12 Mayıs 2016 Perşembe

0 Burcu Demet - Cambaz


~~~*~~~
Seviyordu işte, tüm huysuzluğuna, zamanında yaptıklarına rağmen seviyordu bu cadıyı. 
Çok seviyordu hem de.
~~~*~~~

Zevkine güvendiğim kuzularımdan birinin şiddetle tavsiye ettiği bir kitaptı Cambaz. Ona güvenerek okumamın sonunda büyük beklentiye girmiştim ve karşılığında eğlenerek okuduğum bir kitap çıktı karşıma :)

Burcu Demet'in çıkan hiçbir kitabını daha önce okumamış olmama rağmen bu kitabı elimdeydi ve dediğim gibi tavsiye üzerine başladım. Eğlenceli, güldüren bir kalemi vardı yazarın bu kitapta ki tam da romantik komedi kıvamındaydı kitap. Eğlenerek okuduğumu inkar edemem.

Kitap, geçmişte kısa süreli bir birliktelik yaşayıp da yanlış anlamalarla ayrılıp sonunda bir iddia sonucunda evlenme kararı alan Gecem ile Aktan'ın hikayesini anlatıyor.Tabi onlarla sınırlı kalmıyor onların çok yakın arkadaş grubuna ve aile üyelerine de dokunuşlar yaparak kitabı bildiğiniz romantik komedi tadında bir film modunda kurgusunu ilerletiyor yazar.

~~~*~~~
Onun tarafından sevilmeye, sevildiğine inanmaya ihtiyacı vardı.
~~~*~~~

Baya bildiğiniz Jennifer Aniston'ın oynadığı filmlerden birini izler gibi eğlenerek gülerek okudum.

Ancak... çok büyük beklentilerle okumayın, o zaman beklediğinizi bulamazsınız. Öyle yoğun duygularla yazılmış bir aşk romanı değildi dediğim gibi film tadında bir kitaptı. O yüzden beklentinizi çok yüksek tutmayın.

Zaman zaman yabancı filmlerdeki sahneleri görür gibi olurken zaman zaman tipik Türk ailesi geleneğine bağlayan satırlar çok eğlendirdi beni. Aktan ve Gecem'in atışmaları ve arkadaşlarının onlara katılmaları oldukça eğlenceliydi.

Son bölümlerde zaman zaman fazla mı uzadı ne diye düşünmeden edemedim, hani daha kısa tutulup da işlenebilirdi konu ama şimdi düşününce yazar  gerektiği gibi tadında bırakıp gereksiz yere uzatmamış kitabı da diyebilirim sanırım. Bazen bazı detayları geçerek  direk konuya bağlanma modunda gitmesini sevdim.

~~~*~~~
Güven... Kaybedilecek bir şeydi, doğru. Ama kazanması.... O karşıdakine bağlıydı aslında, şundan, bundan dolayı güvenmezdin insana,istediğin için güvenirdin, inandığın için... 
~~~*~~~

Eğlenerek, gülerek, özellikle canınız sıkkınken okursanız sıkkınlığa dair hiçbir şey bırakmayacak bir kitap. Süperdi diyemem ama eğlendim okurken diyebilirim.

Chick-Lit tarzında bir şeyleri seviyorsanız bir deneyin derim ben :) ama... dediğim gibi büyük beklentiye de girmeyin okumadan önce ;) Size eğlenceli vakit geçirecek bir kitap.


Kitabın adı    : Cambaz
Yazarı           :  Burcu Demet
Yayınevi        : Postiga
Sayfa sayısı    : 400

Kitabın tanıtım yazısı: 

Hükmen mağlup bir evliliğe gizli, büyük bir aşk…

Gecem ve Aktan'ın büyük bir iddiayla değişen hayatını okurken, hem kendini sürekli inkâr eden büyük bir aşka kapılacak hem de âşıkların düştüğü akıl almaz durumlara güleceksiniz.

Sürükleyici kaleminin gücünü kısa zamanda birçok baskı yapan Sahra adlı ilk kitabıyla binlerce okuruna hissettiren Burcu Demet'ten tanıdık kahramanlarla yepyeni bir macera!

Tutkulu bir aşkın kavurduğu Aktan'ın, imkânsıza; Gecem'e olan ısrarı, sonunda her ikisini de vazgeçemeyecekleri bir yolculuğa sürükler. Kahramanlarımız, tüm güçleriyle birbirlerine doğru çekilmeye ne kadar direnebilirler? Mutluluğa doğru sadece umutla değil, aynı zamanda büyük bir inatla koşarken birbirlerine karşı sürekli bir savaşı nasıl sürdürebilirler?

"Bazen, her şeye rağmen yumuşadığını hissediyordu Gecem. O fark etmediği zamanlarda, onu izlerken, o küçük kız oluveriyordu yine. Onun tarafından sevilmeyi hayal ediyordu için için. Ve her seferinde hızla uyanıyordu bu rüyadan. Aktan sevmezdi, onu sevemezdi."

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın