3 Ağustos 2021 Salı

0 Film Yorumu // Jenny Han'ın "Sevdiğim Tüm Erkeklere - Şimdi ve Sonsuza Kadar" Kitabının Film Uyarlamasının Değerlendirilmesi

 


Her ne kadar kitaplarını okumamış olsam da film serisini izledim. Şu filmi de birkaç dakika önce izledim ve hemen yorum girdim :) 

Pegasus Yayınları'ndan çıkan ve 3 kitaptan oluşan Jenny Han'ın kaleme aldığı Sevdiğim Tüm Erkeklere serisinin 3. kitabının flimiydi. 

İlk filmi çok beğenmiştim, ikinci filmi de çok seviştim ve üçüncü filmi de diğerleri gibi çok sevdiğim söylemeliyim. Bu tür filmler inanılmaz güzel gidiyor aşırı yoğun olduğunuzda ya da kafa dağıtacak, eğlendirecek, gülümsetecek ve içinizi ısıtacak bir şeyler istediğiniz de :) 

Kitapların sıralamasını aşağıda veriyorum ancak üzerlerine tıklarsanız filmlerin yorum linkine gidersiniz çünkü ben kitaplarını okumadım ;) bu yüzden de filmlerin linkini tanımladım :) 


Sevdiğim Tüm Erkeklere Serisi 


2021 yapımı olan filmin yönetmeni Michael Fimognari ve baş rol oyuncuları ilk filmden de tanıdığımız isimler, Lana Condor, Noah Centineo yer alıyor. 

Serinin 3. filmidir.
Filmin süresi   : 1 saat 49 dakika
IMDB Puanı    : 6.3 / 10
Benim Puanım : 7 / 10

Filmin türüne Romantik, Gençlik filmi diyebiliriz. Hatta içerisine aile ve arkadaşlık ilişkileri de eklenmiş. 


Kitaplarını okumadığım için net olarak kıyaslama yapamam ama filmin üzerinden yorumumu sizlere yazacağım :) 

 Filmin konusu; Lara Jean ve Peter artık lisenin son sınıfındadır ve üniversite tercihleri yapacaklardır. Peter, Stanford Üniversitesi'ne kabul edilmiştir ve Lara Jean'in de hedefi oraya kabul edilmek, Peter ile beraber okumaktır. Ancak Stanford'a kabul edilemez ve onun bir saat uzağındaki Berkeley Üniversitesi'ne kabul edilir. Her en kadar uzaktan ilişki yürütmek zorunda kalsalar da bir şekilde bir saatlik yolu aşacaklarını düşünerek ilişkilerinin gidişini bozmazlar. Ancak bir okul gezisinde New York'a gitmeleri Lara Jean'ın kararlarını ve geleceğe dair umutlarını değiştirir. Çünkü Lara Jean, New York'a ve New York Üniversitesi'ne bayılmıştır. Üstelik geri döndüklerinde de oradan kabul mektubu aldığını öğrenen Lara Jean, büyük bir ikilemde kalır. Ya New York'a gidecek ve hayallerinin peşinden koşacaktır ya da Berkeley'e gidecek ve Peter'a yakın bir şekilde okuyacaktır. 

Film de Lara Jean'ın bu kararlarını, aldığını kararın getirisini, sonrasındaki hayatının akışını konu alıyor. 

Filmin satır aralarındaki en güzel detay Lara Jean'ın ablasının ve kız kardeşinin New York'a dair yaklaşımıydı. Kız kardeşlerini nasıl da güzel tanıyorlar ve Lara Jean'ın orayı isteyeceğini biliyorlar... 

Peter'on filmin sonundaki hamlesi çok güzeldi .Hayallerinin peşinden koş alt tarafı 4 yıl sonrasında beraberiz mantığı çok güzeldi. 

Ben bu çifti çok severek izledim, arada açıp izler miyim kesinlikle baştan sona ara vermeden izleyebilirim. Cidden çok tatlılar. 

Güzel bir gençlik filmiydi, üniversite çağındaki gençlerin özellikle izleyebileceği bir film... çünkü kendi hayallerimiz başkalarının isteklerinden çok daha önemli olduğunu gösteriyordu. 

Gülümsetecek, sevimli, eğlenceli, romantik bir filmdi. Bu türü sevenlere tavsiye ederim :) 







Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın