20 Mayıs 2020 Çarşamba

0 Film Yorumu // Jenny Han'ın Sevdiğim Tüm Erkeklere - Not: Seni Hala Seviyorum Kitabının Film Uyarlamasının Değerlendirilmesi


Pegasus Yayınları'ndan çıkan Jenny Han'ın kaleminden 3 kitaplık bir seri olan Sevdiğim Tüm Erkeklere Serisi'nin 2. kitabının filminin yorumu ile sizlerin karşısındayım. İlk film gibi bu da Netflix'te yayınlandı. Hatta yanılmıyorsam 14 Şubatta yayınlandı ama ben anca izleyebildim. 

İlk film gibi bu filmi de çok sevdim. Zaten karakterlerin oyunculukları benim nazarımda oldukça güzeldi ve bu kadro bu filme cuk diye oturmuştu. 

Bu arada bilgi olması için sizlere kitap serisinin bilgisini vereyim hemen. 




2020 yapımı olan filmin - 14 şubatta yayınlandı - yönetmeni Michael Fimognari ve baş rol oyuncuları ilk filmden de tanıdığımız isimler, Lana Condor, Noah Centineo, Jordan Fisher yer alıyor. 

Serinin 2. filmi. 
Filmin süresi   : 1 saat 41 dakika
IMDB Puanı    : 6/10
Benim Puanım : 7/10

Filmin türüne Romantik, Gençlik filmi diyebiliriz. Hatta içerisine aile ve arkadaşlık ilişkileri de eklenmiş. 

Kitaplarını okumadığım için filmini izlemekten keyif aldım ve çok beğendim demeliyim. 

Filmin konusundan azıcık bahsetmek gerekirse; ilk filmde Lara Jean ile Peter'ın sevgili olma yolundaki hikayesini izlemiştik. Bu filmde ise sevgili olan Peter ve Lara Jean'ın ilişkilerini okuyoruz. Lara Jean'ın giden mektuplarından birinin dönüş yapmadığını biliyordu Peter ve Lara Jean şimdi o mektubun sahibi John Ambrose ortaya çıkıyor üstelik Lara Jean'in gönüllü çalıştığı huzurevinde gönüllü çalışan bir diğer kişi olarak. Bu durum Lara Jean'ın aklını karışmasına ve Peter ile olan ilişkisini gözden geçirmesine sebep olurken aslında kendi güvensizliklerini yenmesini ve aşkına sahip çıkmasını da öğreniyor. 


Güzel bir gençlik hikayesiydi diyebilirim. İzlerken keyif aldım ve boş zamanınızda eğlenecek bir şeyler arıyorsanız izleyebilirsiniz özellikle genç kızların çok severek izleyeceği bir film olduğunu söylemeliyim. 

Özellikle söylemek istiyorum ki filmin sonunda Peter'ın Lara Jean'ın karda araba kullanmak hakkında söylediklerini hatırlaması ve gelmesi... çoook tatlıydı. Ayrıca Lara Jean'in arkadaşlarıyla arasını düzeltmesi, aile ilişkileri falan çok tatlıydı. 

Gülümsemeyle izlenecek bir film aşırı bir beklentiniz olmasın bir klasik olabilecek kurgusu yok ama genç izleyici kesiminin seveceğini düşünüyorum :) 



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın