8 Eylül 2018 Cumartesi

0 Film Yorumu // Beth Reekles'in Delidolu Kitabının Film Uyarlamasının Değerlendirilmesi



Pena Yayınları'ndan çıkan gençlik romans türünde olan Beth Reekles'in kitabı Delidolu'nun yine aynı isimde olan film uyarlaması Netflix'te sonra da birçok film sitesinde yayınlandı. 

Aslında çok büyük beklentim olmadan filmi izledim ki uyarlama film olduğunu bilmiyordum sonradan öğrendim. Açıkçası kitabı okuyacağımı ve ona göre kıyaslama yapacağımı da şuraya sıkıştırmak istiyorum. Kitabı olduğunu öğrenseydim muhtemelen önce kitabını okurdum çünkü seri değil, tek bir bağımsız kitap ve film. 


Eğlenceli, romantik, aile ve arkadaş ilişkilerine değinen her yaştan kişinin izleyebileceği ve izlerken zaman zaman kahkahalarla güleceği bir çok sahne olduğunu söyleyebilirim. 

Öncelikle konusuna dair bilgi vermeden söylemem gerek ki kitabın / filmin orijinal adı The Kissing Booth yani Öpücük Kabini... aslında bunu neden Delidolu diye çevirdiler bilmiyorum konusu gereğiyle Öpücük Kabini adını tam anlamıyla yansıtıyordu. 

Neyse...

Konusu; iki çocukluk arkadaş olan Lee ve Elle'in kuralları gereği birbirlerinin akrabalarından kimseye asılmayacaklar veya duygusal bir ilişkiye girmeyeceklerdir ancak Elle, Lee'nin ağabeyi Noah'tan hoşlanmaktadır. Öpücük Kabini ile ilk kez öpüşen ve sonrasında duyguları tavana çıkan Elle ve Noah, Lee'den ilişkilerini saklarken işler iyice sarpa sarmaktadır. 

Kelimenin tam anlamıyla romantik komedi tadındaydı ve izlerken oldukça eğlendiğimi ve keyifli vakit geçirdiğimi söylemem gerek.

Ancak demek istediğim başka şeylerde var :) Oyunculuklar çok güzeldi ve bence karakterler de oyunculara çok güzel oturmuştu. Ama Elle'i oynayan Joey King fazla mı kısaydı yoksa Noah'ı oynayan Jacob Elordi fazla mı uzundu bilemiyorum bildiğiniz deva cüce gibi görünüyorlardı yan yana :) O kadar boy farkı vardı ki, olmasa bence daha mı iyi olurdu acaba diye düşünmedim değil ama belki kitapta aynı şekilde yazılmıştır bilemiyorum.

Bu arada film IMDB'de ortalama bir değerlendirmeye sahip 10 üzerinden 6,3 gibi bir puan almış, bence iyiydi ama kitaba kıyasla yapılan bir değerlendirmeyse bilemiyorum... Değerlendirme için => TIK 

Kitaba dair bilgi vermek gerekirse; Pena Yayınları'ndan 2014 yılında Türkçe basımı çıktı. Kapak tasarımının karakterlerle ya da konusu ile alakası olduğunu düşünmesem de kitaba dair kötü bir yorum okumadım açıkçası. 

360 sayfalık bir kitap olan Delidolu genç yetişkin dediğimiz Young Adult türüne hitap edip çoğunlukla genç kesimin okumayı tercih ettiği bir kitap. 

Bazı internet sitelerinde satışı görünmese de bazı internet sitelerinde temin edebilirsiniz kitabı. Ayrıca filmine dayanarak söylüyorum ki çevirisi falan iyiyse oldukça iyi vakit geçilerek okunabilecek bir kitap :)

Şahsen ben bir deneyeceğim kitabı :) 

Şimdi filme dair yorumumu bitirdikten sonra filmin fragmanını aşağıya bırakıp gidiyorum :) 





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın