10 Nisan 2019 Çarşamba

1 Kinley MacGregor - Acının Efendisi (Brotherhood of Sword #5)


~~~*~~~
"Kocamdan sadakatten daha fazlasını bekliyorum. Ben onun kalbini istiyorum. Yokluğumda benim için yanıp tutuşmasını istiyorum, tıpkı benim onun yokluğunda yapacağım gibi. Onsuz yaşamanın düşüncesiyle kalbimin acıyla sızlamasını istiyorum."
Stryder küçümser bir tavırla, "Hayatta yeterince acı var zaten, neden daha fazlasını istiyorsun ki?" dedi. 
"Çünkü gerçek aşk acı çekmek değildir."
~~~*~~~

Historical Romans özlemimi bir kitapla daha şimdilik tatmin ettim. Bu ay ara ara bu türü okumaya kararlıyım :) 

Brotherhood of Sword serisinin ülkemizde yayınlanmış 3. kitabı Acının Efendisi de okundu bitti. Normalde bu kitap serinin 5. kitabı ancak Epsilon birinci ve ikinci kitabı yayınladıktan sonra 6. kitaba atladı sebebini anlamasam da öyle yapmışlar ama şunu söyleyebilirim ki bence bu kitap ilk iki kitaptan daha iyiydi. 

~~~*~~~
"Ben asla güçlü kollar ya da yakışıklı bir yüzden etkilenmem." Elini uzatarak şövalyenin tam kalbinin üzerine koydu. "Benim için bir erkeğin burada taşıdıkları önemlidir."
~~~*~~~

Yazarın en sevdiğim kurgusu buydu. İçerisinde aşk, arkadaşlık, kardeşilik, savaş, ihanet ve daha bir sürü şey vardı. Heyecanlı bir olay kurgusu vardı ve içerisinde de aşk da çok güzel işlenmişti. Tam da böyle yavaş yavaş filizlenen bir aşktı. Arkadaşlıktan aşka dönen ama tutkulu bir aşktı. 

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; oldukça verimli ve önemli bir konumda olan toprakları nedeniyle Rowena, Kral'ın sadık şövalyesi aynı zamanda Blackmoor Kontu olan Stryder ile evlenmesi için zorlanır ancak ne Stryder biriyle evlenmek istiyordur ne de Rowena bir savaşçıyla evlenmek istiyordur. İki genç anlaşarak evlilikten kurtulmaya karar verdiklerinde olaylar hiç de tahmin ettikleri gibi gitmez. İşlenen cinayetler, yaşanan olaylar ve her ikisinin de birbirine duyduğu tutku bütün her şeyi karmaşık hale getirmeye başladığında Rowena ve Stryder birbirlerine güvenip hareket etmek zorunda kalırlar. Bu zaman zarfı içerisinde aralarında filizlenen aşk ise her ikisini de dehşete düşürmektedir. Hem aşık olmaktan kaçıp hem de hayatta kalmaya çalışırlarken birbirlerine ayrılamayacak kadar bağlanmaya başlamaktadırlar.

Kitabın en hoşuma giden kısmı Rowena'nın güçlü karakteri oldu. Bunun yanında kendi idealleri için vazgeçmeyip meydan okur tavırlarını sevdim.

Stryder'ın geçmiş korkuları geleceğini şekillendirirken çevresinde bulunan sevdiği, değer verdiği insanlara özverili davranması ve onları önemser halleri çok güzeldi. Ama en güzeli de Rowena ile atıştığı zamanlardı. 

~~~*~~~
Stryder başını eğerek dikkatle yüzüne baktı. "Benden nefret etmek mi istiyorsunuz?"
"Cazibenize kapılmaktansa nefret etmeni tercih ederim."
"Neden?"
"Çünkü değr verdiğim başka bir erkeği daha toprağa vermek istemem."
~~~*~~~

Küçük Alexander tam bir sürpriz oldu. Okuya neden olduğunu bilir ama küçük veleti cidden çok sevdim :) 

Kit ise... kitapta en acıdığım karakterlerdendi. Ama o da kendi yolunu buldu sonunda ve arkasına ağabeyi Stryder'ı almayı başardı. 

Bütün bu hoşuma giden detayların yanında işlenen cinayetlerin her ne kadar sebebi açıklansa da kimin işlediğinin muammalı kalmasından hoşlanmadığımı itiraf etmeliyim. Tamam sebebi belli ama kim? NNasıl son bulacak? Ne zamana kadar devam edecek? Keşke o da detaylansaydı... belki de sonraki kitapların konusudur bilemiyorum onu da sanırım kitaplar çıktığında göreceğiz... 

Yorumumu uzatmayacağım ancak dediğim gibi kitabı diğer iki kitaba nazaran daha çok sevdim. Daha iyiydi. Umarım Epsilon serinin diğer kitaplarını da çıkarır çünkü arada atlanan kitapların olması can sıkıcıydı. Kitapta karakterlerden bahsediliyordu ama biz hikayelerini bilmediğimiz için öyle kalıyorduk. 

~~~*~~~
"İnan bana Stryder, bu dünyada sevdiğinin yanından gitmesine izin vermekten daha büyük bir acı yok. Dışarıda yalnız başına olduğunu bilmek, sürekli sağ mı mutlu mu diye merak etmek çok zor."
"Bunları bana neden anlatıyorsun?"
"Çünkü çoğumuz, aklımızın yüreklerimizi sağırlaştırmasına izin veriyoruz."
~~~*~~~

Epsilon duyun sesimizi ve diğer kitapları da çıkarın lütfen. 

Brotherhood of Sword Serisi

~~~*~~~
"Silahınızı bırakın, sizinle ciddi bir konu hakkında konuşmaya geldim."
"Benimle burada konuşacak hiçbir şeyiniz olamaz hanımefendi. Şimdi lütfen-"
"Hayır," dedi Rowena inatla. "Özgürlüğüme kavuşmak için tek şansımın siz olduğunu söylediler bana. Ya beni özgürlüğüme kavuşturursunuz ya da ömrünüzün geri kalanını acılar içinde geçirmeye hazır olursunuz. 
~~~*~~~


~~~*~~~
"Size inanamıyorum leydim. Her iki durumda da siz kazanacaksınız, ben kaybedeceğim."
"Nasıl yani?"
"Ya bütün saray halının önünde şarkı söyleyerek rezil olacağım ya da geri kalan ömrümü siz mahvedeceksiniz. Öte yandan, siz ya özgürlüğünüze kavuşacaksınız ya da benimle evleneceksiniz."
"Sizinle evlenmekten memnun olacağımı mı düşünüyorsunuz?"
"Evet. Bunun gerçek olduğunu biliyorum."
~~~*~~~


~~~*~~~
"Siz iyi misiniz lordum?"
"İyiyim ama ne zaman sizden bir iltifat duysam ölümümün çok yakın olduğunu hissediyorum."
Rowena güldü. "Eğer çok yakında ölürseniz bu belinizdeki kılıç yüzünden olur, benim sözlerim yüzünden değil."
~~~*~~~

~~~*~~~
"Her şeyin bir zamanı vardır. Benim halkım da sizin gibi barışa inanır ama bazen barışa kavuşmanın tek yolu onun için savaşmaktır. 
Rowena başını iki yana sallayarak aynı fikirde olmadığını belirtti. "Barışa kavuşmanın tek yolu silahları bırakmaktır."
"Ve en kanlı savaşlar silahlarla değil dille yapılır. Bir erkeğin savaş yaralı, kalp yaralarından bin kez daha çabuk iyileşir."
~~~*~~~



Kitabın adı        : Acının Efendisi
Orijinal adı       : A Dark Champion
Yazarı                : Kinley MacGregor
Seri Sıralaması : Brotherhood of Sword #5
Çevirmen          : Berker Akcam
Yayınevi             : Epsilon
Sayfa sayısı        : 368

Kitabın tanıtım yazısı: 

Aşkın Leydisi

Güzel ve barışçıl Rowena, Blackmoor Kontu Stryder’ın bir şövalye olduğunu bildiğinden ondan uzak durmaya çalışır. Ama bu güçlü adamın gözlerinde, daha evvel hiçbir savaşçıda olmayan bir şey görür: sevme ve sevilme ihtiyacı. Yine de Stryder’ın dünyasına girmek, uğruna yaşadığı her prensibe aykırıdır.

Savaş Adamı...

Doğruluk için savaşmaya yemin etmiş olan Stryder, asla bir evin rahatını ve sıcaklığını arzulamaz... Ta ki Rowena’nın güzel yüzünü görene kadar. Sivri dilli genç kadın onu gafil avlasa da Stryder’ın bir yemini vardır ve ne olursa olsun, cesur kalbi arzularına boyun eğmeyecektir!      

Asıl adı Sherrilyn Kenyon olan ABD’li yazar, tarihi aşk romanı türünde yazdığı kitaplarını Kinley MacGregor adıyla yayımlamaktadır. New York Times, Publishers Weekly ve USA Today kitap listelerinde romanlarıyla pek çok kez yer almış, kitapları 100’den fazla ülkede 30 milyondan fazla satmıştır.

1 yorum :

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın