7 Eylül 2018 Cuma

0 Film Yorumu // Jenny Han'ın Sevdiğim Tüm Erkekler Kitabının Film Uyarlamasının Değerlendirilmesi




Pegasus Yayınları'ndan çıkan Jenny Han'ın kaleminden 3 kitaplık bir seri olan Sevdiğim Tüm Erkeklere serisinin ilk kitabı olan ve seriyle aynı ismi paylaşan Sevdiğim Tüm Erkeklere'nin film uyarlaması Netflix'te yayınlanmaya başlandı. 

İlk yayınlandığında izleyeceğim deyip hep erteledikten sonra izledim ve açıkçası beğendim. Öncelikle demeliyim ki ben kitaplarını okumadım, okumayı isteyip hep ertelediğim serilerden biriydi ve Pegasus'tan çıkması da biliyorsunuz ki fiyatları dolayısıyla erteleme sebebiydi benim için ama şu filmi izledikten sonra mutlaka almalıyım ve okumalıyım diyorum. 


Kısaca konusundan bahsetmek gerekirse, çocukluk aşklarına mektup yazıp göndermeyen Lara Jean lise üçe geçtiğinde kız kardeşinin oyununa gelir ve mektupların hepsi sahiplerine gönderilir. Bundan sonra hayatı değişen Lara Jean, bir anda kendini sahte bir ilişkinin içerisinde bulurken aslında içten içe aşık olduğunu sandığı kişiye aşık olmadığını keşfederken gerçek aşkı tatmaya başlamasını konu alırken romantik komedi tadında izleyiciye sunuluyor. 

Genel olarak filmi sevdim. Açıkçası daha iyi olabilir miydi diye düşündüğümde evet olabilirdi diyebilirim ama kitaplarını bilmediğim için de açık bir eleştiri yapamayacağım ancak şunu söylemeliyim ki sevdim. Cidden! Kitaplarını almamda öncelik tanıyacağım değişmez bir gerçek. 

Oyuncuların rol yeteneklerini falan sevdim. Özellikle Lara Jean'i oynayan Lana Condor'ın oyunculuğu bence çok iyiydi, yüz ifadesinden mimiklerine kadar çok iyiydi. Aynı zamanda Peter'ı yani Lara Jean'in sahte sevgilisini oynayan Noah Centineo da oyunculuk konusunda çok iyiydi. Genç oyuncular belki ama bence oldukça başarılıydılar da. Rollerine hem çok yakışmışlar, hem karakterleri çok güzel üzerilerine giymişler hem de rollerinin hakkında da gelmişlerdi.

Film yaklaşık olarak 1 saat 39 dakikalık bir film ve 2018 yapımı yani çok yeni bir film. IMDB Puanı da 7,5 olduğunu söyleyerek genel olarak filmin sevildiğini araya sıkıştırayım. 


Genel olarak kitapları hakkında bilgi vermek gerekirse de; seri üç kitaptan oluşuyor ve her bir kitabı ciltli olarak Pegasus Yayınları'ndan çıktı. Kitapları tek tek alabileceğiniz gibi setli ve kutulu olarak da satın alabilirsiniz. 


Yayınevi seride orijinal kapakları kullandı ve duyduğuma göre de çevirisi oldukça iyiymiş. Şimdiye kadar bir şikayet okumadım o konuda. Ayrıca not olarak şuraya seri hakkında Goodreads detaylarını da bırakıyorum. :) TIK

Kitapları okuduğumda detaylı yorumlar gireceğimden emin olabilirsiniz. Muhtemelen Tüyap'a hepsini alma olasılığım çok yüksek ve aldığım gibi öncelik vereceklerimden biri bu seri. 

Şimdi size filmin fragmanını bırakıyorum ve izleyenler veya okuyanlar varsa yorumlarını bekliyorum :) ve birkaç kare de resim koyuyorum, özellikle sevdiğim birkaç kare ama :)










Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın