4 Nisan 2019 Perşembe

1 Kinley MacGregor - Cazibenin Efendisi (Brotherhood of Sword #2)


~~~*~~~
Sadece kalplar sevmeye son vermiyor ve bir erkek ihtiyaç duyguğu bir kadını bulduğunda onu kaybetmemek için her şeyi yapar. Her şeyi!
~~~*~~~

Bu ayın ilk kitabı aynı zamanda bir historical romans ile karşınızdayım. Kinley MacGregor'un Arzunun Efendisi kitabından sonra ikinci olarak bu kitabı da okumalıyım dedim. Ve bu ay içerisinde bu serinin üçüncü kitabı Acının Efendisi de okunacak. 

Öncelikle yazarın akıcı ve zaman zaman eğlenceli bir kurgusu olduğunu söylemeliyim. Ancak şunu da itiraf etmeliyim ki muhteşem değildi ya da bizim alıştığımız o usta kalemlerle kıyaslanamazdı ama yine de güzeldi. 

~~~*~~~
"Bana tam anlamıyla sadık olacak bir kadın bulabilsem karşılığında kesinlikle sadık olacağım hiç aklına gelmedi mi? Bu dünyada benimle ilgilenen ve benden kendisini memnun etmem için asla mantıksız şeyler yapmamı istemeyen bir kadın bulmak isterdim. Benim yatağımdan çıkınca başını döndüren bir sonraki erkeğe gitmeyen bir kadın isterdim."
~~~*~~~

Kitabın konusu ise; artık daha fazla savaşıp da erkeklerinin kanlarının dökülmesini istemeyen kadınlar isyan ederek kiliseye sığınırlar ve erkeklere düşmanları olan MacDouglas klasnı ile barış yapmalarını istemektedir. Bu ayaklanmada yalnız değillerdir aynı destek MacDouglas klanından da gelmekte olup oranın kadınları da erkekleri kaleden kovarak kaleyi ele geçirirler ve erkekleri içeri almazlar. Bu ayaklanmaya Maggie önderlik etmektedir. Ancak klanının reisinin kardeşi Braden ve aynı zamanda Maggie'nin çocukluk aşkı olan Braden işin içine karışınca olaylar iyice karmaşaya döner. 
Olaylar hiç de tahmin ettiği gibi bir yöne gitmediğini göre Maggie, MacDouglas klanına yolculuk yapmaya karar verir. Ona eşlik edecek olan küçüklüğünden beri aşık olduğu Braden yolculuğu epeyce eğlenceli hale getirirken birbirlerinin tutkularını ve şimdiye kadar bastırılmış olan duyguları ortaya dökülmesine neden olurlar. 

Kitapta en çok hoşuma giden karakter kesinlikle Sin'di. Adam yeri geldiğinde çok eğlenceli, yeri geldiğinde de gözlemleriyle on ikiden atış yaparak karşısındakine süper akıllar verdi. Acı bir hayatı olmasına rağmen gücü hayranlık uyandırıcıydı. Keşke onu daha fazla okusaydık veya onun hikayesini de öğrenebilseydik dedim. 

~~~*~~~
Maggie, Branden'ın kendisini bir an bile fark edeceği, cesur ve güzel bir kadın olmak için neler vermezdi. Vahşi rüzgarları uslandıracak tek kadın olmak için...
~~~*~~~

Connor'u çok sevdiğimi dile getirmeliyim. Onunla ilgili olan sayfaları hep yüzümde gülümsemeyle okudum açıkçası.

Maggie ile Bredan arasındaki iletişim ve arkadaşlık çok güzeldi. Ancak aşk biraz daha duygusal işlenebilirdi. Bazen bir şeyler havada kalmış hissi verdi açıkçası.

Kitaba dair çok detaylı yorum yapmayacağım kitap içeriğine girmek istemem ama şunu da açık yüreklilikle dile getirmek istiyorum ki muhteşem değildi. Büyük beklentilerle okursanız hayal kırıklığına da uğrarsınız o yüzden beklentinizi düşürün öyle okuyun. Bu şekilde keyif alır ve sevebilirsiniz. 

Ben 5 üzerinden 3 verirdim bu kitaba. Benim için, bu türü seven biri olarak ortalama bir kitaptı. 


Brotherhood of Sword Serisi


Kitabın adı        : Cazibenin Efendisi
Orijinal adı       : Claiming the Highlander
Yazarı                : Kinley MacGregor
Seri Sıralaması : Brotherhood of Sword #2
Çevirmen          : Nil Bosna
Yayınevi             : Epsilon
Sayfa sayısı        : 344

Kitabın tanıtım yazısı: 

Yakışıklılığı ve çekiciliğiyle nam salan İskoçyalı savaşçı Braden MacAllister, düşmanlarını tek bir darbeyle yenebilen, kadınları ise tek bir öpücükle eritebilen bir adamdır. Ancak konu Maggie olunca işler biraz değişmektedir.

Maggie, kızıl-kahverengi saçlara ve doğal güzelliğe sahip bir kadındır. Fakat şimdiye kadar hiçbir erkeği etkileyememiş, hatta çeşitli alaylara maruz kalmıştır. Genç kadının kalbinde çocukluğundan beri Braden MacAllister vardır. Braden MacAllister… Kalbini hiçbir kadına açmayan, kadınlarla sadece eğlenen adam… Maggie bunu bildiği için genç ve yakışıklı adama karşı koymayı, onu zihninden uzaklaştırmayı başarabilmiştir. Ta ki Braden onu öpene kadar… 

Maggie, iki kabile arasındaki savaşı durdurmak için bir plan uygulamış, ama işler daha da karışmıştır. Bu durumu toparlamak için Maggie ve Braden birlikte tehlikeli bir yolculuğa çıkarlar. Bu yolculukta Maggie için Braden'ı kendinden uzaklaştırmak, onun o dayanılmaz öpücüğüne karşı koymak giderek zorlaşacak, işler kontrolünden çıkacaktır. Belki de genç kadının kaderinde Braden MacAllister'ın karısı olmak vardır… 

1 yorum :

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın