bir hikâye... 


3 yorum :

  1. 1 ve 2.kitabın yorumlarına bakiyim dedim ve siz yorumlarken spoiler uyarısı vermeden kitabın sonunu söylemişsiniz, bence dicem ama aslına genel olarak spoiler için ayrı bir kısım oluşur ve isteye kişi okur spoiler kısmını. bence sizin burada yaptığınız bir yanlış ve tek isteğim spoiler yemeden kitap yorumlarını okumak dikkat ederseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi yorumu tekrardan okudum ve kitapla kıyasladığımda öyle spoiler diyeceğimiz şekilde kitap içeriğine girmemişim. Açıkçası hangi kısımda spoiler yapmışım çözemedim, ama kusura bakmayın bundan sonrakilerde daha dikkat ederim.

      Sil
    2. "İlk kitabı okuyan bilir, Cam hamile olduğunun müjdesini vermişti Andrew'a..." diye bir cümle var sizin kitap yorumunuzda yani bir spoiler bu. Ben daha yeni başladığım bir kitabın, genel serisi hakkında yorumlara bakmak istemiştim ve kitabın sonunu söylemişsiniz kastettiğim spoiler bu. kitap hakkında zaten kapsamlı veya çok fazla da spoiler vermemişsiniz tabi de 1 cümle bile yetiyor sonuçta, dikkatiniz için teşekkür ederim :)

      Sil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın