30 Mayıs 2016 Pazartesi

3 Aleatha Romig - Tutku Oyunları - Yüzleşme ( Consequences #2 )


~~~*~~~
Evin bir mekan değil, bir duygu olduğunu fark etti. Bu, hoşuna gitti.
Sevildiğini ve istendiğini, güvende olduğunu hissetti.
~~~*~~~

Anthony Rawling'i özleyeceğim aklıma gelmezdi ama özlemişim. Adama kelimenin tam anlamıyla intikam için yaratılmış! O hükmetsin, emir versin ya da bir köşe de dursun bakışlarından anlaşılır zaten ne istediği.

Bu seri kelimenin tam anlamıyla satranç oyunu gibi... sürprizlerle dolu ve yapılan her hamle de kaybetme riski olan bir oyun... hatalı bir adım sonun olabilir ya da düşünmeden hesaplamadan atılan bir adım!

Tutku oyunları kitabıyla oldukça şaşırtıcı bir kurgu bize sunan Aletha Roming serinin ikinci kitabıyla kurguyu zorlamış ve ortaya tam bir güç gösteri sunmuş. İlk kitaptan daha mı güzeldi bilemiyorum ama ikisini peş peşe okuma durumunda şu değişmez bir gerçek ki nefessiz kalacaksınız!

Kitap ilk kitap Tutku Oyunları'nın devamı, o yarım kalmıştı ve bu kitap da kaldığı yerden devam ediyor o yüzden onu boş verip bunu okuyalım gibi bir şey söz konusu olamaz öncelikle uyarayım.

~~~*~~~
"Bilgin olsun, seni seviyormuş gibi davranmadım ve o konuda yalan söylemedim. İlk başta fark etmemiştim ama daha sen beni tanımadan önce seni sevdim ben."
~~~*~~~

Kitap, hapishaneye düşen Claire'in valinin emri ile bütün suç duyularının düşülmesiyle serbest kalmasıyla başlıyor. Tabi bunu duyan Tony durumdan hiç hoşnut değil. Claire'in peşine düşen Tony onun kendisine ihtiyacı olmadan kendi ayakları üzerinde duruyor olmasını ve daha da önemlisi kendisine meydan okuyan tavırları ile iyice alevlenirken Claire artık eski gücünü ve kendine güvenini kazanmış bir şekilde bu oyunca Tony'i yenmeye kararlı. Tony, Claire'ın her adımını takip ettirirken Claire'de Tony'e şaşırtıcı sürprizlerle karşılık veriyor.

Nefretin altında gizli kalmış bastırılmış aşk kendini arada başını uzatarak gösterme moduna geçse de o nefret o kadar kuvvetle kendini gösteriyor ki Tony ve Claire nefretin tutkulu ateşinde kavrulup birbirlerine cephe alıyorlar.

İlk kitaba nazaran daha güçlü bir Claire okumak paha biçilemezdi daha da güzeli Tony'i zaman zaman Claire karşısında zayıf görmek... kelimelerle ifade edilemez. Bazen öyle bir an geliyor ki birbirlerine aşık bunlar diyorsun ama bazen öyle ipler kopma noktasına geliyor ki aha birbirlerini öldürecekler demene ramak kalıyor.

Evet! Nefret tutkulu bir duygu ve bir insan tutku duymadığı birinden nefret edemez! Tony ve Claire birbirlerinden her ne kadar nefret etmeseler de sanki öylemiş gibi bir izlenim kazandırıyorlar.

~~~*~~~
Birinden nefret etmek ve aynı zamanda o kişiyi sevmek mümkün olabilir miydi?
~~~*~~~

Yine aralarda Tony'nin geçmişine giden dokunuşlar vardı ve açıkçası o geçmişin bağlanacağı noktayı deli gibi merak ediyorum.

Aslında bir şeyi daha çok merak ediyorum! Yardım gecesinde Claire başka bir adamın kolunda görecek olan Tony'nin tavrını!

Arkadya Bitter, 3. kitabı alabilir miyim lütfen? Diye çığlık atasım var!

Yazar ilk kitaptaki taktiği kullanıp yine nefes kesen bir yer de bitirmiş kitabı. Bu çiftin sonunu deli gibi merak ediyorum.

Ahh bir de kitabın her bölümün başındaki alıntılar... o sözler... süperdi. Bölümlerle ve daha da önemlisi kitapla o kadar alakalı ve söylenen sözlerle, davranışlarla o kadar uyumluydu ki hayran oldum yazara bu inceliği yaptığı için.

~~~*~~~
Dünya, acı çekenlerle dolu olmasına rağmen, aynı zamanda acının üstesinden gelenlerle de doludur.
~~~*~~~

Consequences Serisi (Tutku Oyunları Serisi)


Kitabın adı    : Tutku Oyunları - Yüzleşme
Orijinal adı   : Truth
Yazarı           : Aleatha Romig
Serisi             : Consequences #2
Çevirmen      : Esra Çetin
Yayınevi        : Arkadya Bitter
Sayfa sayısı    : 456

Kitabın tanıtım yazısı:

  Yüzleşmek cesaret ister!

 Nefret ve aşk. İntikam ve güven.

Anthony Rawlings ile Claire Nichols…
Kuralları tutku, esaret ve deliliğin yan yana gelişiyle yazılan, ölümcül bir oyunun iki farklı tarafıydı. Aşkın görünmez tuzağına düşüp, oyunu kaybettiğini düşünen tarafsa Claire’di. Ancak bilmediği bir şey vardı; bazı oyunlar tam da bitti sanıldığı yerde başlardı.

Önce Anthony Rawlings’in baskıcı aşkından ve lüks hapishanesinden, sonrasında ise yeni esaretinden kurtulan Claire Nichols, artık özgür. Öte yandan bu yeni özgürlük çok daha fazla sır, tehlike ve yepyeni bir esaret anlamına da geliyor. Elindeki sorulara alacağı her cevabınsa bambaşka bir bedeli var. Claire bir kez daha düşmanının karanlık gözlerinin içine bakmak zorunda.
Anthony ve Claire için kurallar yeniden yazılıyor.

Bu oyun henüz bitmedi. İkinci rounda hazır olun. 

Şimdi sonuçlarla yüzleşme zamanı!

3 yorum :

  1. merhabalar.. tutku oyunlarının 3 kitabını da üst üste okuduktan sonra kitapla ilgili fikrinize bakmak istedim ve 3. kitabı okumadığınızı gördüm. Anthony hayranı olarak 3. kitap hakkındaki yorumunuzu ve diğer çıkacak seri ile ilgili kitaplar hakkında vereceğiniz bilgileri dört gözle bekliyorum. iyi günler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, serinin devamı çıkmadan okumayacaktım 3. kitabı ancak yayınevi de devam etmeme kararı aldı bu yüzden meraklandırıcı bir sonla bırakmaktansa okumamayı tercih ettim. Bir gün devam ederlerse okuyacağım :)

      Sil
  2. Claire kimle evlenmis en son orasini cikaramadim 😊

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın