15 Ağustos 2016 Pazartesi

0 Kim Karr - Paramparça ( Connections #2 )


~~~*~~~
Hep onun bana dokunuşlarını hayal etmiştim, ancak hiçbir zaman bunun bir gün gerçek olabileceğini düşünmemiştim.
~~~*~~~

Yeni Bir Başlangıç kitabı ile başladığımız "Connections Serisi"ne ikinci kitap Paramparça ile devam ediyorum. İlk kitabı beğenmiştim ve seri bitmeden ikinci kitaba başlama gibi bir niyetim yoktu ama nedense elim gitti ve bir anda başladım ikinci kitaba.

Hani ilk kitapta River ve Dahlia'nın tanışma maceraları, Ben'in ölümü Dahlia'nın çöküşü sonrasında River ile tekrardan birbirlerini bulmaları falan monoton da gitse bir heyecan uyandırıyordu. Ancak bu kitap oldukça yavaş ve monotondu. İlk kitaptaki heyecanı bulamadım zaman zaman sıkıldığımı da hissettim.

İlk kitabı okuyan bilir çok ilginç ve şaşırtıcı bir sonla bitmişti ve şimdi o sondan bu devam etmesi kitabın ilginç olacağını düşündürtmüştü ama biraz zorlama yapılmış gibi geldi. Hani o son yazılmasaydı ve River ve Dahlia'nın hikayesi ilk kitapta tatlı bir şekilde sonlansaydı daha iyiydi.

Durgun, monoton ve bazen de sıkıcı giden bir kitaptı. Okurken açıkçası bitsin diye gözünün içine baktım resmen.

~~~*~~~
İlişkiler birçok duygunun birleşiminden oluşmuştur, 
ancak ilişkiyi ayakta tutan bir şey varsa o da aşktır. 
~~~*~~~

Kitabın konusuna değinmeyeceğim yoksa ilk kitabı okumamış kişiler için çok fazla spoiler olur ve hevesi kaçar. Ama açıkçası bu kitap beklentimi karşılamadı ve şuan da üçüncü kitap elimde ve okuma konusunda tereddüt yaşıyorum.

Sanırım bir şans verip okuyacağım çünkü o kitap River'ın kardeşi Xander'ın hayatını anlatıyor yanılmıyorsam. Zaten o da olmazsa ben bu seriden elimi yıkarım gibi görünüyor.

Bu arada küçük bir bilgi olsun, ilk iki kitap (Yeni Bir Başlangıç ve Paramparça) Dahlia ve River'ı anlatıyor. Hayata Dönüş kitabı Xander'ın, Frayed kitabı Bell'in hikayesi ve son kitapta yanılmıyorsam bütün karakterleri bir araya getiren bir kitap.

Seriyi okuyup okumamak sizin tercihiniz. Ben bu kitabı beğenmedim, ilkini beğenmiştim ancak üçüncü kitabı okuyarak bir şans daha vereceğim sanırım.

Connections Serisi


Kitabın adı    : Paramparça
Orijinal adı   : Torn
Yazarı           : Kim Karr
Çevirmen      : Yonca Mete Soy
Seri bilgisi     : Connection #2
Yayınevi        : Yabancı Yayınları
Sayfa sayısı    : 400

Kitabın tanıtım yazısı: 

Onlar birbirlerine aitti… Ta ki sırlar onları ayırana dek. Rock yıldızı River Wilde, vazgeçilmez sevgisi ve sadakatiyle Dahlia London'ı umutsuzluğun kıyısından kurtarmış, onu hayata geri döndürmüştü. Şimdiyse birbirine dolanmış geçmişleri aşklarının gücünü test etmek üzereydi…



Bu türdeki kitaba ve daha fazla kelepir kitaba ulaşmak için = İndirimli Kitaplar


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın